Pauwau Showjumpers

Creamy Rocky Road WauERJ-I

Lempinimi Rocky
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (56,25%), ori
Syntymäaika 10.05.2021
Säkä, väri 143cm, voikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH21-029-0174
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 10.05.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

09/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Creamy Rocky Road Wau tuntuu aiheuttavan ihastusta niin värinsä kuin nimensäkin osalta. Ponista löytyy kaksi aivan erilaista puolta, mutta sillain hyvällä tavalla. Rocky on mitä kiltein käsiteltävä maastakäsin. Pieni lapsikin voi hoitaa sen tai taluttaa, eikä ori tee mitään tyhmyyksiä. Se itseasiassa rakastaa lapsia ja nauttii huomiosta. Voikko on myös mitä kärsivällisin hoidettava, sitä ei haittaa vaikka seistä tuntia paikoillaan. Kaiken se antaa tehdä ja mistään ei pistä vastaan. Se kävelee myös kiltisti sinne minne talutetaan, eikä harrastele mitään spurtteja.

Ratsastaessa on sitten ihan eri ääni kellossa ja selkäänsä Rocky tarvitsee topakan sekä osaavan ratsastajan. Ori on melko vauhdikas ja vähän kovapäinenkin, se kuvittelee itse tietävänsä parhaiten tehtävät. Sileällä se helposti tekee omia liikkeitä väliin, jos homma menee muuten liian tylsäksi. Yhden tehtävän hinkkaaminen ei ole ponin juttu ollenkaan. Esteillä Rocky kestää vähän paremmin toistoja, mutta ei ne silti herkkua ole. Voikon tyyli on enemmän mene ja mieti sitten, joten ratsastajan pitää olla tarkkana valintojensa kanssa. Rockyllä on hieno hyppy, mutta jos paikka on ihan pielessä, se ei auta mitään. Vauhtia löytyy tosiaan muidenkin edestä, joten heikkohermoisella ei ole asiaa ponin selkään. Maastossa yleensä löytyy vain kaasu, jarrut voivat olla vähän epäkunnossa.

Matkustajana Rocky sitten on taas helppo, kuten muutenkin maastakäsin. Kilpailupaikoilla se käyttäytyy siivosti aina siihen asti, että joku nousee selkään. Eli tätä ei kannata kävelyttää selästä käsin, koska paljon helpommalla pääsee taluttamalla. Ihmiset aina hämmästelevät, miten sama poni voi olla niin erilainen riippuen siitä, onko sillä ratsastaja selässä. Radalla se on ihan samalainen ratsastaa kuin kotona, ehkä ihan pikkuhiukkasen se on vastaanottavaisempi. Eli jotain toivoa on selvitä kisoissa.

i. Ch Silverdawn Flipper
drp 75%, rt, 140cm
ERJ-I
ii. Silverdawn Fiesta drp 50% iii. Silverdawn Faux wB
iie. Macaulay holst
ie. Silverdawn Apple wB iei. Silverdawn Flare
iee. Silverdawn Amina
e. Cream Puff
drp 37,5%, vkk, 146cm
ERJ-III
ei. Son Of A Peach drp 25% eii. Peachfuzz dwb
eie. Switchblade Angel drp 50% (xx x wB)
ee. Unicorn Wishes drp 50% eei. Mythical Dreams wC
eee. Pegasus Flutter dwb

08.07.2023rp-o. Ducky Fuzz Waue. Ravenscroft Daymareduck VH23-029-0199
28.02.2022rp-t. Blumenfelds Delphinee. Wolkenhof Dulcinia VH22-029-0133
03.02.2022rp-t. Venomous Vanilla Waue. Demogorgon Wau VH22-029-0044

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 6 / 5
Ominaisuuspisteet (ERJ) 2486.98 Kuuliaisuus ja luonne 853.26
Hyppykapasiteetti 863.96 Rohkeus 769.76

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 60cm 4/72


Päiväkirja ja valmennukset

05.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Voikko poni kiljaisi, seuraavaksi ratsastajansa oli maassa ja mä hetken hämmennyksen jälkeen kiiruhdin maassa olevan tytön luokse. Tämä tosin kerkesi kavuta jo pystyyn ennen kuin mä pääsin luokse ja vakuutteli olevansa kunnossa. Rocky laukkasi ympäri kenttää kovin tyytyväisen oloisena, onneksi ohjat olivat pysyneet kaulalla. Poni ei ollut tämmöistä aikaisemmin harrastanutkaan, mutta en voi kyllä sanoa olevani yllättynyt Rockyn kohdalla. Mä vielä varmistin Annelta, että tämä on kunnossa. Sitten me yhdessä metsästettiin pieni ponin pirulainen kiinni ja tyttö kapusi takaisin selkään. Käskin olemaan nyt todella napakka ja myös varautua toiseen samanlaiseen temppuu, koska Rocky oppi pahassa erittäin nopeasti.

Anne jatkoi rohkeasti menoa ja poni joutui töihin, eikä saanut enää yhtään armoa. Rocky oli vähän tympääntyneen näköinen siinä ravaillessaan yli puomeista, mutta tuntui hieman alistuvan kohtaloonsa. Uutta yritystä ei ponilta nähty. Koska temppu ei ollut ihan Rockyn repertuaariin kuuluvaa, saisi eläinlääkäri tarkastaa sen. Ori ei myöskään liikkuisi ilman mun valvontaa hetkeen, koska mä en halunnut sen oppivan näitä tapoja, jos oli vain poniorin pelleilystä kyse.