Pauwau Showjumpers

Pauwau LanyardERJ-I

Lempinimi Larry
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 02.01.2022
Säkä, väri 166cm, rautias
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0009
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 02.07.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

07/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Jokaisesta tallista löytyy se yksi ihana, yritteliäs hevonen. Pauwaussa tätä viittaa kantaa Larry, joka on ihastuttanut jokaisen sen tavanneen. Ori on aina hyvällä tuulella, helppo käsitellä ja yrittää parhaansa. Mitä muuta sitä voisi hevoselta, vieläpä orilta, toivoa? Välillä yhdessä pohditaan, onko joku mennyt salaa ruunaamaan sen. Rautias nauttii rapsutuksista ja on kiltisti hoitaessa. Se on juuri siinä missä pyydetään ja siirtyy kun sanotaan. Varusteet saa laittaa rauhassa. Eläinlääkärit, kengittäjät ja muut saavat myös tehdä hommansa rauhassa, sillä Larry ei pistä vastaan mistään.

On aina ilo lähteä ratsastamaan orilla. Se kun yrittää aina parhaansa, niin treeneistä jää hyvä fiilis, vaikka ei menisikään ihan putkeen. Sillä on vahva oma moottori, jota ei paljoa tarvitse käynnistellä. Larry yksinkertaisesti rakastaa työntekoa, vaikka ei aina olekaan ihan paras. Se vääntää mielellään myös kouluradan kuvioita, vaikka ei olekaan se sulavaliikkeisin niissä. Esteillä rautias kiihtyy nollasta sataan ihan hetkessä, jolloin sen kanssa saa olla tarkkana. Se kyllä kuuntelee pidätteitä ja ne usein toimivat, mutta välillä innostus vie voiton. Varovainen se on silti hypätessään hyvällä tekniikallaan.

Matkustaminen on myös kovin helppoa, sillä Larrylle käy aivan kaikki. Se myös tyytyy vähään ja on se outo hevonen, joka ei edes ilmoita, jos hänen ruokansa on jäänyt välistä. Muiden pistäessä metelin pystyyn kun ruuat ei ole edessä, on ori hiljaa ja tyytyy kohtaloonsa. Larry viihtyy kisapaikoilla ja kotiutuu niihin aika heti. Verryttelyssä se yleensä vielä malttaa mieltänsä, eikä vauhti kiihdy ihan hirveästi. Mutta kun päästään radalle, ei mikään pitele oria enään. Se kyllä menee kiltisti ja kuuntelee mihin mennään, mutta vauhtia olisi liikaa. Ja auta armias jos kisat ovat nurmipohjalla, koska silloin jostain löytyy vielä pari napsua lisää vauhtiin.

i. Land of Confusion
hann, rt, 170cm
ERJ-I
ii. Liquid Spirit iii. Little Dead
iie. Visions of Angels
ie. Silver Linings iei. Seven Stones
iee. Lilywhite Lilith
e. Skyline Boulevard
hann, rnkm, 163cm
ERJ-I
ei. Sky Fly eii. Siracchi
eie. Ravenhills Florence
ee. Pompadour's Bellatrix eei. Bourbon Streets
eee. Pompadour's Alice

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

30.06.2022 ERJ-Cup Harmony - 130cm 4/72
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 140cm 6/94


Päiväkirja ja valmennukset

19.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Kuumat hellepäivät olivat rantautuneet meillekin, mikä tarkoitti hieman erikoisjärjestelyjä hevosten kanssa. Larry oli yksi hevosista, joka oli melko herkkä kuumalle alkuun. Se tarvitsee aikaa tottua, joten sen osalta kisat jätettiin nyt hetkeksi tauolle ja sen treenit pyrittiin pitämään joko aikaisin aamusta tai myöhään illasta. Vaikka nyt oltiin käyty tekemässä lyhyt hyppytreeni aikaisin aamulla, oli ori hiestä märkä. Rautias pääsi kokovartalo pesulle ratsastuksen jälkeen, joka tuntui helpottavan Larryn oloa.

Ori menisi hetkeksi ainakin ulos, toivottavasti hevosen kokonaan kastelu ja hieman varjoinen tarha auttaisivat. Päivällä Larry tulisi päiväheinille sisälle viileään talliin ja pääsisi sitten taas illemmasta takaisin ulos. Meillä oli melkoinen homma sovittaa tarhailuajat niin, että kukaan hevosista ei olisi liian kauaa ulkona helteessä, mutta pääsisivät silti ulos. Onneksi meillä oli mahdollisuus myös käydä uittamassa hevosia ja moni kesti kastelun hienosti. Mutta silti mä toivoin, itseni sekä hevosteni kannalta, että nämä helteet eivät jatkuisi kauaa. Kenelläkään ei ollut kauhean mukavaa, kun hiki valui pelkäst ajatuksesta kun piti tehdä jotain.