Pauwau Showjumpers

Pauwau DragonbloodERJ-I, HANN-I

Lempinimi Blondi
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 08.03.2020
Säkä, väri 170cm, tummanruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH20-011-0068
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 08.03.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

05/21 ERJ-I tilaisuus
10/23 HANN-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Dragonblood on yksi Pauwaun lohishevosista, joita on kertynyt jo aikamoinen läjä. Blondi on ihan omanlaisensa tapaus. Se rakastaa herkkuja emänsä tavoin, joka helpottaa hieman elämää tamman kanssa. Vaikka niin ei alunperin ole tarkoitettu, Blondi on vähän blondi. Se ei vain aina tajua ja onkin hieman pihalla kaikesta. Kaikki myös luulevat tammaa esimerkiksi liinaharjaiseksi rautiaaksi, mutta kyseessä on kuitenkin tummanruunikko hevonen. Blondi on helppo hoitaa, kunhan se harjataan tietyillä harjoilla. Muuten ei ole niin väliä. Blondi tarhaa yksinään, mutta sillä on aina jumppapallo kaverina. Se rakastaa pallolla leikkimistä ja se onkin helppo tunnistaa, kun jo kauas kuuluu kuinka tamma leikkii pallollaan.

Ratsuna Blondi on hieman laiska ja sen herättelyksi saa tehdäkin töitä. Sitä ei kiinnostele koulukiemurat ollenkaan, joten sitä on vaikea motivoida niihin. Jos ei pysy tarkkana, se aivan varmasti luistaa hommista. Muutenkin Blondi menee sieltä, mistä aita on matalin. Kun lyödään eteen esteet, muuttuu ääni kellossa. Tamma löytää oman moottorinsa ja jopa liikkuu itse eteen, ellei jopa meinaa kiihtyä liikaakin. Se hyppää siististi silloin kun sillä on hyvä päivä, mutta se on välillä vähän herkkä nappailemaan puomeja, jos ratsastaja ei ole täysin hereillä. Blondi ei ole se helpoin esteratsu, mutta hyvällä yhteistyöllä se menee isotkin radat hyvin. Maastoilija Blondi ei ole, se ei siedä vettä tai kuraa. Tai sadetta tai tuulta. Joten sen kanssa harvemmin suunnataan maastoon. Kenttäkin on hieman riski huonolla kelillä.

Toisinaan Blondi unohtaa mikä on traileri, eikä se olisi menossa sisään. Hetken keskustelun jälkeen lastaaminen taas onnistuu. Vieraissa paikoissa Blondin aika kuluu ihmetellessä kaikkea uutta ja ihmeellistä, vaikka se olisi tuijotellut edellisellä reissulla tismalleen samoja asioita. Radalla se tarvitsee ratsastajalta paljon tukea selvitäkseen radasta, mutta ratsastajan osatessa hommansa, pärjää Blondikin hyvin.

i. Dragonspirit
hann, m, 168cm
ERJ-II, HANN-II
ii. Dreagonfly iii. Disco Hit
iie. Feminine
ie. Identity Crisis iei. Ironscream
iee. Sparklesocks
e. Rubidia
hann, rn, 171cm
ERJ-I, HANN-II
ei. Rondi eii. Rauch
eie. Yedra
ee. Buria eei. Beak
eee. Gaspani

11.04.2023hann-t. Pauwau Indirai. Pauwau Idriantis VH23-011-0104
20.01.2021hann-o. Pauwau Dragonslayeri. Valiant Dragonlord VH21-011-0035

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5864.77 Kuuliaisuus ja luonne 3458.17
Hyppykapasiteetti 1203.3 Rohkeus 1203.3

Päiväkirja ja valmennukset

10.04.2021 - Maastoreissu (kirjoittajana omistaja)

Se oli joku outo päähänpisto, sillä mä ajattelin suunnata Blondilla maastoon. Sen kanssa ei oikeastaan ikinä maastoiltu, eikä kukaan oikein irtoaisi meille seuraksi. Mutta keli näytti nätiltä, joten mä ajattelin antaa mahdollisuuden ja kokeilla, jos maastoilu tällä kertaa sujuisikin. Siellä ei pitäisi olla kuraa, ei tuulta tai ötököitäkään. Se oli kyllä silti riski, koska mitä tahansa voisi tapahtua. Ja koska Blondi, sen ei tarvitsisi olla mikään isokaan juttu. Mä kuitenkin ilmoitin meneväni maastoon ja sain kauhistuneita sekä kummeksuvia katseita tallitytöiltä. Kaikilla oli melkoisen kiire, joten mä sain kunnian itse hoitaa ratsuni ja kukaan ei kerennyt kommentoida mun ideaa. Vaikka ehkä olisi kannattanut.

