Banzai Dressage

Banzai Vortex

Kuvat © Fee-Fotografie

LempinimiVolle Kasvattaja Nerita VRL-12557, Banzai Dressage
Rotu, sukupuolihannover, ori OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika24.01.2022 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri166cm, mustankimo KoulutustasoGrand Prix
Rekisterinumero VH22-011-0066
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 24.01.2023


Luonnekuvaus

Se kimo, kovaan ääneen olemassaolostaan ilmoitteleva ori on meidän Volle. Jos isänsä on hiljainen, niin tämä ori ei sitä perinyt. Volle on varmaan kovaäänisin hevonen johon mä olen törmännyt ja sillä on jotain asiaa melkein aina. Malttia ei ole myöskään Vollelle suotu, sillä hoitaessa paikoillaan seisominen on ehkä tylsintä ikinä. Kyllä se siinä jonkin aikaa jaksaa, mutta on suositeltavaa olla ripeä hoitotoimenpiteissä. Kun ruvetaan varustamaan, on Volle jo menossa. Kisoihin ja muihin enemmän puunausta tarvitseviin tilaisuuksiin puunailut tehdään yleensä osissa, kaikkien mielenterveyden vuoksi.

Vollella on hyvä oma moottori ja se tekee mielellään töitä, mutta ei kyllä itsekseen. Se vaatii ratsastajaltaan selkeät ohjeet, jotta se tekee mitään. Muuten sitten voikin saada ihan mitä sattuu, kun kimo keksii omia tehtäviä. Kun yhteistyön saa sujumaan, on Vollella upeat liikkeet ja se toimii kuin ajatus. Sen isoin vahvuus on laukka, vaikka se on aika hyvä kaikessa. Kimo myös nauttii pienistä esteistä ja maastoilusta. Sillä voi hypätä jopa pieniä maastoesteitä, se on Vollen mieleen olevaa kivaa vaihtelua. Vaikka kyllä se eniten syttyy esimerkiksi sarjavaihdoista tai laukkapiruetista.

Oriksi Volle on melko mutkaton reissukaveri. Sen voi laittaa kenen viereen vain ja se matkustaa nätisti. Eikä lastaamisestakaan tarvitse keskustella, se menee sujuvasti niin traileriin kuin rekkaankin. Edes tammojen vieressä olo ei ole ongelma, eikä se muille oreille uhittele. Matkustaminen saattaa olla niitä harvinaisia hetkiä, kun ori on jopa hiljaa. Kilpapaikoilla se tietää tasan tarkkaan mitä ollaan tekemässä ja keskittyminen oikein huokuu kimosta. Se rakastaa esiintymistä ja ilmoittelee kyllä sitten paikan päällä olostaan. Mutta kun tehdään töitä, niin tehdään töitä. Volle on melkoinen ruusukehai ja yleensä tuomarien mieleen lennokkaiden askeliensa kanssa.

i. Voodoo
hann, rnkm, 167cm
KRJ-I, PSB-III
ii. Vampire iii. Viggo
iie. Sky
ie. Gothic iei. Garma
iee. Marine
e. Licence to Chill
hann, m, 167cm
KRJ-II
ei. Licence to Grill eii. Licence to Kill
eie. Genevieve
ee. Thrill Seeker eei. Triton
eee. Felisberta

20.12.2023hann-t. Krunebys Valkyriane. Prezelle RGE VH24-011-0015
17.08.2023hann-o. Banzai Vandale. Banzai Fancy Fruit Salad VH23-011-0390
09.07.2023saksrh-t. Evenstar Lusakae. Hopealaakson Lilian VH23-217-0004

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6627.83
Kuuliaisuus ja luonne 3352.4 Tahti ja irtonaisuus 3275.43

Päiväkirja ja valmennukset

03.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Volle kajautti korvia huumaavaan hirnahduksen käytävällä, tietenkin melkein suoraan mun korvaan. Orilla oli jälleen asiaa hirmuisesti ja mä olisin tarvinnut korvatulpat. Harjasin reippaasti hieman malttamattoman kimon ja varustin sen valmiiksi. Volle ei oikein olisi malttanut odotella, mutta se sai nyt vähän harjoitella. Ori oli mun päivän eka ratsastettava ja me suunnattaisiin maastoon. Koska se oli päivän eka, mä varustin sen itse. Loput sitten menisi sillä että antaisin aina hevosen eteenpäin ja saisin uuden valmiiksi varustetun tilalle. Siksi mä en olisi halunnut Vollen kanssa kiirehtiä, mutta se oli eri mieltä ja olisi lentänyt jo ulos tallista. Ja yritti kovaäänisesti sitä myös ilmoitella.

Lopulta mä päästiin ulos tallista ja mä nousin pihassa selkään. Ori lähti reippain askelin kohti maastolenkkiä, missä päästäisiin menemään myös ravia ja laukkaa. Tarkoitus olisi tehdä kevyt ja rento lenkki. Vollelle tämä tuntui sopivan, sillä se liikkui rennon letkeästi, mutta sopivan reippaasti eteenpäin. Maisemat vaihtuivat käynnissäkin sopivaan tahtiin, joten mun ei tarvitsisi loppureitistä kiirehtiä niin paljoa. Kimo nautti lenkistä ja sillä meinasi vähän mopo karata käsistä laukkapätkällä, mutta ei se onneksi ihan hanskasta lähtenyt. Vaikka Volle osasi välillä olla aika raivostuttava tapaus, se osasi välillää yllättää. Ei se ehkä parhain ollut mun kasvateista, mutta melko kelvollinen kuitenkin. Volle ansaitsisi muutaman herkun kunhan päästäisiin takaisin tallille.