Pauwau Showjumpers

Pauwau Graveyard GrooveERJ-I

Lempinimi Kurttu
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 10.06.2021
Säkä, väri 171cm, rautias
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0202
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 10.02.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

10/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Jos Pauwau Graveyard Groove olisi ihminen, se olisi jatkuvasti bilettämässä. Se ei liikkuisi laittamattomana ihmisten ilmoilla ja nauttisi huomiosta. Toki Kurttunakin tunnettu tamma nauttii hevosenakin huomiosta. Se on nätti hevonen ja tietää sen itsekin. Rautias on hyvin eloisa ja olisi aina menossa. Se on oikein kiltti, mutta menojalkaa meinaa vipattaa aina. Tammalla olisi aina kiire johonkin, vaikka se tuskin itsekään tietää, että minne. Kurtun lempinimi herättää aina pieniä tyrskähdysiä, koska kuka nyt kutsuu hevostaan Kurtuksi. Rautias kuitenkin nauttii hoitotoimenpiteistä, koska pitäähän hienon leidin näyttää kauniilta.

Bilettämisen vastakohtana Kurtussa on myös hieman työnarkomaanin vikaa. Jos tammalta kysyttäisiin, voitaisiin tiettyjä tehtäviä hioa vaikka tunti tolkulla. Se ei oikein koskaan malttaisi pitää taukoja ratsastaessa tai ylipäätään lopettaa. Tammalla on kauniit liikkeet, jotka ovat myös älyttömän mukavat istua. Kurttu tekee hyvin pitkälti mitä pyydetään, ellei se ole aivan varma, että pyydetty asia ei ole millään tavalla järkevä. Esteillä tammalla on kaksi vaihdetta. Varma opetusmestari, joka kuljettaa ratsastajan esteestä kuin esteestä yli. Toisena sitten hieman hullu estehevonen, joka vie kokeneen ratsastajansa vauhdilla radasta läpi. Se hyppää molemmissa tapauksissa hyvällä tekniikalla, jälkimmäisessä tosin tulee enemmän virheitä, mutta myös enemmän voittoja.

Kurttu lastautuu ja matkustaa hyvin. Sen kanssa reissut ovat ihan leppoisia, koska sen kanssa ei tarvitse keskustella mistään. Se nauttii huomiosta, mitä se kyllä kerää nätillä ulkomuodollaan. Se myös kerää katseita radalla, kun se pistää parastaan. On itseasiassa aika kaunis näky, kun suurehko rautias tamma kiitää esteistä yli näppärästi, mutta ei silti sähellä tai mokailekaan hirveän usein. Kurttu menee kisoissa kokemattomillakin ratsastajilla pienempiä luokkia, mutta se syttyy täysillä vasta isoissa luokissa.

i. Ghost Opera
hann, m, 176cm
KTK-II, Ch
ii. Ghost Stories iii. Guilty Crown
iie. Deadly Kisses
ie. Juliett iei. Jaguar in Jail
iee. Berenice
e. Khiara Karisma
hann, rt, 165cm
KTK-II, ERJ-III
ei. Revenoir’s Kastor eii. Kamouflage
eie. Revenoir’s Indiana
ee. Ghitte Geneva eei. Garuda
eee. Bijou Bellina

05.01.2022hann-o. Bugatti Couturei. Bentley Couture VH22-011-0166
22.07.2021hann-t. Pauwau Devilchildi. Brokeback Djinn VH21-011-0369

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5700.11 Kuuliaisuus ja luonne 1904.22
Hyppykapasiteetti 2006.99 Rohkeus 1788.9

31.07.2022 ERJ-Cup Couture - 150cm 3/98
30.04.2023 ERJ-Cup Savoir Showjumpers - 90cm 1/96
30.06.2023 ERJ-Cup Harmony Sporthorses - 100cm 2/116


Päiväkirja ja valmennukset

05.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Kurttu aiheutti mulle sinä aamuna sydänkohtauksen ja mä jo suunnittelin sen lopettamista, kun mut hälytettiin talliin. Tamma seisoi kolmijalkaisena tarhassa ja ei suostunut tekemään mitään. Mulla pyöri vain kauhukuvat silmissä, että nyt sillä on jalka murtunut miljoonasta kohtaa ja sen elämä oli siinä sekä kaikkia muita mukavia kuvitelmia. Kun mä pääsin tarhalle ja koska tamma ei halunnut liikkua, mä yritin tutkia sitä siinä. Mutta mitään en löytänyt, paitsi melko pienehkön pintahaavan. Sitten mä totesin, että Kurttu pitäisi sisälle. Hetken maanittelun jälkeen rautias lähti mukaan ja kun pyysin jotain katsomaan, liikkui tamma ihan puhtaasti.

Tallissa jalkaa katseltiin vielä vähän lisää ja ihmelteltiin, että mikä ihme sillä oli. Kun mitään ei löydetty, me jopa mietittiin onko neiti Kurttu vain todennut, että haavan kanssa ei voi tehdä mitään. Tamma saisi olla sisällä ja lepopäivän tänään. Eläinlääkäri oli tulossa huomenna, joten tämä saisi vilkaista jalankin. Vaikka mä aloin vähän päätyä siihen, että Kurttua vain ärsytti haava jalassaan.