Banzai Dressage

Sycamore Chesire Cat

KRJ-I
Kuvat © Fee-Fotografie

LempinimiHessu Kasvattaja Sycamore Ponies
Rotu, sukupuolisaksalainen ratsuponi 50%, ori OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika01.05.2022 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri146cm, ruunikko KoulutustasoHelppo A
RekisterinumeroVH22-029-0202
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 01.12.2022

elokuu 2023 KRJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Hessu ihastuttaa ihmisiä ulkonäöllään, mutta käsittelijältä vaaditaan napakkuutta. Ori kyllä keksii kaikenlaista ihmisten päänmenoksi, jos sille antaa tilaisuuden. Se tykkää karkailla, se on ihan mahdottoman ahne ja söisi kaiken, myös ne mitä ei ole tarkoitettu syötäväksi. Se olisi äärettömän perso herkuille, mutta se myös kerää herkästi painoa. Joten ruunikon herkkumäärät on tarkkaan mitoitettu, vaikkakin se saa kyllä yleensä juonittua itselleen pari ylimääräistä. Se ei ole mikään uhittelija, joten se tulee ihan hyvin toimeen muiden orienkin kanssa. Taluttaessa se tykkäisi jumitella, mutta napakalla komennuksella se kyllä jatkaa matkaa.

Sinänsähän Hessu on ihan kiltti, joten sen hoitaminen ei ole vaikeaa. Se vain söisi kaiken, joten harjat ja esimerkiksi talvella pipot kannattaa pitää ponin ulottumattomissa. Ne päätyvät parempiin suihin tai ainakin lentelevät pitkin poikin, jos Hessu ne hampaisiinsa saa. Taskut pitää tutkia aina, joten aina hoitajan karsinaan tullessa tehdään taskutarkastus. Muuten Hessu on ihan helppo hoitaa, vähän vain tarvitaan kärsivällisyyttä. Suojien laittamisessa se olisi aina kovasti avuksi, pinteleistä puhumattakaan.

Ratsastaessa Hessu on melko reipas, mutta se tykkäisi myös kyttäillä. Ei se tunnu oikeasti säikkyvän mitään, mutta samat tutut nurkat pitää aina kytätä. Pahimmillaan se on välikäyntien aikana, töitä tehdessä se unohtaa kyttäämiset enimmäkseen. Jos Hessulle antaa tässäkin tilaisuuden, se rupeaa hirveäksi jyräksi ja rupeaa kuuroksi pohkeelle. Kun ponin saa kuulolle eikä päästä jyräämään, se on melko hieno kouluponi. Esteitä Hessu ei ihan tajua. Kyllä se hyppää pieniä, mutta usein se vain jyrää päin. Puomit saattavat pysyä paikoillaan tai sitten ei. Maastossa se kyllä menee, mutta tykkää sielläkin kyttäillä. Kävelevä ihminenkin voi olla kamala, ihan kuin tämä ei olisi ennen ihmistä nähnyt.

i. Saltcliffe Macrium
brp 50%, trn, 145cm
ii. Wemsbury McDonald xx
xx
iii. MacConagh xx
iie. Wemsbury Just Hannah xx
ie. Saltcliffe Macadamia Nut
nf
iei. Northbrook Patrick Star
iee. Saltcliffe White Chocolate
e. Memoirs Coral
drp 50%, rn, 148cm
PSB-III
ei. Gramimond
conn
eii. Gallant
eie. Alexandraie
ee. Corallys
trak
eei. Mattock
eee. Corydalis

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. / Ominaisuuspisteet (KRJ)
Kuuliaisuus ja luonne Tahti ja irtonaisuus

31.01.2023 KRJ-Cup Harmony - heC 3/96

Näyttelyt

26.01.2023 VSN Sycamore, Ridden Reserve Champion tuom. Launi
12.02.2023 VSN Sycamore, Ridden Reserve Champion tuom. Launi


Päiväkirja ja valmennukset

08.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mä olin menossa hakemaan Hessua sisälle, kun bongasin viereisen tarhan Laaman kiusaavan oria. Se tuli hieman yllätyksenä mulle, kun molemmat tulivat kaikkien kanssa melko hyvn toimeen. Mä olin jopa välillä miettinyt, voisiko Hessun laittaa Laaman ja Toddin kanssa samaan tarhaan, mutta ilmeisesti pitäisi siirtää jompaa kumpaa johonkin suuntaan. Tarhoja jouduttiin välillä veivaamaan muutenkin, joten tämä ei olisi mikään iso juttu. Ja toisaalta taas selitti molempien orien viime aikaista käytöstä. Mä nappasin Hessun matkaani ja pistin omaan muistilistaani uuden tarhajärjestyksen miettimisen. Matkalla talliin meinasi ruunikko jumitella, mutta kohtuullisesti me päästiin sisälle. Mä hoidin orin reippaasti ja vaikka kuinka yritn katsoa että mitään ei olisi sen ulottuvilla, se kaivoi jostain harjan ja viskeli sitä pitkin käytävää.

Kun ponilla oli varusteet niskassa, mä suuntasin kentälle sen kanssa. Tänään ohjelmassa olisi juoksutusta ja mä kiipeäisin myös hetkeksi selkään. Hessu oli ollut nuorilla ratsastajilla viime aikoina vähän porsastelija ja sillä oli nyt myös pari vapaata alla, joten tämä suunnitelma kuulosti parhaimmalta vaihtoehdolta. Poni sai ensin kävellä rauhassa liinan päässä. Sen jälkeen otettiin ravia ja laukkaa molempiin suuntiin. Vähän sieltä meinasi tulla välillä pierupukkilaukkaa ja muita hienoja liikkeitä, joten olin tyytyväinen valintaani juoksuttaa ori ensin. Kun pahimmat höyryt tuntui olevan purettu, lähti liina pois ja kapusin Hessun selkään. Mä en ihan hirveän usein ratsastanut meidän poneilla, joten Hessu tuntui hieman hämmentyneeltä. Yleensä meidän nuoret ratsastajat hoitivat ponit ja minä tyydyin seurailemaan valmennuksia ja kisoja katsomosta tai valmensin itse.

Hessu heti yritti, että nurkkaan oli nyt jostain ilmestynyt mörkö. Mä totesin vain että ei käy ja alettiin hommiin. Keräilin ohjat ja ruvettiin ensin työskentelemään käynnissä. Juoksutuksen jälkeen oli kiva, kun pystyi heti tosissaan aloittaa hommat. Hessu sai taipua, asettua ja kulkea reippaasti eteen, kun aloitettiin. Poni taisi arvata, että mä olin selässä täysin tosissaan, joten sieltä irtosi heti aika kivaa työskentelyä. Ravissa jatkettiin samaa, eli ponin täytyi asettua ja taipua rehellisesti. Eikä mitään ylimääräisiä hommia katseltu. Hessu esitti aika pätevää kouluponia ja mä ratsastin laukankin läpi nopeasti. Ori tuntui aika hyvältä, joten mä toivoin sen nyt jatkavan tätä rataa. Sillä oli kisoja tulossa kalenterissa nuorten kanssa, joten toivottavasti se esiintyisi niissäkin edukseen. Kun mä olin tyytyväinen Hessun suoritukseen, mä kävelytin sen maastakäsin ja vein takaisin talliin. Se tarhausjärjestys pitäisi vielä keksiä, ennen kuin veisin sitä takaisin ulos.