Pauwau Showjumpers

DragonspiritERJ-II, HANN-II

Lempinimi Drake
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 22.09.2018
Säkä, väri 168cm, musta
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 140cm
Rekisterinumero VH19-011-0168
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 22.09.2019

Kuvat © tallin omaisuutta

02/21 ERJ-II tilaisuus
09/23 HANN-II tilaisuus

Luonnekuvaus

Pauwaun hevosista löytyy luonteeltaan melko erikoisia tapauksia ja Drake on ehdottamasti yksi niistä. Ori on älyttömän tarkka varusteistaan. Uusi satula tai harja voi saada tilanteen ihan sekaisin, sillä sellaista toimintaa ei siedetä yhtään. Jos tämä olisi ihminen, se olisi taatusti kaiken kierrättäjä ja käyttäisi tavarat niin loppuun, että ne olisivat täysin käyttökelvottomia. Joten sillä käytetään ikuisuuden vanhoja harjoja, koska muuten Drake vetää herneen sieraimeen, eikä suostu minkäänlaiseen yhteistyöhön. Toinen missä saa olla tarkkana, on ettei tee nopeita liikkeitä. Silloin myös Drake tekee tenän.

Drake on helppo talutettava, se ei myöskään hypi seinille, oli se sitten seissyt kaksi tuntia tai kaksi viikkoa. Mutta ihan sama miten ori on liikkunut, se kannattaa aina juoksuttaa ennen ratsastamista. Aina. Tiedä sitten mistä johtuu, että Drake on helpompi ja mukavampi ratsastettava juokstuksen jälkeen. Kouluratsastus on orin mielestä kammottavan tylsää, mutta kun sen saa motivoitua, irtoaa siitä ihan kivasti liikettäkin. Vaikka Drake pelkää itse nopeita liikkeitä, on se esteradalla aivan ilmiömäinen. Se on parhaimmillaan uusintaradoilla, joissa se menee lujaa ja puhtaasti. Se kääntyy helposti vaikka kolikon ympäri, eikä sitä tarvitse patistella eteenpäin.

Hannover on helppo matkustaja, se lastautuu hienosti ilman ongelmia ja on tyytyväinen saadessaan sapuskat eteensä. Se on itseasiassa tyytyväinen eväidensä kanssa aina siihen asti, kun ruvetaan valmistautumaan. Sitten vasta päästään asiaan ja Drake on kuin pikku poika, innoissaan lähdössä hommiin. Kisoissa se on aivan täpinöissään ja sen huomaa uunompikin. Vaikka treeneissäkin ori vetää aina täysillä, niin kisoissa löytyy vielä joku napsu lisää. Silti Drake on aina täysin hallinnassa, eli hallintalaitteiden pettämisestä ei tarvitse olla huolissaan, vaikka ori välillä innostuukin.

i. Dreagonfly
hann, rn, 170cm
ii. Disco Hit iii. evm
iie. evm
ie. Feminine iei. evm
iee. evm
e. Identity Crisis
hann, m, 167cm
ei. Ironscream eii. evm
eie. evm
ee. Sparklesocks eei. evm
eee. evm

12.07.2023hann-o. Pauwau Doomsdaye. Ciara Carrera VH23-011-0214
20.09.2022hann-o. Mein Der Norlands Drachee. Debonaire VH23-011-0049
08.03.2020hann-t. Pauwau Dragonbloode. Rubidia VH20-011-0068

i. Dragonspiritin isä Draegonspirit on aina aiheuttanut päänvaivaa nimensä kirjoitusasulla. Myös monet ovat joutuneet pohtimaan, miten nimi lausutaan. 170 senttinen komea ori on kiertänyt menestyksellä esteratoja, mutta kokeillut myös uraa kenttäratsastuksen puolella. Ihan kovin kummoista menestystä ei kenttäradoilta tullut, mutta ei ori häntäpäässäkään ollut. Jälkeläisiä löytyy liuta, vaikkei ori olekaan Saksan kuumimpia nimiä jalostuspuolella. Luonteeltaan ori on hieman haastava, mutta kuitenkin ihan käsiteltävissä. Draegonflyn saattaa bongata vielä Saksan estekilpailuista, sillä se satunnaisesti starttaa luokan silloin tällöin.

