Pauwau Showjumpers

Another Reality Waumeriitit

Lempinimi Arttu
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), ori
Syntymäaika 01.06.2022
Säkä, väri 144cm, mustankimo
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH22-029-0193
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 00.00.0000

Kuvat © Fee-Fotografie

Luonnekuvaus

Kun katsotaan Artun vanhempia, ei tulisi mieleen, että tämä poniori on näiden kahden jälkeläinen. Kahdesta hieman muhkeammasta ponista tuli oikein ratsuponien ferrari. Arttu on siro ja komea, mutta varustettu myös paremmalla hyppykyvyllä. Välillä on mietitty, onko meidän Retku edes Artun isä. Arttu on luonteeltaankin aika lähellä täydellistä. Se on helppo ori käsitellä, mutta potkuakin löytyy. Hoitaessa ori on itse kiltteys, vaikka se ei näytä ainakaan nauttivan rapsutuksista sen kummemmin. Kimo on kuitenkin parasta laittaa kiinni, koska karkumatkalle tämä kyllä lähtee, jos tilaisuuden saa. Muuten se sitten antaakin kiltisti tehdä kaiken mitä tarvitsee, välillä tylsistyessään se saattaa kuopaista lattiaa, mutta lopettaa kyllä käskystä.

Täydellisyys ei lopu ratsastamaan lähtiessä. Artun selkään voisi laittaa melkein kenet tahansa, sillä se sovittaa hyvin menonsa ratsastajan mukaan. Kokeneempien kanssa ori tekee juuri kuin pyydetään ja on mukavan herkkä ratsastaa. Jos sille lyö pienen lapsen selkään, se käyttäytyy moitteettomasti ja antaa paljon anteeksi. Kokeneiden kanssa siitä saadaan kaikki irti. Sileällä se kyllä tekee hommia, vaikka ne ei lempihommiin kuulukkaan. Esteillä ori on nopea ja tarkka, sekä kääntyy vaikka paikoillaan. Jos sen saa hyvään vireeseen, se on parhaimmillaan ihan voittamaton. Välillä mitä vaikeammat tehtävät, sitä parempi Arttu on. Maastossa ori menee niin yksin kuin porukassakin. Se ei oikeastaan säiky, lähde käsistä tai tee mitään muuta typerää. Jos kaikki muut tosin sattuvat lähtemään, niin kyllä Arttu perässä menee. Se on kuitenkin helppo saada hallintaan takaisin.

Arttu on helppo reissukaveri ja sen kanssa ei tarvitse miettiä juuri mitään. Ei ole väliä onko matka pitkä vai lyhyt, yksin vai muiden kanssa ja mikä on määränpää. Ori on melkein kuin helppo koira, sillä se kulkisi missä tahansa mukana helposti. Valitettavasti poneja ei voi ihan kaikkialle ottaa mukaan. Kisapaikoilla se ottaa rennosti, kunnes on aika mennä hommiin. Se ei ota kierroksia tammoista, vaan kun ollaan hommissa, niin silloin niitä tehdään. Verryttelyssä sen kanssa on helppo mennä, sillä sitä ei haittaa, vaikka muut olisivat kuinka lähellä. Radalla Arttu on parhaimmillaan ja onkin melko harvinaista, jos ei nähdä hyvää rataa tältä ponilta. Se nauttii, kun pääsee esittelemään kykyjään, joten kisayleisö onnistutaan usein hurmaamaan.

i. Creep It Real
drp (75%), mkm, 145cm
ii. Nighttime Is The Right Time drp 50% iii. Head In The Clouds ox
iie. It's Time wB
ie. Born Wicked conn iei. Darker Than My Heart
iee. Oh My Goth
e. Rothbury Minerva
drp 50%, trn, 147cm
ei. Majestic King Arthur holst eii. Prince Alexander
eie. Umbria
ee. Rothbury Moira nf eei. Bucklebury Amos
eee. Rothbury Meira

00.00.0000 t. varsa (e. emä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3087.47 Kuuliaisuus ja luonne 1152.82
Hyppykapasiteetti 933.9 Rohkeus 1000.75

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)