Pauwau Showjumpers

Bedtime StoriesERJ-I, HANN-II

Lempinimi Bessy
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 14.09.2018
Säkä, väri 169cm, ruunikonkimo
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH19-011-0170
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 14.09.2019

Kuvat © tallin omaisuutta

05/21 ERJ-I tilaisuus
11/23 HANN-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Bedtime Stories ei ole helpoimmasta päästä, vaan sen on hyvin tammamainen ja osaa heittäytyä monesti todella hankalaksi. Bessystä löytyy vähän diivailijan vikaa, mutta tiettyjen ihmisten seurassa se on kuitenkin vähän pehmo. Kimo tamma sietää hoitamisen, mutta ilmoittaa kyllä mielipiteensä, jos sitä harjataan väärästä kohtaa väärällä tavalla. Monet tietävätkin hyvin, miltä Bessyn hampaat näyttävät. Ainoa mikä menee aina sujuvasti, on taluttaminen. Tammaa on taluttaessa helppo käsitellä, mitä nyt vähän pitää varoa vesilätäköitä. Tosin isoja koiria Bessy pelkää, joten jos niitä sattuu vastaan, tulee taluttamisestakin sirkus.

Ratsuna Bessy ei ole sen helpompi kuin muutenkaan. Apujen käytön kanssa saa olla todella tarkkana, sillä vähänkin epäselvät tai huonot avut, niin tamma hyppii jo pystyyn. Kimo harrastaa myös paikoillaan pomppimista, eli se ei etene yhtään ja vain pyörii ympyrää. Silloin vaaditaan pitkää pinnaa ja taitoja ratsastajalta. Sileällä ratsastus on tästä syystä hyvinkin hankalaa, mutta esteillä kun tamman saa vauhtiin, ei sitä meinaa pysäyttää mikään. Bessyn kanssa maastoilu on vähän tuskaista. Milloin kärpäset kiusaa, on liian märkää tai jokin muu on pielessä. Muuten Bessylla olisi ollut potentiaalia maastoesteille.

Koska kaikki muukin on hankalaa tämän kimon tamman kanssa, ei matkustaminen ja kisapaikoilla toimiminen ole sen helpompaa. Rekkaan menosta joudutaan käymään usein pitkätkin keskustelut, mutta ensimmäisenä tamma on laitettava, sillä kenenkään perässä se ei suostu menemään. Tosin kotiinpäin lastaus sujuu usein nopeammin, sillä neitokainen tahtoo kotiin. Kimon tamman häntää koristaa aina kodin ulkopuolella punainen nauha, sillä Bessy vetää toisista hevosista hyvin herkästi herneen sieraimeen. Sen kanssa saakin olla tarkkana, että pysyttelee sopivalla etäisydeellä muista, koska silloinkin se rupee herkästi pomppimaan kahdelle jalalle.

i. Beautiful Doom
hann, rtkm, 171cm
ii. Bring the Pain iii. evm
iie. evm
ie. Damage Case iei. evm
iee. evm
e. Swan Song
hann, rn, 167cm
ei. Slash Fiction eii. evm
eie. evm
ee. Free Falling eei. evm
eee. evm

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

Päiväkirja ja valmennukset

20.08.2020 - Sattuu ja tapahtuu (kirjoittajana omistaja

Mulla oli suunnitelmana tänään treenata jumppasarjoja Bessyn kanssa ja ajattelin olla armollinen hoitajia kohtaan, eli laittaa ratsuni itse kuntoon. Tamma kun ei ollut se helpoin tapaus, joten hoitaminen oli aina yksi projekti. Tosin tänään se tuntui olevan yllättävän yhteistyökykyisellä päällä, mutta mulla oli tunne, että tämä suunnitteli mun pään menoksi jotain muuta. Ja toden totta. Mä olin laittanut tammalle suojat jalkaan ja lähtenyt normaalisti hakemaan se satulaa ja suitsia. Palatessani, oli etujalkojen suojat nätisti jaloista pois revittyinä. Mä en ole aivan varma miten tamma tässä onnistui, sillä se oli sidottuna kiinni. Ja siis oli edelleen, vaikkakin tiesin sen kyllä osaavan avata senkin halutessaan.

