Pauwau Showjumpers

DragonessaERJ-III

Lempinimi Fiona
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 15.11.2020
Säkä, väri 164cm, musta
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0110
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.11.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

12/23 ERJ-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Dragonessa saapui muutaman muun tuontihevosen kanssa Pauwauhun. Musta tamma teki itsensä tutuksi heti kaikille, sillä se on melkoinen draamailija ja tekee itsensä näkyväksi. Fiona tykkää esiintyä, mutta on myös kovin dramaattinen. Jos joku ei ole hänen korkeutensa mielestä oikein, se tekee sen kovaäänisesti selväksi. Jotta neiti pysyy tyytyväisenä, sitä hoitaa vain muutama ihminen jotka ovat perillä tammansa jutuista. Harjatessa ei saa koskea sinne ja tänne, tuonne vain kevyesti. Ja nämähän siis vaihtelevat päivän ja kuun asennon mukaan, joten Fionan kanssa tarvitaan melkoisia hevosen lukutaitoja. Kun osaa kuulostella tamman mielentilaa, hoitaminen sujuu yleensä ihan hyvin lopulta.

Ratsuna Fiona on melkoisen kipakka tapaus. Se ratsastaessakin ilmaisee tyytymättömyytensä hyvin selvästi. Kovat avut on ehdoton ei, niitä se ei voi missään tapauksessa sietää. Kevyet ja selkeät avut on avain siihen, että Fionan kanssa pääsee tekemään jotain. Se lyö liinat kiinni ja ei suostu tekemään mitään, jos ei tule ratsastajansa kanssa toimeen. Koululiikkeet se tekee, kun siltä osaa pyytää, vaikkei mikään liitokavio hän olekaan. Esteillä saa olla tarkkana, sillä vaikka potentiaalia riittää, Fiona ei hyppää huonosta paikasta. Se ei ole sellainen kiltti ja auttavainen hevonen, joka menee paikasta kuin paikasta. Sen kanssa pitää ratsastaa todella tarkasti jokainen askel, että sen saa esteiden yli. Kun homma toimii, ei Fionaa pidättele mikään.

Kuten ehkä on käynyt selväksi, on Fiona tarkka asioista. Lastaamisessakin on siis tietyt säännöt, ketkä saa olla jo rekassa ja keiden vieressä se suostuu olemaan. Sopivien kavereiden kanssa se matkustaa nätisti, mutta kaikki pitää olla oikeasti kohdallaan. Vieraissa paikoissa Fionalla on välillä vähän haasteita, sillä ympäristöä ei luonnollisesti voida muokata neidin halujen mukaan. Kun sen toimintaa ohjaa muualle ja huolehtii niiltä osin kuin pystyy, että jutut on oikein, on tamma ihan kohtuullinen reissukaveri.

i. Don Fueguino
hann
ii. Don Furnas iii. evm
iie. evm
ie. Viola Pomposa iei. evm
iee. evm
e. Oh Heavens
hann
ei. Knoxford’s Oh My eii. evm
eie. evm
ee. Heaven’s Sin eei. evm
eee. evm

01.01.2022hann-o. Pauwau Mischief Managedi. Mr. Misty Eyes VH22-011-0075

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5704.54 Kuuliaisuus ja luonne 1907.02
Hyppykapasiteetti 1863.12 Rohkeus 1934.4

Päiväkirja ja valmennukset

10.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Voi kuinka monta kertaa mä olin miettinyt Fionan palauttamista myyjälleen, kun tamma kiukutteli. Yksi tallitytöistä oli hyppäämässä mun silmän alla tammalla ja musta tamma ei oikein ollut taas yhteistyökykyisellä tuulella. Jos Fiona ei olisi niin hyvä hyppääjä, se olisi lähtenyt aikoja sitten myyntiin. Mä yritin parhaani ohjeistaa ratsastajaa, mutta homma ei ottanut oikein lähteäkseen. Kaiken kruunasi se, kun Fiona kielsi esteelle ja ratsastaja tipahti esteen sekaan. Mä oikein kuulin napsahduksen, mutta luojan kiitos se taisi olla vain katkennut ohja. Mä juoksin tsekkaamaan tippuneen ratsastajan, kun Fiona otti hommasta iloa irti vetämällä pukkilaukkaa pitkin kenttää. Onneksi tyttöä ei näyttänyt sattuneen pahemmin, mutta ymmärrettävästi tämä ei halunnut palata Fionan selkään.

Ja eipä sinne ollut asiaa kellään muullakaan, sillä ilmeisesti tamma oli onnistunut iskemään jalkansa johonkin. Dramaailijan vikaa kun Fionassa on, se seisoi nurkassa toista takastaan ilmassa pitäen. Mä huomasin siinä jo pitkältä haavan, tosin ei onneksi näyttänyt äkkiseltään mitenkään älyttömän pahalta. Hannover oli myös huomattavasti helpompi ottaa kiinni, kun se ei juossut pitkin kenttää enää. Mä toivoin kyseessä olevan vain sitä draamailua, kun Fiona lähti könkkäämään mun perässä talliin. Ratsastajansa auttoi purkamaan varusteet, mutta sen jälkeen pysytteli hieman kauempana. Ja ei siitä voinut ketään syyttää, sillä Fiona ei ollut haavan tutkimisessa ja puhdistamisessakaan mikään avuliain. Mä sain olla tarkkana, etten saanut kaviosta samalla. Ilmeisesti jalka toimi sen verran, että sitä pystyi pitämään maassa ja samalla potkaisemaan kiukkuisesti etukaviolla. Helppoa se ei ollut, mutta mä sain putsattua ja suojattua haavan. Fiona saisi olla loppupäivän karsinalevossa ja seuraavana päivänä katseltaisiin jalan tilannetta uudestaan. Tamma ei ollut kovinkaan tyytyväisen näköinen, kun jätin sen karsinaansa seisomaan.