Banzai Dressage

Voodoo

PSB-III, KRJ-I
Kuvat © Fee-Fotografie

LempinimiVote Maahantuoja Nerita
Rotu, sukupuolihannover, ori OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika05.07.2018 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri167cm, ruunikonkimo KoulutustasoGrand Prix
RekisterinumeroVH19-011-0148
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 05.07.2020

tammikuu 2023 PSB-III tilaisuus
heinäkuu 2023 KRJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Voodoo on komea hevonen, jolla on hieman omat omituisuutensa. Toisin kuin monet orit, Vote ei pidä itsestään meteliä. Kimo ei oikeastaan koskaan hirnu, se onkin harvinaista jos sen pääsee kuulemaan. Valitettavasti Votella on paha tapa syödä puuta, sekä ulkona hiekkaa. Tätä pyritään estämään kaikin mahdollisin keinoin, mutta se on toisinaan hankalaa. Ori myös jännittää hevosrekkoja, mutta traileriin se menee nätisti. Se vaikeuttaa hieman kisareissuja orin kanssa, mutta yleensä onnistuu sen kanssa lähteä sitten trailerilla. Taluttaessa kannattaa olla hereillä, sillä vaikka Vote ei niinkään jyrää taluttajaa, mutta se saattaa astua kantapäille.

Hoitaessa se on melko kiltti. Ei se paikoillaan seisoskelun suurin fani ole, mutta sietää yleensä sen verran mitä tarvitsee. Tylsistyessään se saattaa kokeilla kuopia maata, mutta lopettaa kilttinä poikana pienellä huomautuksella. Pidempiä puunauksia tehdessä sille kannattaa heittää heiniä eteen, niin se malttaa paremmin odotella. Varustaessa se alkaa olemaan jo vähän malttamaton, mutta se näkyy pienenä hännän huiskimisena ja jalkojen painon vaihtelulla.

Ratsuna Vote on sitten vähän haastavampi. Se vaatii ratsastajaltaan paljon, jos homma ei toimi orin mielestä, ei se liiku mihinkään. Se ei siedä yhtään kovia apuja, joten koko ratsastuksen ajan saa olla tarkkana. Yksikin liian kova apu ja Vote toteaa, ettei suostu enää sillä kertaa liikkumaan ratsastaja selässään. Kun homma lähtee rullaamaan, on Vote hienon näköinen. Orin lempiliike on laukkapiruetit sekä laukanvaihdot, se voisi tehdä niitä vaikka ikuisesti. Varsinkin kilpailutilanteessa kun se käy kuumana, saa olla tarkkana vaihtojen kanssa, että ori ei innostu ja tee niitä liikaa tai liian usein. Esteillä ori on aivan toivoton tapaus, joten tämän kanssa pysytellään maapuomeissa. Maastoilu sen sijaan Voten mieleen ja se tykkääkin jos pääsee maastoon revittelemään.

i. Vampire
hann, mkm, 168cm
ii. Viggo
hann, rnkm, 169cm
iii. evm
iie. evm
ie. Sky
hann, rt, 166cm
iei. evm
iee. evm
e. Gothic
hann, trn, 165cm
ei. Garma
hann, m, 167cm
eii. evm
eie. evm
ee. Marine
hann, prn, 162cm
eei. evm
eee. evm

25.07.2023hann-t. Banzai Venetian Ducke. Ducksinarow VH23-011-0212
17.02.2023fwb-t. Twist 'Em Like A Pretzele. Twerk It Like Miley VH24-031-0026
10.10.2022hann-t. Banzai Vegae. Grapefruit Cosmo VH22-011-0257
24.01.2022hann-o. Banzai Vortexe. Licence to Chill VH22-011-0066

i. Vampire oli upea, mustankimo hannoverori. Huikeilla liikkeillä varustettu Vampire oli todella tykätty ja suuri nimi Saksassa. Luonteeltaan ori oli todella miellyttävä ja helppo käsitellä. Kimo kiersi kouluratoja ihan eläkeikään asti ja astui tammoja useita kymmeniä. Se on jättänyt jälkeensä toinen toistaan hienompia jälkeläisiä, joista osa on jopa isäänsä hienompia. Vampire on kantakirjattu ensimmäiselle palkinnolle ja se on voittanut Saksassa monia isoja koulukilpailuita. Kansainvälinen ura sillä jäi vähän heikoksi, sillä ori ei pystynyt matkustamaan pitkiä matkoja. Se olikin saksalaisten suosiossa. Ori jouduttiin lopettamaan vanhuuden vaivoihin 22-vuotiaana.

