Pauwau Showjumpers

Another Reality WauPSB-II

Lempinimi Arttu
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), ori
Syntymäaika 01.06.2022
Säkä, väri 144cm, mustankimo
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH22-029-0193
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 01.06.2023

Kuvat © Fee-Fotografie

09/23 PSB-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Kun katsotaan Artun vanhempia, ei tulisi mieleen, että tämä poniori on näiden kahden jälkeläinen. Kahdesta hieman muhkeammasta ponista tuli oikein ratsuponien ferrari. Arttu on siro ja komea, mutta varustettu myös paremmalla hyppykyvyllä. Välillä on mietitty, onko meidän Retku edes Artun isä. Arttu on luonteeltaankin aika lähellä täydellistä. Se on helppo ori käsitellä, mutta potkuakin löytyy. Hoitaessa ori on itse kiltteys, vaikka se ei näytä ainakaan nauttivan rapsutuksista sen kummemmin. Kimo on kuitenkin parasta laittaa kiinni, koska karkumatkalle tämä kyllä lähtee, jos tilaisuuden saa. Muuten se sitten antaakin kiltisti tehdä kaiken mitä tarvitsee, välillä tylsistyessään se saattaa kuopaista lattiaa, mutta lopettaa kyllä käskystä.

Täydellisyys ei lopu ratsastamaan lähtiessä. Artun selkään voisi laittaa melkein kenet tahansa, sillä se sovittaa hyvin menonsa ratsastajan mukaan. Kokeneempien kanssa ori tekee juuri kuin pyydetään ja on mukavan herkkä ratsastaa. Jos sille lyö pienen lapsen selkään, se käyttäytyy moitteettomasti ja antaa paljon anteeksi. Kokeneiden kanssa siitä saadaan kaikki irti. Sileällä se kyllä tekee hommia, vaikka ne ei lempihommiin kuulukkaan. Esteillä ori on nopea ja tarkka, sekä kääntyy vaikka paikoillaan. Jos sen saa hyvään vireeseen, se on parhaimmillaan ihan voittamaton. Välillä mitä vaikeammat tehtävät, sitä parempi Arttu on. Maastossa ori menee niin yksin kuin porukassakin. Se ei oikeastaan säiky, lähde käsistä tai tee mitään muuta typerää. Jos kaikki muut tosin sattuvat lähtemään, niin kyllä Arttu perässä menee. Se on kuitenkin helppo saada hallintaan takaisin.

Arttu on helppo reissukaveri ja sen kanssa ei tarvitse miettiä juuri mitään. Ei ole väliä onko matka pitkä vai lyhyt, yksin vai muiden kanssa ja mikä on määränpää. Ori on melkein kuin helppo koira, sillä se kulkisi missä tahansa mukana helposti. Valitettavasti poneja ei voi ihan kaikkialle ottaa mukaan. Kisapaikoilla se ottaa rennosti, kunnes on aika mennä hommiin. Se ei ota kierroksia tammoista, vaan kun ollaan hommissa, niin silloin niitä tehdään. Verryttelyssä sen kanssa on helppo mennä, sillä sitä ei haittaa, vaikka muut olisivat kuinka lähellä. Radalla Arttu on parhaimmillaan ja onkin melko harvinaista, jos ei nähdä hyvää rataa tältä ponilta. Se nauttii, kun pääsee esittelemään kykyjään, joten kisayleisö onnistutaan usein hurmaamaan.

i. Creep It Real
drp (75%), mkm, 145cm
ERJ-I
ii. Nighttime Is The Right Time drp 50% iii. Head In The Clouds ox
iie. It's Time wB
ie. Born Wicked conn iei. Darker Than My Heart
iee. Oh My Goth
e. Rothbury Minerva
drp 50%, trn, 147cm
ERJ-III
ei. Majestic King Arthur holst eii. Prince Alexander
eie. Umbria
ee. Rothbury Moira nf eei. Bucklebury Amos
eee. Rothbury Meira

13.07.2023rp-t. Banana Split Waue. Banana Spice Wau VH23-029-0278

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3087.47 Kuuliaisuus ja luonne 1152.82
Hyppykapasiteetti 933.9 Rohkeus 1000.75

31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 100cm 4/88
30.04.2023 ERJ-Cup Savoir Showjumpers - 80cm 7/84

Näyttelymenestys

26.03.2023 VSN Sycamore Ponies, Ridden Champion tuom. Tiikeri
15.04.2023 VSN Sycamore Ponies, Ridden Reserve Champion tuom. Spookiness
26.05.2023 VSN Sycamore Ponies, Ridden Reserve Champion tuom. Launi


Päiväkirja ja valmennukset

07.02.2024 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mä sanon näin varmaan joka toisesta mun hevosesta ja ponista, mutta menkööt taas. Arttu on ihan mun yksi lempiponeista, se on vain niin kaikinpuolin täydellinen. Poni oli toiminut viime aikoina nuoren pojan opetusmestarina ja ratsukko olikin loistanut omalla tasollaan kilpailuissa. Nyt ratsukko sai tehdä viimeistelytreenejä ennen laatuarvostelua ja itseasiassa tämä saisi esittää orin siellä. Mä halusin palkita nuoren innokkaan ratsastajan, joten tämä pääsisi vähän isompaan juttuun Artun kanssa. Ponikokoinen poika kun ei olisi kauaa. Arttu oli näissä treeneissä liekeissä ja ratsukko vain liiteli esteiden yli. Ratsukko oli kuin luotu toisilleen ja näiden menoa oli ilo seurata. Treenien jälkeen me yhdessä vietiin kimo pesupaikalle ja tehtiin perusteellinen puunaus, jotta lähempänä laatuarvostelua päästäisiin vähemällä. Harja tasoitettiin ja samaten häntä. Häntää myös sai selvitellä melko urakalla, koska poni oli uitellut sitä ties missä. Arttua ei tämä tuntunut haittaavan vaan se möllötti pesupaikalla jopa harvinaisen kärsivällisesti. Meillä meni hyvä tovi kaikessa touhuamisessa, mutta saatiin kuin saatiinkin puhdas kimo aikaiseksi.