Pauwau Showjumpers

Rothbury Minerva

Lempinimi Minerva
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (50%), tamma
Syntymäaika 12.07.2021
Säkä, väri 147cm, tummanruunikko
Maahantuoja Blumenfeld Ponies
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH21-029-0316


Kuvat © VRL-07415/Vapaasti

Luonnekuvaus

Poniksi Minervalta löytyy mielettömän kokoinen laukka – ja saman kokoluokan ego. Tamma ei kestä sitten ollenkaan oman erinomaisuutensa kyseenalaistamista, mikä etenkin toisten hevosten kanssa johtaa erilaisiin kahnauksiin ja konflikteihin. Hierarkian alempiarvoisia ruunikko komentaa silkasta komentamisen riemusta, ylempiään se taas härnää ja haastaa vähintään kahdesti viikossa loukkaantuen verisesti tullessaan palautetuksi takaisin maan pinnalle. Minerva tarhaa yksin, mitäs ei osaa käyttäytyä porukassa.

Ihmisten kanssa Minerva tulee toimeen, yleensä ponilla ei ole isommin mielipiteitä arkisista tai harvakseltaan tehtävistä hoitotoimenpiteistä. Lähinnä klinikalla poni osoittaa kiivaasti mieltään vastustellen niin röntgeniä, tähystystä, tavan verikokeita ja oikeastaan aivan kaikkea, kaiketi silkasta periaatteessa. Kotona arvon kiukkuiitalla ei ole mitään ongelmia verikokeiden tai minkään muunkaan kanssa. Kengitys sujuu kuten kuuluukin, ponin saa hoidettua, pestyä, varustettua ja tarvittaessa lääkittyä, lastauskaan ei muodostu usean tunnin operaatio eikä kuljetuksen aikana tarvitse pelätä riehuvan ponin tulevan trailerin pohjasta läpi. Niinä harvoina päivinä, kun jokin ei Minervalle passaa, poni sitten haraa vastaan kaikin voimin ja keinoin. Välimuotoa ei ole, joko Minerva käyttäytyy nätisti tai muuttuu nelijalkaiseksi käytöshäiriöksi.

Ratsuhommissakin Minerva tekee yleensä hyvin yhteistyötä ihmisen kanssa. Sileätreenit muodostavat potentiaalisimman kiukkukarkelopaikan, joissa tamma saattaa esitellä kuinka paljon etu- ja takaosansa voivatkaan keventyä, vuorotellen tai jopa yhtä aikaa. Hypätessä ruunikko pysyy paljon paremmin samalla sivulla ihmisen kanssa, niin paljon tamma hyppäämisestä nauttii. Toki lienee paikallaan kertoa Minervan vetäneen kertaalleen herneen nokkaansa treenien loputtua – hän olisi vielä halunnut hypätä!! Ison hienon laukan lisäksi tammalla on hyvä käynti ja mukiinmenevä, aika tavanomainen ravi. Hyppytekniikka on parhaimmillaan loistava ja pahimmillaankin keskinkertainen. Toisinaan Minervan ego tulee niin pahasti sen itsensä tielle, ettei tamma kiellä tai juokse ohi silloinkaan kun pitäisi, vaan yrittää väkipakolla esteen yli. Tällöin ihan vähintään hyppytekniikka kärsii, toisinaan myös puomit. Vauhdin hurmassa tamma ei aivan välttämättä kuuntele joka pidätettä tai lähde lyhentämään tai hidastamaan laukkaansa; ego ei vain anna periksi myöntää touhussa olevan mitään korjaamisen varaa. Mikäli ratsastaja sattuu tippumaan kyydistä Minerva jatkaa hyppäämistä aivan yksinään, eikä muuten varmasti anna kiinni ennen kuin on ylittänyt lempiesteensä useamman kerran.

Ei siis tosiaankaan mikään lasten poni, ellei lapsi sitten ole todella taitava ja topakka.

Kilparadat tietysti rakennetaan vain Minervaa varten, kaikkihan tämän tietävät. Tamma on niin täyttä itseään jo varikolla, käsihevosalueella ego paisuu entisestään. Minervan kanssa ei kannata jäädä turhan paljoa prässäämään, nopea, napakka verryttely, radalle ja ulos, sitten pitkän kaavan höyryjen purku ja jäähdyttely. Liian pitkä verryttely näkyy kisatilanteessa tamman nousevana vauhtina ja ratsastajan ignooraamisena, sillä kyllähän hän nyt tietää parhaiten, pyh! Sopivan mittainen verkka löytyy valitettavasti vain kokemuksen myötä, joten yksittäisten kisojen kokeileminen Minervalla harvemmin päättyy järin mairitteleviin tuloksiin.
© Lissu T.

i. Majestic King Arthur
hol, trn, 166cm
ii. Prince Alexander
hol, mrn, 167cm
iii. evm
iie. evm
ie. Umbria
hol, trn, 165cm
iei. evm
iee. evm
e. Rothbury Moira
nf, trn, 145cm
ei. Bucklebury Amos
nf, mkm, 147cm
eii. evm
eie. evm
ee. Rothbury Meira
nf, trn, 144cm
eei. evm
eee. evm

01.06.2022rp-o. Another Reality Waui. Creep It Real VH22-029-0193
23.08.2021rp-t. Blumenfelds Winichellai. Spotty Woodpecker VH21-029-0317

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 6 / 5
Ominaisuuspisteet (ERJ) 2483.34 Kuuliaisuus ja luonne 863.91
Hyppykapasiteetti 826.98 Rohkeus 792.45

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.