Pauwau Showjumpers

Weltraum Luxus

Lempinimi Wella
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 25.08.2020, Saksa
Säkä, väri 167cm, ruunikko
Maahantuoja Virtuaalinen Hannoveryhdistys
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 140cm
Rekisterinumero VH20-011-0259
hevonen on täyttänyt 8 vuotta

Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Weltraum Luxus eli Wella on monen tykkäämä tamma, sillä se on hyvin simppeli. Jos ei tietäisi paremmin, sitä voisi luulla jopa ruunaksi. Se on leppoisa tapaus ja toimii oikeastaan aina samalla tavalla, joten sen kanssa on helppo tulla toimeen. Wella on hieman outo, sillä monien hevosten säikkyessä ja pitäessä epämiellyttävänä klipperiä, Wella taas rakastaa klipattavana oloa. Muutenkin sen hoitaminen on helppoa, sillä tamma nauttii kaikista toimenpiteistä. Se on myös eläinlääkärin ylin ystävä, vaikkei tätä onneksi kovin usein näekään. Jos sattuukin, ettei Wella ole yhteistyöhaluinen, omenalla se on lahjottavissa vaikka mihin.

Wella on ratsuna myös hyvin simppeli. Se tosin vihaa kouluratsastusta, joten tehtävät pitää pitää simppeleinä, että se suostuu menemään mitään. Jos siltä kysyttäisiin, niin aina pitäisi olla vähintään maapuomit, mielummin ihan kunnon esteet. Tamman harmiksi sileälläkin joudutaan työskentelemään, joka on tosiaan aina hieman vääntöä. Kun päästään esteille, Wellan ilme kirkastuu ja se on kuin eri hevonen. Se tekee juuri niinkuin pyydetään, ei yhtään pistä vastaan ja hyppää kiltisti yli oikeastaan kaikesta. Ihan sama millaiset johteet esteellä on, ne ylitetään säikkymättä. Se auttaa myös ratsastajaa, jos paikka johon se tuodaan ei ole aivan mahdoton, se yrittää parhaansa mukaan kammeta esteestä yli. Maastossa voidaan mennä rennosti, mutta Wellan kanssa voi pistää myös vauhtia kavioihin. Se kyllä pysyy hanskassa, eikä myöskään säiky mitään.

Matkustajana Wella on helppo. Se lastautuu ihan miten vain. Yksin tai muiden kanssa, ensimmäisenä tai vikana. Se on kärsivällinen, koska yleensä matkataan kisoihin. Ja niistä jos jostain se nauttii, nimittäin kisoissa Wella on hyvinkin innoissaan. Vaikka se muuten kilpailupaikoilla säheltää menemään, se pistää keskittymisvaihteen silmään viimeistään verryttelyssä. Kilparadalla se toimii yhtä moitteettomasti kuin kotonakin, kunhan ratsastaja osaa hommansa.

i. Weltall Lux
hann, trn, 171cm
ii. Weite Luxus
hann, trn, 173cm
iii.
iie.
ie. Raum All
hann, rn, 168cm
iei.
iee.
e. Trauma GER
hann, prt, 168cm
ei. Das Uran
hann, prt, 169cm
eii.
eie.
ee. Traumatologie GER
hann, rnkm, 166cm
eei.
eee.

30.09.2020 t. Melba Cas EV-II (i. Mimic)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 9 / 8
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5505.76 Kuuliaisuus ja luonne 2347.26
Hyppykapasiteetti 1535.9 Rohkeus 1622.6

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - otsikko (kirjoittajana omistaja)