ii. Viggo oli upea ilmestys, mutta sen elämä oli täynnä vastoinkäymisiä. Ruunikonkimo ori oli luonteeltaan täyttä kultaa, sen pystyi antamaan vaikka pikkulapselle ja se käyttätyi kiltisti. Liikettä ja potentiaalia sillä olisi ollut vaikka mihin, mutta Viggo oli hyvin tapaturma-altis. Sen kilpauraa himmensi monet loukkaantumiset tarhassa ja kisoissa. Vaikka upealla orilla oli hieno sukukin, ei sitä juuri käytetty jalostukseen. Siltä löytyy vain kourallinen jälkeläisiä, mikä on vähän tämän tason orille. Viggo jouduttiin lopettamaan jo 15-vuotiaana, kun olisi ollut taas pitkä kuntoutus edessä.

ie. Sky on kaunis rautias hannovertamma, joka on sitten luonteeltaan taas melko kipakka. Tamma tekee mitä haluaa, mikä on välillä aiheuttanut omistajilleen harmaita hiuksia. Hyvänä päivänä Sky on suorittanut Grand Prix -tasolla asti, mutta päivinä kun ei huvita, niin se olisi mennyt juuri ja juuri helppoA -radan. Rautias päätettiin varsottaa pariin kertaan, jos se tasoittaisi luonnetta, mutta Sky olikin melkoinen lohikäärme varsojenkin kanssa. Se varsoi kolme kertaa ja sen varsat ovat kaikki melkoisen hyvin menestyneitä. Nyt 26-vuotiaana se viettelee eläkepäiviään laitumella yksin, koska vielä vanhoilla päivilläkään se ei juuri siedä muita lähellään.

e. Gothic ei ole ehkä se kaunein tamma, mutta tummanruunikolla löytyi kapasiteettia sitten senkin edestä. Luonteessakaan ei ollut mitään valittamista, sopivasti lempeyttä ja kipakkuutta. Tammaa ei koskaan viety Grand Prix luokkiin asti, vaikka potentiaalia sinne olisi ollut. Gothicin kilpaura jämähti Prix St. Georges -tasolle, jonka jälkeen se siirrettiin jalostuskäyttöön. 165 senttinen tamma onkin tehnyt viisi kaunista varsaa, selkeästi hieman rumakin ulkomuoto ei ole periytyvää. Kaikki tämän jälkeläiset ovat menestyneet kouluratsastuksessa, osa jopa pitkin maailmaa. Gothic viettelee eläkepäiviään humputellen sileällä ja laitumella ollen.

ei. Garma on hieman hajuttoman ja mauttoman näköinen ori. Ja sitä se vähän onkin. Musta ori ei ole mitenkään näyttävä tapaus, vaan se näyttää ratsastuskoulun puoliveriselta. Se teknisesti kyllä suorittaa koululiikkeet kaikki hyvin, mutta näyttävyys niistä puuttuu. Se on kantakirjattu kolmannella palkinolla ja on hyvin keskiverto kaikessa. Luonteessakaan ei ole mitään ihmeellistä, se on oikein perusori, jolla ei oikein ole edes omia tapoja. Jälkeläisiä sillä on muutama ja kilpailuissa se roikkuu puolessa välissä luokkia hyvän tekniikan takia.

ee. Marine on monipuolinen ja moneen sopiva tamma. Sen kanssa on kisattu kouluratsastuksen lisäksi esteillä ja kenttääkin. Punaruunikko suorittaa kaikkia lajeja hienosti matalemmilla tasoilla ja on luonteeltaan melko mutkaton. Se tekee reippaasti mitä pyydetään ja on avoin. Tammalla tehtiin vain yksi varsa kisaamisen lomassa. Marine on toiminut hyvänä opetusmestarina monelle nuorelle ratsastajalle. Vieläkin se opettaa kotona uusia tulevaisuuden toivoja ratsastuksen pariin, vaikka kisat sillä onkin jätetty pois kalenterista.

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6678.14
Kuuliaisuus ja luonne 3061.46 Tahti ja irtonaisuus 3616.68

28.02.2023 KRJ-Cup Banzai - PSG 1/69
30.06.2023 KRJ-Cup Gestüt Helmwald - vaA 1/67

Näyttelyt

31.10.2022 VSN Valmarya, Ridden Reserve Champion tuom. Anne


Päiväkirja ja valmennukset

14.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajan omistaj)

