Pauwau Showjumpers

Pauwau DragonslayerERJ-I

Lempinimi Draco
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 20.01.2021
Säkä, väri 165cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0035
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 20.01.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

07/22 ERJ-I - tilaisuus


Luonnekuvaus

Draco on nuoresta pitäen ollut hyvin fiksu ja aina jotenkin tiennyt mitä siltä odotetaan. Se on oppinut asiat oikeastaan samantien ja sen kanssa ei ole tarvinnut juuri tapella mistään. Mikä on harvinaista Pauwaun orien kanssa. Ainoa ongelma meidän lohikäärmeentappajan kanssa on, että se ei voi sietää klipperiä. Muuten kaikki sujuu helposti ja sille saa tehdä mitä tahansa, mutta klippaaminen on Dracon mielestä maailman kamalin asia. Tämän takia tehdäänkin kaikki mahdollinen, ettei oria tarvitsisi klipata, vaikka yleensä siihen joudutaan jossain vaiheessa. Muuten se onkin oikein kiltisti kaikissa toimenpiteissä ja varusteetkin saa ihan ongelmitta päälle.

Ruunikko on aina ollut helppo ratsastaa ja se kehittyikin alusta asti tosi nopeasti. Se tajusi heti, mitä siltä haluttiin. Draco on isänsä tavoin todella yritteliäs, mutta vaatii selkeät avut. Sen kanssa on melkein ilo tehdä koulukiemuroitakin, sillä se keskittyy aina saamaansa tehtävään. Ja se koska se on oppinut helposti asioita, on sille opetettu muutamia hienompiakin liikkeitä koulupuolella. Sydämeltään se on kuitenkin estehevonen ja ero on huomattava, kun pistetäänkin esteitä turvan eteen. Silmiin syttyy valo ja korvat pysyvät terhakkaasti hörössä. Dracolla on aina ollut oikein hyvä tekniikka hypätä ja se ei turhaan ole puomeja ottanut.

Matkustus on välillä orin mielestä vähän jännittävää ja pitkät matkat eivät sovi sille. Jos pidemmille reissuille joudutaan lähtemään, joudutaan lähtemään paljon aikaisemmin, jotta Draco saa kohteessa tarpeeksi palautumisaikaa. Se stressaa melko paljon matkustamista ja reissuista palatessa saakin yleensä hengähtää hetken, ennen kuin työskentelyä kotona jatketaan. Muuten vieraissa paikoissa se ottaa rennosti ja sitä se ei sen kummemmin stressaa. Vaikka matkustaminen ei kuulu ruunikon lempipuuhiin, kisoissa se viihtyy oikein hyvin.

i. Valiant Dragonlord
hann, trn, 163cm
ERJ-I
ii. Dragonborn YLA2, ERJ-II iii. Dragon Soul
iie. Verena
ie. June Alive iei. WR Mr. Bodacious
iee. Princess Patricia
e. Pauwau Dragonblood
hann, trn, 170cm
ERJ-I
ei. Dragonspirit
ERJ-II
eii. Dreagonfly
eie. Identity Crisis
ee. Rubidia
ERJ-I
eei. Rondi
eee. Buria

07.04.2021hann-t. Delphine Scare. Tigerpearl At VH21-011-0129
05.03.2021hann-o. Dragonfruit v. Helmwald
25.02.2021kwpn-t. Rowandell Dulcye. Rowandell Duchess VH21-012-0094
Tapahtui odottamaton virhe!

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

Päiväkirja ja valmennukset

05.1.2021 - Piväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mä olin innoissani, kun oli vuorossa Dracon ratsastus. Ori on aina niin yritteliäs, että sen kanssa on kiva tehdä töitä. Vaikka hevosia oli paljon ja sinänsä kaikki olivat omalla tavallaan ihania, oli mulla silti omia lemppareita. Draco on niistä yksi, ihan vain mutkattomuudellaan ja sillä, kuinka reippaasti se tekee mitä siltä pyydetään. Sen takia musta oli hieman outoa, kun se oli vähän haluttoman oloinen, kun se tuotiin tarhasta sisälle. Tallissa mä kävin hevosen vielä normaalia tarkemmin läpi, mutta mitään erikoista en huomannut. Mä päätin vain seurata todella tarkasti Dracoa nyt ja hypyt vaihtuisi sileän treeniin. Ei ollut mitenkään tavatonta, että joku päivä olisi huonompi ja hevonen ei olisi niin lähdössä treeniin. Mutta tällä orilla sellaisia päiviä ei oikein ole.

Kun ruunikko oli varustettu, me lähdettiin kentälle. Mä pyysin muita katsomaan sen liikkumista ja muutkin olivat sitä mieltä, että hieman outo ori oli. Mutta mitään kummempaa syytä tälle ei huomattu. Mä talutin maastakäsin Dracon, koko ajan kuulostellen oria. Kun kävelyt oli suoritettu, mä nousin selkään. Kävellessä ei vieläkään huomattu mitään, mutta ravatessa mä tunsin pienen epäpuhtauden. Työntekijät katselivat maasta ja sanoivat, että kyllä siinä jotain näkyy. Hyvin pientä epäpuhtautta, mutta oli kuitenkin. Mä tulin samantien alas ja pistin yhden työntekijöistä ravauttamaan oria maasta, jotta näkisin itse. Ja se todella olikin aivan pienen pieni epäpuhtaus ja nimenomaan ravissa. Mutta vaikka Draco on kiltti, se ei halua kipeänä liikkua. Ja ei sen kuulukaan. Yksi työntekijöistä lähti talliin viemään ruunikon purettavaksi ja karsinaan odottelemaan eläinlääkäriä, jolle mä rupesin heti soittelemaan. Valitettavasti ison tallin arkeen kuului se, että eläinlääkäreiden numeroita löytyy pikavalinnasta.