Pauwau Showjumpers

Cardoso

meriitit
Lempinimi Dodo
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 21.05.2017
Säkä, väri 169cm, ruunikonkimo
Maahantuoja Kastanjeholm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH20-011-0037
hevonen on täyttänyt 3 vuotta 00.00.2000

Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Dodo saattaa näyttää leppoisalta kaverilta ja sen lempinimikin on hiukan hassu, mutta oikeasti ori onkin hieman haastavammasta päästä. Se tykkää esitellä hoitaessa hampaitaan, vaikka ei kyllä oikeasti ole koskaan niitä iskenyt ihmiseen. Hoitotoimenpiteet yritetään yleensä tehdä mahdollisimman nopeasti, sillä Dodo ei niistä selkeästi oikein perusta. Muut varusteet sille saa kohtuullisesti päälle, mutta satulointi on aina yksi iso haaste. Dodo ei ole pienimmästä päästä, joten satulaa ei noin vain heitetä muutenkaan sen selkään. Sen lisäksi ori tykkää luikerrella aina alta pois ja siinä se onkin yllättävän vikkelä. Kaikki on tutkittu, että satula on sopiva ja se ei paina tai hierrä mistään, myös ettei orin selässä ole mitään vikaa. On todettu, että se on vain Dodon outo tapa.

Ratsuna Dodo on hieman helpompi, tai siis lähinnä esteillä. Kouluratsastus on kuolettavan tylsää, sillä ori olisi sitä mieltä, ettei tarvitse mennä käyntiä nopeampaa. Sekin on sellaista laahustusta. Orin hämäykseksi yleensä kentällä onkin esteitä, joten se ei oikein koskaan tiedä, koska pääsisi hyppäämään. Esteillä sitten vauhtia riittää vähän turhankin paljon ja Dodolla ei tunnu olevan mitään itsesuojeluvaistoa. Se vetää oikeastaan aina täysiä, ellei sitä saa jollain ihmeellä hieman rauhoiteltua. Ori onkin aika haka aikaluokissa, mutta saattaa ottaa vauhdin takia herkemmin puomeja matkaansa. Joskus se kuitenkin jopa keskittyy ja ottaa rauhassa, mutta yleensä Dodon motto on, että pois alta kivet ja männynkävyt. Ihmisten ei kannatakaan osua Dodon reitille, sillä se ei varo kyllä yhtään.

Matkustajana Dodo on jälleen hieman hankala. Se vaatii oman tilansa kuljettaessa, vaikka onneksi lastautuukin helposti. Kisapaikoilla on samat ongelmat kuin kotonakin hoidettaessa, sekä satuloidessa. Välillä on hieman noloa, kun hevonen melkein juoksee karkuun satulaa. Monet yleensä kyllä unohtaa nämä viat ja ongelmat, kun orin näkee esteradalla kiitämässä. Onneksi sillä on hyvä hyppytekniikka, muuten Dodon hillitön vauhti voisi olla turhan vaarallista.

i. Cantor
hann, rnkm, 167cm
ii. Carpe Noctum
hann, rnkm 169cm
iii.
iie.
ie. Vienna
hann, rtkm, 165cm
iei.
iee.
e. Evie
hann, trn, 171cm
ei. Elegants
hann, m, 173cm
eii.
eie.
ee. Fancyna
hann, rn, 167cm
eei.
eee.

25.04.201 o. Pauwau Chester (e. Weltraum Luxus)

i. Dodon isä Cantor on kokenut urallaan paljon epäonnea. Kimolla orilla olisi vain taivas ollut rajana, mutta loukkaantumiset sotkivat aina suunnitelmat. Hieman hankalaksi kuvailtu ori aloitti oikein lupaavasti kilpauransa esteradoilla, mutta joutui nopeasti sairaslomalle. Siltä palattuaan Cantor pysyi kunnossa useamman vuoden, mutta loukkaantui uudestaan. Se aina välillä palaili takaisin kilparadoille, sillä sitä se rakasti yli kaiken ja oli oikein hyvä. Aina se palasi takaisin samalle tasolle, mutta kun sairaslomia tuli liikaa, siirrettiin komea ori siitospuolelle kokonaan. Cantorilla on kaunis lista jälkeläisiä, jotka ovat jatkaneet siitä mihin ori itse jäi.

e. Evie on suuri tummanruunikko tamma, joka on varusteltu melko kipakalla luonteella. Se ei ole mikään kaikkien käsiteltävissä oleva leppoisa siitostamma, vaan sähäkkä esteratsu. Evietä on voinut nähdä useinkin menemässä 160 senttiäkin esteluokkia, tosin ihan kärkisijoilla tamma ei ole keikkunut. Se on kuitenkin suorittanut tasaisen varmasti kilpailuista toiseen. Tamma teki varsansa nuorena ja aloitteli enemmän sen jälkeen kilpauraansa ja olikin oikein pätevä. Evie on myös kokeillut kenttäratsastusta muutaman startin verran ja se onkin tuntunut tykkäävän maasto-osuudesta, mutta keskittynyt enemmän kuitenkin esteratsastukseen.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 7302.5 Kuuliaisuus ja luonne 3793.04
Hyppykapasiteetti 1754.73 Rohkeus 1754.73

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.