Banzai Dressage

Heidseck Mallory

VIR MVA Ch, KTK-II, KRJ-I, HANN-I, PSB-I, KV-II
Kuvat © van Uytert

LempinimiMal Kasvattaja Heidseck Sporthorses
Rotu, sukupuolihannover, ori OmistajaNerita VRL-12557, Banzai Dressage
Syntymäaika15.07.2019 PainotusKouluratsastus
Säkä, väri173cm, tummanruunikko KoulutustasoGrand Prix
RekisterinumeroVH19-011-0143
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.07.2020

elokuu 2019 KV-II - tilaisuus
elokuu 2019 KTK-II - tilaisuus
marraskuu 2019 Ch
kesäkuu 2022 VIR MVA
heinäkuu 2022 KRJ-I tilaisuus
heinäkuu 2023 PSB-I tilaisuus
heinäkuu 2023 HANN-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Heidseck Mallory on sellainen niin sanotusti hyvä paha poika. Se esittää kovaa poikaa ja näyttää välillä siltä, mutta kovan kuoren alta löytyy kunnon pehmoilija ja fiksu tyyppi. Mal käyttäytyy usein orimaisesti, mutta jo pieni kehotus palauttaa orin maan pinnalle. Joko kirjaimellisesti tai kuvainnollisesti, välillä sekä että. Hoitaessa Mal on aluksi epäluuloinen ja uusille varsinkin pistetään pahismoodi päälle, eli siis jurotetaan paikoillaan, mutta tuttujen kanssa ori olisi kuin jättisylivauva. Se rakastaa rapsutuksia ja herkkuja, mutta tietysti ei sitä voi kaikille myöntää. Kaikkien kanssa kuitenkin kaikki toimenpiteet onnistuvat ongelmitta.

Ratsuna Mal on alkuun testaileva, se vähän funtsii millainen kuski sillä tällä kertaa on. Vaikka ori ei ole lähelläkään laiskaa, ei se silti viitsi tehdä hommia, jos siltä ei niitä vaadita. Kun kuski pistää Malin töihin, se tekee hyvin hommia ja keskittyy täysin ratsastajaansa. Jos taas sen antaa löysäillä, niin se taatusti tekee sen. Malilla on käsittämättömän portaaton vaihteisto, sen saa helposti lisäämään, kokoamaan, venymään ja vanumaan juuri sen verran mitä kuski haluaa. Kokoamiskyky on orilla mieletön, joten sen kanssa on sitä vaativia tehtäviä oikein mukava tehdä. Maastossa Mal pysyy hyppysissä, mutta esteillä orilla leviää pakka käsiin ja se vain säheltää mennessään.

Mal on huipputason kouluoriksi todella helppo tapaus, sen kanssa kisareissut ovat melkein nautinto. Sen kanssa ei tarvitse vääntää yhtään mistään ja ei tarvitse pelätä, että ori pistäisi ranttaliksi. Ongelmia ei ole matkustelussa, odottelussa, verryttelyssä tai oikeastaan missään. Tosin keväisin saattaa kierroksia olla pari enemmän, mutta ei mitenkään erikoisesti. Esteiden lisäksi toinen innostuttaja on palkintojenjaot, joissa orilla saattaa lähteä vauhti päälle. Varsinkin, jos se pääsee johtamaan porukkaa.

i. Mauritz 'H
hann, rt, 176cm
KRJ-I, KTK-II, KV-II, YLA1, PSB-III
ii. Matchor iii. Morrcrown
iie. Fahenstar
ie. Ritzfield 'H iei. Ritzefarld
iee. Diedra 'H
e. Haydee Sec
hann, trn, 171cm
KRJ-I, KTK-III, KV-III
ei. Haddrick eii. Handstand
eie. Riscallion
ee. Semisec eei. Secore
eee. Spectaculare

09.06.2023hann-o. Banzai Milleniume. Diamantina Grey VH23-011-0149
13.09.2022hann-t. Rowandell Maerrye. Heidseck Mable VH23-011-0005
01.05.2021hann-o. Malbec v. Helmwalde. Firefly v. Helmwald VH21-011-0198
28.09.2019hann-o. Heidseck Malcolme. Krimhilde Lee VH19-011-0204

Kilpailutulokset

Kouluratsastus vt. 10 / 10 Ominaisuuspisteet (KRJ) 6643.15
Kuuliaisuus ja luonne 3092.87 Tahti ja irtonaisuus 3550.28

Näyttelyt

06.08.2019 NJ Chowter Sporthorses, BIS3 MVA-sert tuom. Lissu T.
30.10.2019 NJ Lallybroch, irtoSERT tuom. alaera
23.11.2019 NJ Everholt Estate, irtoSERT tuom. Sorel
04.12.2019 NJ Susiraja, irtoSERT tuom. Sorel
22.04.2020 NJ Susiraja, BIS9 MVA-sert tuom. Lissu T.

