Pauwau Showjumpers

Hey Sailor ScarERJ-I, HANN-II

Lempinimi Loru
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 04.07.2020
Säkä, väri 168cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Gestüt Asgardhof
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH20-011-0179
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 04.07.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

12/21 ERJ-I tilaisuus
09/23 HANN-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Loru on yhtä ihastuttava luonteeltaan, kuin ulkonäöltään. Kaikki rakastavat Lorua ja Loru rakastaa kaikkia. Tosin Lorulla on yksi ihminen ylitse muiden ja se on tallin oma kengittäjä, koska häneltä löytyy aina spesiaaliherkut tammalle. Loru on helppo hoitaa ja se on hyvin hellyyttävä. Se tykkää rapsutuksista sekä herkuista ja ihan vain olemisesta. Kunhan joku pitää seuraa, on Lorun maailmassa kaikki mallillaan. Tammalla ei ole huonoja tapoja, se vain on todella helppo hoitaa ja se onkin aina kiistelyn aihe, kuka tänään saa hoitaa Lorun. Tamma pelkää myrskyjä kamalasti, mutta selviää niistä, kunhan sillä on joku seurana.

Ratsuna Loru on todella ihana, se tekee juuri kuin pyydetään. Se on sopivan herkkä, kunhan ratsastaja tietää mitä tekee. Se ei ole koskaan harannut vastaan, edes vaikka tehtävät olisivat ne kaikista tylsimmät. Se jaksaa puurtaa samaa tehtävää kauan, se luottaa ratsastajaansa myös sokeasti. Siltä voi pyytää mitä vain, Loru yrittää parhaansa aina. Tammalla ei tunnu olevan huonoja päiviä. Esteet on kovasti tamman mieleen ja se hyppää aina korvat tötteröllä. Ikinä ei ole tarvinnut pelätä, että Loru lähtisi käsistä, vaan se menee pyydettyä vauhtia. Maastossa tamma on myöskin helppo ratsu, kunhan keli on sopiva. Se menee juuri sitä vauhtia kun halutaan, eli tamman kanssa onnistuu rennot käyntimaastot kuin kunnon vauhditkin.

Ketään ei varmastikaan yllätä, jos kerrotaan Lorun olevan helppo lastata ja se myös matkustaa moitteettomasti. Sen käytöksessä vieraissa paikoissa ei ole myöskään mitään sanomista. Eli kaikin puolin helppo tapaus, mikä on oikein kiva, kun tallista löytyy myös haastavia tapauksia. Loru olisi aina hörisemässä suloisesti muille hevosille ja ihmisille, koska se haluaisi kovasti tutustua kaikkiin. Se pystyy kuitenkin myös keskittymään suoritukseen täydellisesti, joten sekään ei ole ongelma.

i. Han Solo
hann, rnkm, 169cm
ERJ-II
ii. Hellraiser iii. Houston
iie. Maelstorm xx
ie. Black Market Baby iei. Blackmail
iee. Conundrum
e. Cutie Mark Crusader
hann, trn, 168cm
ei. Casino Boogie eii. Cosmic Charlie
eie. Hysteria
ee. Bellezza eei. Beowulf
eee. Overlove

17.03.2021hann-t. Pauwau Fairytalei. Pauwau Farao VH21-011-0096
01.01.2021hann-t. Indira v. Helmwaldi. Ibiza v. Helmwald VH21-011-0101

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 7605.48 Kuuliaisuus ja luonne 3237.12
Hyppykapasiteetti 2218.82 Rohkeus 2149.54

Päiväkirja ja valmennukset

28.08.2021 - Kevyttä humputtelua (kirjoittajana omistaja)

Lorun varustaminen oli todella helppo ja nopea homma, koska suojat vain jalkaan ja suitset päähän. Mä päätin jättää satulan talliin tämän päivän rennon koulutreenin ajaksi, sillä Lorulla oli mukava mennä ilman satulaa välillä. Me suunnattiin sitten maneesiin ja kävelytin maastakäsin tammaa ensin. Sitten hyppäsin jakkaraa apuna käyttäen Lorun selkään, eikä tammaa haitannut yhtään, vaikka roikuin hetken mahallani tämän selässä. Kun olin saanut itseni selkään, lähdin työstämään tammaa käynnissä. Halusin kunnollisen, reippaan käynnin sekä tamman taipuvan volteilla. Niitä teinkin ahkerasti pitkin maneesia. Jotain iloa kun ratsastaa yksin, voi tehdä ympyröitä ihan mihin huvittaa ilman, että ketään tarvitsisi varoa. Volttien lisäksi tein avotaivutusta, joka oli Lorun lempiliike koulupuolelta.

