Pauwau Showjumpers

Sinister Oak

Lempinimi Mini
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 10.02.2016
Säkä, väri 175cm, tummanruunikko
Kasvattaja Gestüt Silbereiche
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0168
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 00.00.0000

Kuvat © Fee-Fotografie


Luonnekuvaus

Mini on kaikkea muuta kuin mini. Se on iso hevonen isolla egolla, vaikka kyllä se käyttäytyä osaa. Mitä nyt vähän katsoo alaspäin muita, mutta käsiteltävissä kuitenkin. Mini on kova poika esittämään kovaa poikaa, vaikka vähän nössö se oikeasti on. Ori steppailee milloin mistäkin syystä, usein se on lähistöllä oleva tamma. Se myös tykkää pitää meteliä itsestään, joten Minin läsnäolon kyllä huomaa kopinasta ja hirnumisesta. Rapsutuksista ja herkuistakin se tykkää, kunhan malttaa niitä ottaa vastaan. Vaikka esiintyjä onkin, niin muille oreille se ei lähde uhittelemaan. Taluttaa se on melko helppo, pitää vaan jaksaa se, että jalkojen suunta on toisinaan enemmän ylös- kuin eteenpäin.

Hoitamisen sujuminen riippuu ihan läsnäolijoista. Yleensä jos ei ole ketään kenelle esittää, sujuu kaikki oikein näppärästi. Jos viidensadan metrin säteellä on tamma, on se yhtä heiluvien kavioiden varomista. Mini onkin sijoitettu mahdollisimman kauas tammoista ja paikoista, joissa niitä voi kulkea. Ori kutisee helposti, joten sitä saa harjata mielummin hieman ronskin ottein, eikä hipsuttaen. Vaikka herra iso ego ei sitä julkisesti voisi myöntää, ori rakastaa sellaisella metalliharalla rapsuttelua. Se on varmaan paras asia, mitä ori tietää. Tammojen lisäksi siis. Ori lähtee aina innolla töihin, joten varustaessa se alkaa olemaan aika täpinöissään. Vaikka Mini on välillä vähän rasittava, niin ilkeä se ei missään tapauksessa ole.

Ratsastaessa Mini onkin oikein kiva, sillä se on helppo saada keskittymään vain ja ainoastaan työntekoon. Kun orin pistää hommiin, se unohtaa kaiken muun. Sileällä tosin kun työskennellään, niin hetkittäisiä hairahduksia saattaa tulla. Minillä on aivan upea voimakas laukka, jolla on hyvä päästellä esteradoilla. Ruunikko elää hyppäämisestä ja nauttii siitä paljon. Sen tekniikka on hyvä hypätessä, laukan kanssa saa vähän katsoa, että askeleet osuu. Näppärin kääntymään tämä ori ei ole, mutta isolla laukalla se kyllä etenee nopeasti pidemmilläkin teillä. Maastossa Mini menee parhaiten yksin, mutta sopiva ori käy myös kaveriksi, muuten sillä saattaa kiehahtaa yli.

i. VIR MVA Ch Sin
hann, mrn, 180cm
KTK-I
ii. Sir Henry iii. Slush
iie. Teatime
ie. Merryweater iei. Monsun
iee. Winona
e. VIR MVA Ch Requiem
hann, trn, 167cm
KTK-II
ei. Tar-Ardamin eii. Tar-Calmacil
eie. Nimrodel
ee. Charum eei. Narik-Zadan
eee. Zimrenzil

00.00.0000 t. varsa (e. emä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6693.45 Kuuliaisuus ja luonne 2408.77
Hyppykapasiteetti 2108.28 Rohkeus 2176.4

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 150cm 5/103


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)