Pauwau Showjumpers

ZeppelinKTK-III

Lempinimi Zeke
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 25.03.2020
Säkä, väri 166cm, mustankimo
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0259
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 25.03.2022

Kuvat © VV / Vapaasti

04/23 KTK-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Zeppelin eli Zeke kierteli muutamalla omistajalla, ennen kuin se päätyi meille Pauwauhun. On vain täysi mysteeri, miksi ori etsi kotiaan niin kauan. Zeke tekee suurella sydämellä töitä, potentiaali ei lopu kesken ja käsiltetävissäkin kimo on. Vieraille ihmisille se saattaa alkuun hieman uhitella, mutta se on vain esitystä. Kun herraan hieman tutustuu, se on kuin nallekarhu. Kun Zekelle antaa vähän aikaa, se on oikein mukava hoidettava. Se tykkää hieman osallistua toimenpiteisiin, joten kimon turpa tökkii usein käsivarteen. Varsinkin suojien laitossa ori tykkäisi kovasti avustaa, myös pois ottamisessa. Jos orin jättää hetkeksikin valvomatta suojat jalassa, ne ovat kummallisesti lennelleet pitkin kun tulee takaisin.

Ratsuna Zeke on sähäkkä ja vauhtia ei puutu. Se on tosi herkkä avuille ja oria saakin hillitä aika lailla, ettei se juokse alta pois. Kun kimon saa rennoksi, on sillä todella mukavat askellajit. Jos sitä ei saa rentoutumaan, jää se tikittämään ja askel on erittäin lyhyttä. Koulutuuppailut on vähän tylsiä Zeken mielestä ja se välillä kehittelee omia juttujaan piristääkseen menoa. Sen kanssa saa ollakin tarkkana, ettei se pääse luistamaan. Esteillä se loistaa, luonnollisesti estehevonen kun on. Ori hyppää hyvällä tekniikalla ja tarkasti, se ei turhia puomeja ota. Se tosin ei anna yhtään anteeksi, vaan on todella tarkka paikkojen kanssa. Huono paikka on automaattinen kielto, vaikka este olisi pieni.

Zeke on hyvin rento matkustaja, sille käy kaikki. Reissuja ei tarvitse tämän herran kanssa stressata, sillä se menee seurassa kuin seurassa. Vieraissa paikoissa se odottelee kiltisti ja hälinä ei sitä kiinnosta, niin kauan kun kukaan ei ole selässä. Kun lähdetään ratsastamaan, Zeken kisahevospuoli herää. Se olisi menossa joka suuntaan ja on tavallistakin herkempi. Sen kanssa saakin olla tarkkana verrytellessä. Radalla se keskittyy hyppäämiseen, eikä kerkeä sinkoilla.

i. Zagreb
hann, rnkm, 168cm
ii. Zürich iii. evm
iie. evm
ie. Euphoria iei. evm
iee. evm
e. Ambrosia
hann, m, 165cm
ei. Achilles eii. evm
eie. evm
ee. Dorabella eei. evm
eee. evm

13.01.2023hann-t. Mein Zenzie. Adalie EM VH23-011-0054
05.05.2022hann-o. Zephyr Couturee. Diamond Trix VH22-011-0147

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6648.74 Kuuliaisuus ja luonne 2147.96
Hyppykapasiteetti 2420.02 Rohkeus 2080.76

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 150cm 6/103
31.07.2023 ERJ-Cup Couture Sporthorses - 140cm 1/74

Näyttelyt

04.03.2022 NJ Gestüt Helmwald, MVA-SERT BIS7 tuom. Lissu T.


Päiväkirja ja valmennukset

Estevalmennus (kirjoittajana omistaja)

Zeke valmistautui tallin käytävällä estevalmennukseen ja se oli jo melkein menossa. Jos se ei olisi kiinni, olisi ori varmaan jo paahtamassa kentällä yksinään. Kimo vähän kuopi lattiaa, mutta lopetti käskystä. Mä olin melkein valmis, vielä omat varusteet loppuun kuntoon ja hevoselle satula sekä suitset. Kunhan se ei siis onnistuisi repimään suojiaan irti, sillä olin ne juuri sille laittanut. Sukkela kun olin, ei kerennyt Zeke tehdä tuhmuuksia sillä välin ja me päästiin lähtemään kentälle. Tein itsenäisen alkuverryttelyn, eli vain ratsastin askellajit läpi ja vähän taivuttelin molempiin suuntiin. Haettiin myös malttia, eli laukka ei ollut täysiä.

Valmentajan ollessa valmis esteiden kanssa, me päästiin hommiin. Tänään tehtäisiin vain jumppasarjaa ja keskityttäisiin siihen, että jokaisessa hypyssä Zeke pysyisi käsissä ja rentona. Siinä olisikin työtä, vaikka esteet olivat melko maahan kaivettuja kooltaan. Ori oli taas todella menossa, joten me jouduttiin vielä hetki työstämään laukkaa ennen hyppyjä. Valmentaja katsoi meitä tarkkaan ja sieltä lenteli useita vinkkejä, mitä kokeilla kimon kanssa. Kun ori saatiin taas järkeväksi, ruvettiin ottamaan hyppyjä. Ensin muutama ihan yksittäinen, jotta päästiin työstämään rentoutta. Väleissä jouduttiin ottamaan todella paljon aikaa, että ori rauhoittui ennen seuraavaa. Hiljalleen päästiin tekemään pidempiä pätkiä tehtävää kerrallaan ja mun yllätykseksi Zeke jopa pysyi rauhallisena ja rentona. Ehkä se totesi, ettei pääse tekemään mitään jos vain höyryää. Joten me päästiin työskentelemään ihan oikeasti.