ii. Isänisä Disco Hit on tämän estesuvun mustalammas. Discon suku on täynnä hyviä estehevosia, mutta ori itse on jopa menestyneempi kouluratsastuksessa. Kyllä sitä on esteradoillakin näkynyt, mutta Disco tanssahtelee mielummin kouluradoilla. Tästä syystä jälkeläisiä löytää niin koulu-, este- kuin kenttäradoiltakin. Ruunikko ori on leppoisa tapaus, eikä sitä tunnu hetkauttavan mikään. Se on opetettu myös ajolle, joten sen yllättävän monipuolinen peli ollakseen puhtaasta estesuvusta.

ie. Draken isänemä Feminine on todellinen prinsessa ja neitien neiti. Esteradoilla se on menestynyt, kunhan hänelle itselleen sopii. Rautias tamma on todella tarkka olosuhteista, joissa se pystyy suorittamaan. Kylmä, kuuma, märkä, mikä vain voi olla, ettei Feminine suostu työskentelemään. Jälkeläisten myötä tamman meno hieman tasaantui, mutta melkoinen prinsessa se on edelleen. Tamma aiheuttaa hommia tallin työntekijöille, kun he joutuvat miettimään, miten saavat pidettyä vaativan tamman tyytyväisenä.

e. Emänsä puolestaan on vähän omien polkujen kulkija. Identity Crisis on se, keneltä Drake on oppinut ja perinyt outoja tapojaan. Mustalta tammalta niitä löytyy liuta, joten tylsiä hetkiä ei sen kanssa ole tullut. Se viihtyy yksin, joten kotitallillaan sille on järjestetty muunmuassa oma pieni laidun vähän erillään muista. Jälkeläisiä tammalla on Draken lisäksi kaksi, jotka ovat kohtuullisen menestyneitä esteradoilla. Kaikki jälkeläiset ovat oreja, vaikka kovasti toivottiinkin joka kerralla tammavarsaa emälinjaa jatkamaan. Identity Crisis on jo eläköitynyt jalostuksesta, joten se viettää leppoisaa elämää omalla pienellä laitumellaan.

ei. Emänisä Ironscream on hieman nimensä mukaisesti kovaääninen ori. Suuri musta ori kyllä osaa pitää itsestään ääntä, eikä koskaan jää epäselväksi, onko Ironscream paikalla. Kesken vaativan esteradankin sillä saattaa olla kova tarve jutella, mutta silti se suorittaa ratoja virheettömästi. Ori on nopea ja siinä ei muita vikoja olekaan, kuin huutaminen. Sitä on käytetty paljon jalostukseen ja sen jälkeläisistä useat kilpailevat korkealla tasolla. Ironscream on voittanut useita suuria kilpailuita sekä paljon palkintoja. Se onkin tunnettu nimi Saksan jalostusmarkkinoilla.

ee. Draken emänemä Sparklesocks oli nimetty hauskojen, korkeiden sukkiensa takia. Tammalla oli paljon epäonnea matkassaan elämässään. Se joutui vääriin käsiin varsana, eikä sitä kohdeltu hyvin. Kun se pääsi oikeisiin käsiin ja saatiin kilpailukuntoon, tuli useita loukkaantumisia peräjälkeen. Kilpailu-ura jäi lyhyeksi, kun pahan jalkavamman takia Sparklesocks siirtyi jalostukseen. Hetken aikaa elämä sujui mallikkaasti ja tamma varsoikin pari tervettä varsaa, mutta kolmas koitui tamman kohtaloksi. Ruunikko tamma kuoli kolmannen varsansa synnytyksessä, mutta varsa onneksi jäi eloon.

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 9 / 8
Ominaisuuspisteet (ERJ) 4635.44 Kuuliaisuus ja luonne 2514
Hyppykapasiteetti 1060.72 Rohkeus 1060.72

Päiväkirja ja valmennukset

1.2.2021 - Jumppaa (kirjoittajana omistaja)

Musta ori pyöri liinan päässä ympyrällä hölkötellen rennosti. Drakella oli selässään kulahtanut satula, josta tosin oli jalustimet otettu pois juoksutuksen ajaksi. Se oli todettu toimivammaksi tavaksi orin kanssa, koska se oli muutamaan kertaan hermostunut jalustimista, vaikka ne olikin kunnolla ylhäällä, eivätkä paukuttaneet kylkiin. Drake sai ravata ja laukata pätkät molempiin suuntiin, jonka jälkeen kiinnittelin jalustimet takaisin. Ponnistin selkään ja koska ori oli jo lämmitelty juoksuttaessa, pääsin heti aloittelemaan hommia. Hevonen tuntui heti hyvältä, mistä oli kiittäminen juoksutusta.