Kun varustehärdelli oli selvitetty, eli ensin satuloitu ja sitten suojat takaisin jalkoihin, päästiin lähtemään kentälle. Siellä oli jo kivat jumppasarjat rakennettu valmiiksi ja kohta yksi tallitytöistä tulisi puomitytöksi. Mä nousin Bessyn selkään ripeästi, ettei kimo keksisi mitään jekkuja tähän väliin. Mä jouduin itse olemaan myös täysin hereillä jo alkukäynneistä asti, sillä se ottaisi lähdöt tai löisi liinat kiinni, jos käyttäisin apuja väärin. Bessy vaan tuntui olevan tänään hieman sätkyllä päällä, sillä pieni tuulen virekin meinasi saada vauhdin kiihtymään. Joten mulla oli aika tikittävä aikapommi alla, joten jumppasarjojen treenaamisesta voisi tulla erittäinkin mielenkiintoista. Toivottavasti tamma rentoutuisi hieman kun pääsisi hommiin.

Aloteltiin treeni ihan normaalisti, eli käynnin jälkeen ravia ja laukkaa rennosti. Tai niin rennosti kuin Bessy nyt saattoikaan mennä tällä kertaa. Rento oli hieman väärä sana tähän. Yleensä mä annoin mennä melko pitkälläkin ohjalla, mutta nyt oli pakko pitää ohjat käsissä. Se olikin sitten ihan hyvä idea, sillä hetken päästä Bessy säikähti jotain oikein kunnolla. Se sai hepulin, kompuroi ja meinasi vetää turvalleen. Jos oltaisiin menty pitkin ohjin, me oltaisiin molemmat kentän hiekkaa tutkimassa tällä hetkellä. Ja koska Bessyn kanssa sujui muutenkin niin hyvin, se ilmeisesti loukkasi itseään kompuroidessaan. Mä tunsin heti selkään, kuinka käynti ei ollut enää puhdasta. Joten selästä alas, tallitytölle talutukseen ja itse katsomaan mikä jalka oli rikki. On ne hevoset kivoja eläimiä.

Kesä 2020 - Laidunlomailua (kirjoittajana omistaja)

Osalle hevosista oli koittanut pieni laidunloma, jonka ne olivat ansainneet. Kilpailuissa kiertäminen oli rankkaa, joten siitä tarvittiin aika ajoin taukoa. Nyt oli yhden porukan vuoro lomailla hetki, kun edelliset lomailijat taas palailivat hiljalleen kunnon treeniin. Laidunloma ei tietenkän tarkoittanut sitä, että liikuttaminen jäisi kokonaan pois. Kisahevosten kuntoa oli hieman pidettävä yllä lomailusta huolimatta. Muuten paluu kilpakentille olisi paljon hitaampaa ja kiertorytmi pitäisi olla täysin erilainen.

Yksi lomalle pääsevistä oli Bessy, jonkan lomaa oltiin tosin jouduttu miettimään. Kannattiko neiti herkkistä laittaa laitumelle ollenkaan. Bessy ei ollut kovin ulkoilmahevonen, se viihtyi paremmin sisällä. Asiaa päätettiin silti kokeilla, koska tammakin ansaitsi mahdollisuuden. Sitä oli syötelty jonkin aikaa ja se nautti kyllä vihreästä. Kimo vain ei tykännyt vesisateesta, ötököistä tai ollut ylin ystävä muiden hevosten kanssa. Laitummella oli onneksi tilaa, joten viimeinen asia oli hoidossa, kunhan muut tajuaisivat pysytellä tarpeeksi kaukana.

Bessyn laidunloma alkoikin hyvin lupaavasti. Muiden tammojen kanssa ei ollut kärhämiä, ötökät jätti tämän rauhaan ja kelitkin olivat hyvät. Kaikki oli mallillaan, kunnes ötökät keksivät ruveta kiusaamaan Bessyä. Sen lisäksi ettei tamma sietänyt niitä, oli se täynnä ötököiden aiheuttamia paukamia. Tätä yritettiin suojata ötököiltä useilla eri keinoilla, mutta lopulta ei ollut kuitenkaan muuta vaihtoehtoa, kuin tuoda Bessy kotiin laitumelta. Isoimmat laitumet nimittäin meillä on hieman pidemmällä, eikä heti omassa pihassa. Onneksi Bessyn iho rauhoittui, kun se pääsi takaisin sisälle viileään talliin, jossa ötökät eivät päässeet kiusaamaan.