30.06.2023 VSN Varismäen tila, Ridden Reserve Champion tuom. Launi


Päiväkirja ja valmennukset

26.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Me oltiin jo koettu ja nähty Malin kanssa vaikka ja mitä. Se on heittämällä myös yksi hienoimmista mun hevosista ja siitä lähtee mun lempiorilinja. Malin varsa Malcolm ja nyt uusin tulokas pojanpoika Manu ovat mun lempihevosia, vaikka näin ei ehkä saisi sanoa. Kaikki mun hevoset on ihania, ainakin jokainen tavallaan, mutta näillä on erikoispaikka mun sydämessä. Vielä vanhoilla päivilläänkin Malin kanssa me kierrettiin kaikea, nyt uusimpana villityksenä käyttöluokka-arvostelut. Meillä oli merkittynä kalenteriin ensi kuulle Performance Studbook kantakirjaustilaisuus sekä hannoverien laatuarvostelutilaisuus. Mal saisi vielä pitkään meriittilistaansa vähän lisää täytettä. Ori tuntui nauttivan näistä tilaisuuksista, joten sen takia mä viitsin sitä edelleen raahata kaikkialle.

28.11.2021 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Mal on mun lempilapsi, joten olin aina innoissani, kun mulla oli ylimääräistä aikaa touhuta sen kanssa. Ori työskentelee paljon muidenkin kanssa, koska itse en repeä ihan joka suuntaan. Tänään mulla oli ohjelmassa Malin kevyt treeni, jota odotin innolla. Mä halusin hakea orini ihan itse sisälle ja mua ravasikin portille vastaan innokkaasti hörisevä ruunikko. Mun kanssa Mal ei enää jaksanut esittää, vaan se oli ihana oma nallekarhumainen itsensä. Mä syötin orille puolisalaa pari pätkää porkkanaa, jonka jälkeen me lähdettiin talliin. Koska mulla oli harvinaisen paljon aikaa tänään, mä harjasin ja rapsuttelin rauhassa. Vaikka kenellekään Mal sitä ei myöntäisi, tämä oli sen lempipuuhaa. Se rakasti rapsutuksia, vaikka välillä niin kovaa poikaa olikin.

Kun varusteet oli niskassa, me suunnattiin maneesiin. Tapani mukaan mä talutin oria ensin muutaman kierroksen, sille samalla jutellen. Meillä oli ihan omat salaisuudet Malin kanssa. Sitten jakkaran avulla mä kapusin selkään. Me käveltiin vielä hetki, jonka jälkeen keräsin ohjat löyhälle tuntumalle. Me aloiteltiin käynnissä tekemällä vain ympyröitä ja vähän väistöjä. Tämä olisi sellainen kevyt treeni, eli vähän pyöristelyä ja askellajit läpi. Siirsin käynnin jälkeen orin raviin ja vain mietin, kuinka rakastin tätä hevosta. Sen askel on niin lennokas, vaikka nytkin mentiin ihan vain verryttelyravia. Pienellä istunnan muutoksella mä sain vaihdettua ravissa askeleen pituutta ja tempoa ihan sellaiseksi kuin halusin. Mä vähän taas innostuin säätelemään ravia, mutta Mal tuntui vain nauttivan. Se kuunteli jokaiselle askeleella, mitä tällä kertaa halusin siltä.

Me otettiin vielä molempiin kierroksiin pätkät laukkaa. Sekin on niin ihanan vaivatonta tämän orin kanssa, että olisin voinut istua siinä tuntitolkulla. Tosin kummankin kunto varmasti loppuisi jossain vaiheessa. Saatiin myös pientä jännitystä elämään, koska maneesista sammui yhtäkkiä valot. Ulkona oli jo melko hämärää, joten ikkunoistakaan ei tullut valoa juurikaan. Malia asia ei hetkahduttanut, mutta mä siirsin orin ravin kautta käyntiin varmuuden vuoksi. Vaikka vähän näinkin, ei huvittanut törmätä seinään. Sitten kuului pahoitteleva huudahdus ja valot tulivat takaisin, ilmeisesti joku oli vahingossa sammuttanut meiltä valot. Me päästiin kuitenkin hoitamaan laukkaamiset loppuun, jonka jälkeen loppuravit ja hetken kävelyt, ennen kuin Mal pääsisi talliin iltamössöille. Tämän parempaa tapaa mä en keksinyt lopettaa pitkää päivää, vaikka pien valoshow saatiinkin. Vaikka mä olin ratsastanut paljon hevosia, niin este- kuin kouluratsuja, niin Mal oli kyllä kärkikolmikossa lempihevosten suhteen.