Koko hommahan alkoi niinkin hyvin, että kun nappasin Blondin käytävälle hoidettavaksi, se onnistui riisumaan riimunsa. Mä en tiedä mikä mun hevosia nykyään vaivasi, kun jokainen sääti vähän väliä jotain. Mulla tuli hieman kiire napata otsatukasta tammaa kiinni ja sitten sujauttaa riimu takaisin tämän päähän, ettei se rymistelisi seuraavaksi pitkin tallikäytävää. Mä en tiedä eikö meillä pidetty kuria vai kasvatinko mä huonoja hevosia, kun kaikilla tuntui olevan omia juttujaan nykyään. Kuka karkailee, riisuu suojat itse, menee rikki tai mitä muuta nyt voi sattua hevosten kanssa. Ja myös semmoista, mitä ei luulisi hevosille sattuvan. Pauwaussa ei ollut yhtään tylsää päivää, kiitos hevosten.

Lopulta me päästiin lähtemään sinne maastoon, kaikesta huolimatta. Ja Blondi jopa tuntui olevan hyvällä fiiliksellä ja hieman ilmeisesti myös innoissaan. Se olikin ennennäkemätöntä, että tämä tamma oli innoissaan menossa maastoon. Blondi askelsi reippaasti eteenpäin polulla ja meillä oli itseasiassa aika kivaa. Tosin aikansa kutakin, sillä maastoreissu vaihtui hetkessä kivasta katastrofiksi. Ensin kuului kahinaa ja sitten polulle hyppäsi peura. Ja siitäkö Blondi veti herneen nokkaan ja meinasi pistää shown pystyyn. Onneksi peura sentään tajusi loikkia pois, mutta se ei Blondia rauhoittanut. Kun mä sain tamman takaisin hallintaan, mä käänsin sen paikoillaan ja suuntasin suosiolla kotiin. Ja maastoon taas tuskin lähdettäisiin tämän jälkeen taas ihan heti.

20.01.2021 - Varsajuttuja (kirjoittajana omistaja)

Sitä päivää oli odotettu innolla. Nimittäin Pauwaun lohisvarsan syntymää. Pauwauhun oli jostain syystä eksynyt useampi hevonen, jonka nimestä löytyi sana dragon. Pauwau Dragonbloodille päädyttiin käyttämään oria Valiant Dragonlord. Ja ihan sama tulisi sieltä sitten ori tai tamma, dragon linjalla olisi pakko jatkaa. Tallissa oli oma pieni lohislauma, vaikka kaikki eivät olletkaan sukua toisilleen. Helposti sitä vain tuli niputettua kaikki lohishepat samaan kasaan.

Kun Blondi alkoi näyttää varsomisen merkkejä, näytti kaikki olevan hyvin. Me seurailtiin hieman etäämmältä ja annettiin tamman tehdä työtä itse. Kun aikaa kului ja Blondi rupesi olemaan hieman tuskainen, alettiin me huolestua, kun mitään ei tapahtunut. Jotain olisi pitänyt jo tapahtua. Musta tamma oli hyvin levoton, eikä oikein tiennyt miten päin olla. Asiaa mentiin sitten tarkistamaan ja siltähän se näytti, että eläinlääkäri olisi hyvä saada paikalle.

Onneksi päivystävä eläinlääkäri oli vapaana ja sattui olemaan lähistöllä, koska ilmeisesti tilanne oli melko vakava. Siinä tilanteessa en oikein tiennyt edes, että mikä oli vialla. Kaikki vain ei ollut kohdillaan, mutta annoimme eläinlääkärin tehdä työnsä. Avustimme jos tämä tarvitsi apua, mutta muuten pysyteltiin sivummalla. Niin myös Blondi saisi rauhan. Siinä meni vielä tovi jos toinenkin, ennen kuin alkoi tapahtua. Ja sitten kaikki kävikin nopeasti ja Blondi pyöräytti maailmaan upean pienen oripojan. Nimeä ei tarvinnut kauaa pohtia, hän olisi Pauwau Dragonslayer.