Hevoset aiheuttivat jonkun kohtauksen mulle joka päivä, sen siitä sai kun niitä on niin monta. Tänään vuorossa oli Vote. Kimo ori seisoskeli tarhassa toista takajalkaansa lepuuttaen ja kyseinen jalka oli vielä kaiken lisäksi punainen. Mä jo hyvästelin mielessäni hevosen, jos sen jalka olisi ihan rikki ja siitä ei enää hevosta saisi. Mä jo mietin kaikki mahdolliset skenaariot läpi, mutta ne olivat yhtä huonoja kaikki. Tällä kertaa onneksi päästiin säikähdyksellä, sillä jalassa ei ollut oikeasti mitään vikaa ja punainen ei ollut verta. Mulle jäi vähän epäselväksi mistä ja miten Vote oli saanut jalkansa punaiseksi, mutta ilmeisesti joku oli tallin alueella käyttänyt punaista maalia johonkin. Mutta mua ei tämä haitannut, sen värin toivottavasti saisi kimosta jotenkin irti ja tärkeintä tietenkin, että Vote oli kunnossa.

05.05.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Me oltiin lähdössä isommalla porukalla kisareissulle, johon oman hankaluutensa luo aina jokainen hevospersoona. Vote oli tällä kertaa tulossa myös mukaan, joten se tarkoitti että jonkun piti lähteä trailerilla vaikka kaikki olisivat mahtuneet rekkaan. Kimo ori ei tykkää rekoista, joten kaikkien mukavuuden vuoksi traileri olisi parempi valinta. Se saisi kaverikseen vakiokaverinsa, ratsuponi Laaman. Kaksikko oli tottunut matkustamaan yhdessä ja tarhailivatkin vierekkäin. Joskus mä olin hetken miettinyt yhdistäväni ne, koska ne tuntuivat tulevan hyvin juttuun. Mä en vaan uskaltanut sitä vielä tehdä, sillä orit olivat aina oreja. Vaikka nämä kaksi ovatkin melko epätyypillisiä oreja siltä osin.

Mä itse lastasin Voten ja Laaman sekä ajelisin trailerin kisapaikalle. Sinne ei ollut onneksi kuin vajaan tunnin matka, joten se olisi helppo reissu. Pitkä päivästä tulisi, mutta se ei ollut mitään uutta. Hevosrekka lähti pihasta ensin ja mä lähdin ajelemaan perään. Matka taittui helposti ja mitään ongelmia ei tullut, ainakaan semmoisia ei huomattu. Kisapaikalla mä autoin Laaman ratsastajaa ensin, sillä mä menisin itse Votella myöhemmin. Vote otti rennosti trailerissa, tähän hommaan se oli tottunut. Ori sai hetken mutustella puoliunessa heiniään, sillä mä ottaisin sen talutettavaksi vasta hetken päästä. Sitä ennen mun piti seurata, että kaikilla muilla meidän porukasta oli kaikki hyvin. Porukka oli onneksi kokenutta ja kaikki auttoivat toisiaan, joten mun hommani oli aika helppoa.

Mä nappasin Voten ajoissa talutettavaksi, sillä se tarvitsi aikaa ihmetellä ja vertyä. Varusteet se saisi niskaan vasta myöhemmin. Ori otti edelleen aika rennosti, sitä ei tuntunut hetkauttavan ympäristön hälinä ja sillä ei ollut tarvetta esittää muille hevosille. Kimo vain vilkuili ympärilleen siinä kävellessä ja sai ihailevia katseita muilta. Kun oli aika mennä varustamaan, Vote seisoskeli kiltisti paikoillaan. Se oli jo oppinut, että kisoissa pääsi nopeammin töihin kun seisoi paikoillaan. Ori olikin nopeasti varustettu ja me päästiin lähtemään verryttelyyn, kun olin vielä laittanut itseni kuntoon.

Votea piti ratsastaa silkkihansikkain ja vähemmän oli enemmän tässä tapauksessa. Me oltiin löydetty viime aikoina aika hyvä vire ja se tuntui jatkuvan, koska mulla oli alla todella hyvä hevonen verryttelyssä. Ori kuunteli mun pienintäkin apua ja tuntui kuin se olisi nyt lukenut ajatuksia. Ja mä tiesin sen näyttävän erittäin hyvältä. Toivottavasti meno jatkuisi radalla, koska mä tiesin kuinka helppo mun olisi itsekin pilata tämä meno. Yksikin huono apu multa, niin se olisi siinä. Tai ainakin tämä fiilis menisi, vaikka Vote suostuisikin jatkamaan. Mutta ainakin verryttelyssä me päästiin samaan, yhteiseen kuplaan. Me oltiin niin valmiita, kun meitä ruvettiin kuuluttamaan radalle. Mä olin jo tyytyväinen tähän, menisi valkoisten aitojen sisällä sitten miten tahansa. Vote ei ollut nimittäin helppo hevonen.