Siirsin Lorun raviin ja jatkoin aika samoja tehtäviä. Välillä tein pätkiä avotaivutusta pitkillä sivuilla kuten käynnissäkin ja jatkoin sitten voltteja. Kimon kanssa oli niin kiva työskennellä, sillä se kuunteli aina hyvin. Ei sen kanssa tarvinnut vääntää, tehdäänkö nyt avoa vai mennäänkö suoraan. Kun mulla oli hyvä fiilis ravissa, laukkasin lyhyet pätkät molempiin suuntiin. Suuntaa vaihtaessa tein laukanvaihdot askeleessa, jotka olivat melko siistejä estehevosen vaihdoiksi. Lorulle teki hyvää vastalaukan tekeminen, joten mä otin pätkät vastalaukkaa. Se tuntui tällä tammalla avaavan kroppaa ihan eri tavalla, kuin muut tehtävät. Vähän kimo yritti olla vaihtamassa laukkaa myötälaukaksi, mutta ylläpiti vastalaukan kuitenkin hienosti.

Mä jatkoin jumppailua käynnissä ja ravissa, lähinnä temponvaihteluita ja avotaivutusta hyödyntäen. Loru liikkui oikein kauniisti ja tuntui, että pääsin vaikuttamaan siihen normaalia paremmin, kun satula ei ollut välissä. Mä lopettelin hyvään pätkään ja ravasin vielä löysin ohjin pätkän. Kävelytin itse tamman pois, mutta muita ratsastettavia oli vielä sen verran, että annoin Lorun yhdelle tallitytölle hoidettavaksi ja nappasin seuraavan hevosen mukaani. Välillä harmitti kun ei päässyt ihan samalla tavalla aina tekemään kaikkea hevosten kanssa, mutta onneksi Pauwaun tallitytöt ovat huippuporukkaa. Nämä hoitaisivat hevoset aina huolella, kun mulla oli ratsastettavia kiireeksi asti tai olin vaikka kisareissulla toisten hevosten kanssa. Pyysin tallityttöä vielä antamaan porkkanan Lorulle kiitokseksi hyvästä treenistä, ennen kuin luovutin tamman tälle.

12.10.2021 - Hieronta (kirjoittajana omistaja)

Pauwaussa käy säännöllisesti monenkin alan ammattilaisia huoltamassa hevosia, onhan kyseessä huippuluokan esteratsuja. Tänään oli hierontapäivä ja yksi hierottavista oli Loru. Hieroja Ada oli säästänyt kimon viimeiseksi, koska se on oikeastaan kaikkien suosikkeja. Muut hevoset eivät aina niin arvosta hierontoja ja saattavat olla hankalia, mutta Loru rakastaa kaikkia ja varsinkin hierontaa. Ketään ei yllättänyt kun Loru oli korvat hörössä ja höristen Adaa vastassa. Tamma oikein innostui nähdessään tutun ihmisen tulevan ja vielä hänen luokseen. Hetken moikkailujen jälkeen Ada pääsi hommiin, mutta myös herkkuvero piti Lorun ensin saada. Kun taskut oli tutkittu ja Loru oli tyytyväinen, hieronta pääsi alkamaan. Itse epäilin tammalla olevan jotain jumeja, koska se oli käyttäytynyt hieman oudosti viime aikoina.

Loru olikin kuulemma tavallista enemmän jumissa, joka saattaisi selittää viime aikojen reilumman puomien tiputtelun. Tammaa ei haittanut yhtään, että sitä runnottiin ja sen ilmeestä ei yhtään huomannut, oltiinko jumikohdassa vai ei. Ada lässytti tammalle, jota nainen ei juuri harrastanut muiden hevosten kanssa. Loru nautti käsittelystä silmät ummessa ja alahuuli roikkuen. Ada kommentoikin, että oli oikein sopiva aika hieronnalle ja seuraava kannattaisi katsoa vähän normaalia aikaisemmin, ettei pahemmat jumit pääse uusiutumaan. Ja jatkossa pitäisi olla vielä normaaliakin tarkempi tamman loimituksen kanssa, myös ratsastamaan lähtiessä. Kun jumit oli hoidettu, oli myöskin Adan päivä meillä pulkassa. Viimeinen hierottava keräsi palkinnoksi parit porkkanat ja roimasti rapsutuksia.