Pauwau Showjumpers

17 SecondsERJ-I, HANN-II

Lempinimi Senni
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 30.03.2018
Säkä, väri 172cm, ruunikko
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 140cm
Rekisterinumero VH19-011-0169
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 30.03.2019

Kuvat © tallin omaisuutta

03/21 ERJ-I tilaisuus
11/23 HANN-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Senni on muutamaa tilannetta lukuunottamatta oikein kiltti ja niin sanotusti helppo hevonen. Tammalle on myös olemassa hyvä lahjontakeino, sillä Senni on hulluna sokeripaloihin. Niitä tarjotessa se on valmis menemään vaikka takapää edellä puuhun, jos sillä saa sokerin. Hoitaminen sujuu hyvin, Senni antaa putsata kaviot ja harjata kaikkialta. Ainoa mikä tuottaa välillä päänvaivaa, on suitsiminen. Senni tykkää nostella päätään ylös, jotta se ei onnistuisi. Se todennäköisesti yrittää sillä tavalla saada yhden ylimääräisen herkun, mutta hetken keskustelujen jälkeen suitset saa päähän ilman lahjomisiakin.

Ratsastaessa Senni on simppeli tapaus, se sopeutuu hyvin eri ratsastajiin ja erilaisiin apuihin. Tamma pyrkii aina mielyttämään ratsastajaansa ja on herkkä ratsastaa, joten se vastaa apuihin aina just eikä melkein. Toki jos avut ovat epäselvät tai liian kovat, se aiheuttaakin pieniä leiskautteluja Senniltä. Esteitä tamma rakastaa ja se on vauhdikas etenijä, mutta silti varovainen. Se kääntyy tarvittaessa vaikka kolikon ympäri, jos sitä siltä pyydetään. Maastossa se menee niin yksin kuin porukassakin, mutta traktorit ja muut koneet Sennin mielestä syövät hevosia.

Senni matkustaa kiltisti, eikä turhia stressaile. Ihan sama ollaanko menossa valmennukseen tai kisoihin, tamma käyttäytyy mallikelpoisesti. Myöskään paikan päällä käyttäytymisen kanssa ei ole ongelmia. Senniä ei haittaa odotella yksin tai kaverin kanssa, varsinkin jos sille tuupataan heinät turvan eteen. Verryttelyssä Senni ennemmin tahtoisi tutustua kaikkiin kivoihin kavereihin, joten hetken tarvitsee saadakseen sen keskittymään. Radalla Senni pistää aina parastaan ja nauttii täysin rinnoin päästessään kunniakierrokselle.

i. 6 Days
hann, trn, 174cm
ii. 7 Weeks iii. evm
iie. evm
ie. Time After Time iei. evm
iee. evm
e. Now or Never
hann, m, 169cm
ei. New History eii. evm
eie. evm
ee. The Time Warp eei. evm
eee. evm

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

Päiväkirja ja valmennukset

04.02.2021 - Sileän treeni (kirjoittajana omistaja)

Sennin pää huiteli taivaissa, kun oli suitsimisen aika. Jotkut saattavat sen kanssa käyttää nameja apuna, mutta mä en halunnut opettaa ainakaan omalla kohdallani, että herkkuja irtoisi tällä toiminnalla. Ohjat vaan kaulalle, ne niskaan ja niillä kevyesti vetää päätä alaspäin, niin yleensä toimii jo Sennin kohdalla. Tamma on jo oppinut keiltä saa herkut ja keiltä ei, joten se ei kauheasti yritä pistää vastaan missään.

Varustamisen jälkeen suunnattiin maneesille, jossa oli muutama muukin ratsukko. Tallitytöt saivat hoitaa suurimman osan hevosten kevyemmät liikutuspäivät, koska mulla ei yksin ollut aikaa ratsastaa kaikkia. Kaikki voittivat tässä diilissä. Sennillä olisi tänään vähän sileän työskentelyä, ei se näillä estehevosilla mitään hikitreeniä yleensä ollut, mutta ei nyt ihan humputteluakaan. Kävelytin maastakäsin pari kierrosta, jonka jälkeen kapusin tamman selkään tekemään alkukävelyt loppuun.

