Banzai Dressage

Knockturn Bewitched

KRJ-II
Kuvat © kasvattaja

LempinimiSipuli Kasvattaja Knockturn Ponies
Rotu, sukupuolibrittiläinen ratsuponi 87,5%, tamma OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika29.10.2016 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri144cm, tummanruunikko KoulutustasoHelppo A
RekisterinumeroVH16-029-0361
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 29.10.2018

helmikuu 2024 KRJ-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Knockturn Bewitched on näppärä monitoimiponi varustettuna kivalla luonteella. Se on sellainen kaikkien poni ja käy kaikkeen, ei ole mitään mitä sen kanssa ei voisi tehdä. Sipuli on hyvin mutkaton luonteeltaan. Kaikki hoitotoimenpiteet on tamman kanssa hyvin simppeleitä. Se tekee juuri mitä pyydetään, on se sitten paikoillaan seisomista tai puolikkaan askeleen väistäminen. Eläinlääkärit ja kengittäjät tykkäävät seurallisesta tammasta, joka yleensä tervehtii heidätkin iloisesti. Sipuli tulee tarhasta vastaan portille kevyesti höristen, koska se on aina sopivalla innolla lähdössä hommiin.

Ratsuna Sipuli jatkaa simppeliä linjaansa. Se tekee niinkuin pyydetään, mutta liikkuu itse myös hyvin eteen. Taitavammilta ratsastajilta se vaatii vähän enemmän, mutta osaamaton lapsikin voi ratsastaa vaikka kaikki askellajit läpi. Sipulilla on nätit liikkeet ja niissä on mukava istua. Niistä löytyy sopivasti lennokkuutta helppoA -tasoiselle ponille ja se suorittaa tehtävät innolla. Se myös jaksaa hinkata vaikka volttia monta kertaa putkeen, se oikein rakastaa pilkunviilausta. Sipuli hyppää pieniä esteitäkin, mutta ei innostu niistä erityisen paljoa. Se onkin sen ansiosta myös hyvä viemään ensikertalaisia esteille, sillä se pysyy tasaisen rauhallisena. Maastossa pätee edelleen, että se tekee mitä pyydetään. Se menee rauhassa, mutta vauhtiakin löytyy jos ratsastaja sitä pyytää.

Ruunikko on helppo matkustuskaveri. Se ei stressaa ja lastautuu nätisti. Sipuli suhtautuu kaikkeen avoimen uteliaasti ja ei harrasta mitään pöllöilyjä. Verryttelyt ja muutenkin liikkuminen kilpailualueella on sujuvaa, kun tamma ei juuri korvaansa lotkauta muille. Sen kanssa on helppo päästä omaan pieneen kuplaan, jossa suorittaa. Muut ratsukot jäävät kuplan ulkopuolelle. Sipuli on myös loistava poni ensikertalaiselle kisaajalle, mutta myös kokeneelle. Se ei reagoi isosti ratsastajan jännitykseen ja sen kautta pystyy auttamaan ratsastajiakin kilpailutilanteessa.

i. Silverground Paladium
nf, rn, 145cm
ii. Silverground Flintstone iii. Hillfarms Stoneedge
iie. Duckfarm's Jennifer
ie. Silverground Patricia iei. Fell's Maverick
iee. Silverground Petronella
e. Bromsgrove Aloha Passiana
brp 75%, trn, 146cm
VIR MVA Ch, KTK-I, KRJ-I
ei. Cranmoor Cola Kiss
nf
eii. Storm's Pepsi Cola
eie. Hello Honey
ee. Bromsgrove Passionate
brp 50%
eei. Bright-Eyed Lunar xx xx
eee. Cwmdare Pryderi wB

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. / Ominaisuuspisteet (KRJ)
Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus

Näyttelyt

31.10.2022 VSN Valmarya, Ridden Reserve Champion tuom. Anne


Päiväkirja ja valmennukset

20.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Knockturn Bewitched muutti Banzaihin Cinnamoroll Poniesista sen pistäessä lapun luukulle. Kun tamman kutsumanimeksi selvisi Sipuli, mä ihmettelin, että olipa siinä nimellä paiskattu ponia. Tamman kunto oli päässyt vähän rapistumaan ja meidän piti ensin treenata hiljalleen kuntoa takaisin ennen kilpakentille paluita. Tamma osoittautui nopeasti mukavaksi poniksi, jonka kanssa pystyi touhuamaan kuka vain. Mä olin erittäin tyytyväinen Sipuliin ja siitä saatiinkin kuorittua vielä kilpaponi, vaikka töitä se vaatikin melko paljon. Nyt tamma on päässyt opetusmestariksi eräälle nuorelle Linnealle ja ratsukko onkin loistava pari. Sipuli nauttii lapsen kanssa touhutessa ja Linnea saa tärkeitä oppeja ratsastuksen lisäksi myös muussa ponien kanssa touhuamisessa.

Linnea ja Sipuli olivat harjoitelleet yhdessä kouluratsastuksen ja perushoitotoimenpiteiden lisäksi ohjasajoa, esteitä, käyneet kisoissa ja vaikka mitä. Musta oli ihanaa seurata uuden heppatytön syntymistä ja mahdollistaa harrastaminen laadukkaasti. Mä en itse juuri voinut edes mennä poneillani, joten hyvä kun niille löytyi sopivia ratsastajia muuten. Tälläkin hetkellä seurasin kaksikon koulutreenejä vierailevan kouluvalmentajan opissa, joten mä pääsin vain ihastelemaan menoa. Sipuli liikkui kauniisti ja Linnea ratsasti nätisti sekä tarkasti. Sipuli oli kyllä niin näppärä monitoimiponi, että mä harkitsin jo laittavani sille kohta kärryt perään. Se kyllä on niin selväjärkinen poni, että se tuskin säikähtäisi kummemmin. Joten ehkä me toteutettaisiin tämä idea vielä joku päivä, mistä sitä tietäisi. Nyt se saisi kuitenkin jatkaa valmennuksen loppuun Linnean kanssa, kun mun piti lähteä seuraaviin hommiin.