Maneesissa oli muutamia eri jumppatehtäviä, jotka sisälsivät puomeja, kavaletteja ja pienehköitä ristikoita. Tänään pidettäisiin treeni melko kevyenä, koska viime aikoina oli treenattu aika reippaasti. Ohjasin ensimmäisenä orin ihan simppeleille ravipuomeille, joissa oli tosin vähän pitkät välit. Se oli tarkoitus, että nyt ravissa askelta pitäisi venyttää ja samoja voisi mennä laukassa, mutta hyvin lyhyessä laukassa. Drake meinasi vähän hapuilla ravissa, joten tein ennen seuraavaa kertaa ihan uralla ravin säätelyä. Kun ravi lähti irtoamaan, kokeiltiin ravipuomeja uudestaan.

Samat puomit vedettiin muutamaan kertaan eri suunnista laukassa, joka oli sille helpompi kuin ravi. Drake sai hetken hengähtää ja kävellä pitkin ohjin, ennen kuin jatkettiin työskentelyä. Seuraavaksi oli kavaletteja hieman kaarevasti, joten ei voitukaan mennä ihan suoraan. Näissä ei ollut mitään ongelmaa, mutta ori saisi taipua vähän paremmin pohkeen ympäri, mutta sekin onnistui paremmin muutaman toiston jälkeen. Sitten oli vielä vähän enempi jumppaamista, sillä oli puomeja, kavaletteja ja ristikoita sekaisin. Oma ajatuskin meinasi mennä solmuun, kun sitä suoraa suunnittelin, mutta ihan järkevä siitä lopulta tuli.

Drake sai taas vetäistä henkeä ennen jumppaa, sillä se oli sekä ihan fyysistä jumppaa kuin aivojumppaakin. Ekalla yrityksellä Drake meinasi mennä sekaisin jalkojensa kanssa ja onnistuikin tiputtamaan yhden puomin ristikosta. Onneksi mukana oli puomien nostelija, että mun ei tarvinnut itse käydä nostamassa sitä takaisin paikoilleen. Kun otettiin linja pariin kertaan rauhallisemmin, alkoi ori tajuta homman idean. Sitten saatiinkin jo lisättyä vähän vauhtia, mutta ei liikaa. Onnistuneeseen yritykseen oli hyvä lopetella, joten puomiennostelijana oleva oppityttö Ruusu sai napata Draken loppulämpättäväksi.

14.1.2021 - Väärä harja (kirjoittajana omistaja)

Ori puhisi ja tuhisi, kun olin kävelemässä sen karsinan ohi. Joku oli selkeästi hermostuttanut herkkää poikaa Drakea, joten pysähdyin karsinalle. Sieltä kurkistelikin Sofia, meidän uusi tallityttömme.
"En mä tiedä mitä mä tein väärin", nuori nainen puhahti.
"Draken kanssa saa kyllä olla tarkkana", naurahdin. Mä rupesin katselemaan läpi orin tavaroita, joista oltiin hyvin tarkkoja. Mitään uutta ei saanut yllättäen laittaa vanhojen tavaroiden sekaan. Drake piti totuttaa hyvin rauhallisesti uusiin tavaroihin, ennen kuin niitä pystyi ottamaan käyttöön.

Hetken tutkiskelun jälkeen löytyi syyllinen puhinaan. "Tää on Rontin harja", totesin nauraen. Ei sitä muuten olisi varmaan huomannut, mutta siinä oli selkeästi kirjoitettu Rontti. Ja siinä oli toinen ori, joka oli tarkka asioioista. Harja oli nimittäin nimenomaan Rontille hankittu, koska sitä herkkähipiäinen ori kesti.
"Oot sä kyllä aika epeli", Sofia taputti Draken kaulaa päätään pyöritellen. Ori oli jo rauhoittunut ja hamuili tallitytön taskuja herkkujen toivossa. Uhka, eli väärä harja, oli poistettu. Nyt pystyi siis jo tekemään yhteistyötä.

"Ronttikin olisi voinut hermostua, jos sen lempiharjaa ei olisikaan käytetty seuraavalla kerralla. On meillä kyllä erikoisia hevosia", tokaisin.
"Pitää palauttaa tää oikeeseen laatikkoon", heilautin Rontin harjaa ilmassa, saaden pahan mulkaisun Drakelta. Totesimme, että Sofian oli parempi jatkaa orin kanssa puuhastelua ja mun palauttaa harja oikealle paikalle, ennen kuin ori hermostuisi.