Pauwau Showjumpers

Pauwau LamborghiniERJ-I, EV-II

Lempinimi Lambo
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 11.07.2022
Säkä, väri 166cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0192
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.12.2022

Kuvat © Fee-Fotografie

07/22 EV-II - tilaisuus
12/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Lambo on todella sympaattinen tapaus. Ori on kuin innokas ja kiltti pikkupoika. Se on aina valmiina hommiin ja yrittää parhaansa, ihan sama mitä tehdään. Se on leppoisa, mutta syttyy silloin kun sitä tarvitaan. Lambon kanssa harvemmin tulee mutkia matkaan, kunhan sillä pysyy rutiinit ja treenirytmi päällä. Se kerää helposti energiaa, mutta yleensä kerääntynyt energiakin saadaan hallitusti purettua. Ruutinin muutoksille se on vähän herkkä, se saattaa reagoida niihin mahansa kanssa. Kunhan reissussakin huolehtii, ettei Lambon rytmi muutu mihinkään, kaikki toimii oikein hyvin.

Hoitaessa Lambo on helppo, kunhan tietää järjestyksen. Se tosin on kirjoitettu karsinan oveen, joten se on vaikea olla osaamatta. Ensin pitää ehdottomasti moikata namin kera, sitten putsataan kaviot. Harjaus aloitetaan päästä, kaulan kautta kroppaan ja sitten jalkoihin lopuksi. Ei Lambo mitenkään järkyttäviä hepuleita väärästä järjestyksestä saa, mutta se tykkää ruutineista ja nämä sille on muodostunut ajansaatossa. Niistä pyritään pitämään kiinni, kun näitä rutiineja ei ole kovin vaikea noudattaa. Varusteissa on järjestys suojat, satula ja sitten suitset, joten siinä mennään aika perinteisellä järjestyksellä.

Lambo lämpenee hitaasti ratsastaessa, joten sitä tarvitsee alkuun hieman herätellä. Kun sen saa hereille, se kyllä tekee parhaansa mukaan mitä pyydetään. Koululiikkeissä sen jalat tuntuvat menevän solmuun, joten hirveän haastavia tehtäviä ei orin kanssa pysty tekemään. Esteillä taas ei ole pelkoa siitä, että jalat menisivät solmuun. Lambo kääntyy näppärästi ja hyppää leiskauttaa mistä vain esteestä yli. Sitä ei kiinnosta kukkakoristelut tai muut härpäkkeet, koska hyppääminen on vain parasta. Jos Lambon päästää vähänkään ryysimään, sen hypyn laatu kärsii ja puomeja kolisee herkemmin alas. Kun pitää järjen mukana touhussa, pysyvät puomitkin kannattimillaan.

i. Pauwau Lanyard
hann, rt, 166cm
ERJ-I
ii. Land of Confusion
ERJ-I
iii. Liquid Spirit
iie. Silver Linings
ie. Skyline Boulevard
ERJ-I
iei. Sky Fly
iee. Pompadour's Bellatrix
e. Pauwau Graphite
hann, rn, 165cm
ERJ-I
ei. Gangsters Don't Cry
KTK-II, ERJ-III
eii. Goner
eie. Obsession
ee. Laffy Taffy
ERJ-III
eei. Lemonhead
eee. Jelly Belly

11.07.2023hann-o. Pauwau Lamboe. Pauwau Fairytale VH23-011-0176
01.05.2023hann-t. Rowandell Lionellae. Rowandell Tigerella VH23-011-0185
10.01.2023hann-t. Pauwau Lunariae. Pauwau Hortensia VH23-011-0007
08.09.2022fwb-t. Rowandell Violae. Rowandell Violet VH22-031-0297

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6600.34 Kuuliaisuus ja luonne 2249.32
Hyppykapasiteetti 2245.76 Rohkeus 2105.26

31.07.2023 ERJ-Cup Couture Sporthorses - 140cm 8/74


Päiväkirja ja valmennukset

08.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Lambo hörähti tarhassaan tervehdykseksi ja lähti rennon letkeästi tallustelemaan kohti porttia. Ori oli aina tulossa itse vastaan ja mä osasin odotella sitä rauhassa, tämä oli paljon parempi kuin se, että se laukkaisi portille. Ruunikko lähti talliin mielellään ja siitä oikein huokui sopivasti innostus, että mitä tänään tehtäisiin. Mä joutuisin tuottamaan orille pettymyksen, sillä se pääsisi vain pesulle. Me lähdettäisiin huomenna kisoihin, joissa pitäisi taas näyttää oikein edustavalta. Oria ei tosin välttämättä edes tämä haittaisi, sillä sille oli luotu tähänkin tarkka rutiini. Mä vein Lambon pesukarsinaan ja aloitin ensin tarjoamalla namin. Sitten kasteltiin, levitettiin aineet ja huuhtelu. Ori seisoi hievahtamatta paikoillaan, kun mä puuhasin kaikkea sen ympärillä. Lopuksi vielä selvitin ja siistin jouhet. Vaikka toisinaan oli hankalaa kun ori oli niin tarkka kaikesta, mutta toisaalta kun asiat tehtiin samoilla rutiineilla, Lambo on ehkä yksi helpoimmista hoidettavista tässä tallissa. Sen kanssa pitää vain olla todella selkeä kaikessa ja poiketa ei saisi koskaan mistään. Onneksi yleensä siinä onnistutaan.