Pauwau Showjumpers

Dragonessameriitit

Lempinimi Fiona
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 15.11.2020
Säkä, väri 164cm, musta
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0110
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 00.00.2000

Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Dragonessa saapui muutaman muun tuontihevosen kanssa Pauwauhun. Musta tamma teki itsensä tutuksi heti kaikille, sillä se on melkoinen draamailija ja tekee itsensä näkyväksi. Fiona tykkää esiintyä, mutta on myös kovin dramaattinen. Jos joku ei ole hänen korkeutensa mielestä oikein, se tekee sen kovaäänisesti selväksi. Jotta neiti pysyy tyytyväisenä, sitä hoitaa vain muutama ihminen jotka ovat perillä tammansa jutuista. Harjatessa ei saa koskea sinne ja tänne, tuonne vain kevyesti. Ja nämähän siis vaihtelevat päivän ja kuun asennon mukaan, joten Fionan kanssa tarvitaan melkoisia hevosen lukutaitoja. Kun osaa kuulostella tamman mielentilaa, hoitaminen sujuu yleensä ihan hyvin lopulta.

Ratsuna Fiona on melkoisen kipakka tapaus. Se ratsastaessakin ilmaisee tyytymättömyytensä hyvin selvästi. Kovat avut on ehdoton ei, niitä se ei voi missään tapauksessa sietää. Kevyet ja selkeät avut on avain siihen, että Fionan kanssa pääsee tekemään jotain. Se lyö liinat kiinni ja ei suostu tekemään mitään, jos ei tule ratsastajansa kanssa toimeen. Koululiikkeet se tekee, kun siltä osaa pyytää, vaikkei mikään liitokavio hän olekaan. Esteillä saa olla tarkkana, sillä vaikka potentiaalia riittää, Fiona ei hyppää huonosta paikasta. Se ei ole sellainen kiltti ja auttavainen hevonen, joka menee paikasta kuin paikasta. Sen kanssa pitää ratsastaa todella tarkasti jokainen askel, että sen saa esteiden yli. Kun homma toimii, ei Fionaa pidättele mikään.

Kuten ehkä on käynyt selväksi, on Fiona tarkka asioista. Lastaamisessakin on siis tietyt säännöt, ketkä saa olla jo rekassa ja keiden vieressä se suostuu olemaan. Sopivien kavereiden kanssa se matkustaa nätisti, mutta kaikki pitää olla oikeasti kohdallaan. Vieraissa paikoissa Fionalla on välillä vähän haasteita, sillä ympäristöä ei luonnollisesti voida muokata neidin halujen mukaan. Kun sen toimintaa ohjaa muualle ja huolehtii niiltä osin kuin pystyy, että jutut on oikein, on tamma ihan kohtuullinen reissukaveri.

i. Don Fueguino
hann
ii. Don Furnas iii. evm
iie. evm
ie. Viola Pomposa iei. evm
iee. evm
e. Oh Heavens
hann
ei. Knoxford’s Oh My eii. evm
eie. evm
ee. Heaven’s Sin eei. evm
eee. evm

00.00.0000 o. Pauwau (i. isä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5704.54 Kuuliaisuus ja luonne 1907.02
Hyppykapasiteetti 1863.12 Rohkeus 1934.4

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.