Treeni aloitettiin perinteisesti, eli pitkällä ohjalla ravia ja laukkaa ympyröillä itse kevyessä istunnassa. Kunhan hevonen oli rento, ei muulla ollut väliä. Senni venytti itseään kunnolla ja tykkäsi vähän tehdä pieniä pyrähdyksiä, kun annoin hevosen päättää vauhdin. Kun oltiin menty sopivan aikaa, rupesin laukassa kerämään ohjia sekä istuin alas. Työnteko pääsisi alkamaan kunnolla, nyt kun oltiin saatu paikat auki ja verrytelty. Tahti pysyi samana, mutta hevonen lyheni, kun otin ohjat. Laukka rullasi edelleen samalla tavalla eteenpäin.

Tavoitteena oli pitää kevyt koulutreeni ja vähän herätellä kuuntelemaan taas pieniäkin apuja. Siirsin Sennin käyntiin ja rupesin tekemään nopeita siirtymisiä käynnin ja ravin välillä. Tavoitteena, että vain pienillä avuilla siirtymiset onnistuisi. Senni on luonnostaan herkkä avuille, joten sille tämmöiset tehtävät olivat todella helppoja. Samaa tehtiin eri askellajien välillä, helpommasta vaikeampaan. Myös askellajien sisällä tehtiin siirtymisiä, koska varsinkin laukan säätely oli aika tärkeää estehevosella radoilla. Senni teki hienosti töitä ja lopulta treeni pidettiinkin melko lyhyenä.

24.12.2020 - Joulumaasto (kirjoittajana omistaja)

Ciara säpsähti jotain, mikä ei sinänsä ollut yllättävää. Tamma ei viihtynyt maastossa, mutta tänään ajateltiin joulun vuoksi lähteä vähän lumiseen metsään kävelemään. Seuraksi napattiin Senni, joka oli varmin maastoseura tammoista. Tammat tulivat hyvin toimeen, joten niiden kanssa oli ihan kiva lähteä vähän maastoilemaan, vaikkakin vain käynnissä. Pikkupakkanen oli juuri sopiva sääkin tähän toimintaan, varsinkin kun hevosilla oli viltit selässä, jotka lämmittivät kivasti ratsastajienkin jalkoja.

Senni askelsi tasaisen varmasti eteenpäin, mikä vähensi huomattavasti Ciaran säpsyilyjä. Tilanne tosin meinasi eskaloitua, kun metsässä liikkui traktori. Onneksi se nähtiin kaukaa, joten traktori ei päässyt syömään pientä Senniä. Ciarassa taas härveli ei aiheuttanut reaktiota, vaikka kaveri vieressä meinasikin panikoitua. Ilman paniikkeja päästiin kuitenkin tilanteesta ja aina maastoilun loppuun asti. Eli kummankaan vauhti ei kiihtynyt ja kumpikin ratsastaja pysytteli hyvin selässä. Tallissa tammat saivat vielä jouluomenat, ennen kuin ne pääsivät vielä ulkoilemaan. Näin hevosihmisillä joulu oli hieman erilainen, sillä tallillista hevosia ei noin vain jätettykkään huomiotta, että päästiin joulun viettoon.

08.09.2019 - Varsajuttuja (kirjoittajana omistaja)

Senni ei halunnut selkeästi emäksi, koska sen astuttaminen oli hankalaa. Sitä yritettiin useampaan kertaan, ilman tulosta. Se myös tutkittiin kunnolla, mutta mitään vikaa ei tammasta löytynyt. Riemun määrä olikin suuri, kun eläinlääkäri vihdoin ilmoitti Sennin olevan tiineenä. Toivosta oli jo melkein luovuttu, mutta onneksi ei kokonaan. Vaikka ei oltu kauhean toiveikkaita, että tälläkään kertaa olisi varsaa tulossa. Mutta onneksi välillä asiat menee eritavalla kuin kuvitteli. Syyskuun alkupuoliskolla Senni sai kauniin pienen ruunikon tammavarsan, josta tosin huomasi, että se saattaisi isänsä tavoin kimoutua myöhemmin. Pauwaussa juhlittiin tallin toisen kasvatin syntymää ja kaikkien vaikeuksien jälkeen Senni sai varsansa. Ja kaunis varsa olikin meidän Pauwau Winola.