Pauwau Showjumpers

Pauwau HortensiaERJ-I

Lempinimi Sia
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 18.04.2021
Säkä, väri 170cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0128
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 18.10.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

07/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Hortensia on lempeä ja kiltti tamma. Sia on ollut pienestä pitäen helppo käsitellä, sen kanssa ei ole koskaan tarvinnut vääntää mistään. Tamma oppii nopeasti ja tekee niinkuin käsketään, se on kuin ihmisen mieli. Kimo kuuluu monien tallityöntekijöiden lempihevosiin, koska kaikki on niin helppoa sen kanssa. Eläinlääkärikäynnit ja kengitykset hoituvat tämän kanssa kuin vettä vain. Vaikka se ei jostain niin tykkäisikään, se on kiltisti paikoillaan kunnes toisin pyydetään. Taluttaessa tuntuu riimunaru olevan ihan turhake, sillä Sia seuraa perässä sinne minne mennään.

Hoitaessa Sia on tosiaan kiltti. Se seisoo paikoillaan siinä mihin se ohjataan, karsinassa vapaanakin se siirtyy vain pyynnöstä. Muuten se seisoo kuin tatti, korkeintaan häntä huiskii ötököitä ja pää katselee, mitä hommataan. Kimon herkkujen kerjääminenkin on melko huomaamatonta, eikä se välitä, vaikka herkkuja ei tippuisikaan. Tamman ehdoton herkku on omena, joten vaikka sitä ei juuri tarvitse lahjoa, niin omenoilla siitä saa todellisen ystävän.

Ihan täysi tossukka Sia ei ole, sillä ratsastaessa siitä löytyy vähän potkuakin. Kiltti se on edelleen, sen selkään voisi pistää ihan kenet tahansa. Sileällä se työskentelee nätisti, vaikka koulukiemurat ei ihan sen juttu ole. Koskaan se ei ole mitään ylimääräisiä loikkia tehnyt tai muutakaan erikoista. Mutta kun esteille päästään, löytyy Sian moottori ja alkaa tapahtumaan. Tammalla on terävä hyppy ja siitä saa kaivettua melkoisen vauhdin halutessaan. Isoimmilla esteillä Sialta löytyy oma tahtokin, sillä välillä se vähän protestoi, jos ei ole samaa mieltä reittivalinnasta tai lähestyminen ei ole ihan sen mieleen. Kieltoja siltä harvoin nähdään, mutta puomeja se nappailee huonoista paikoista. Ihan täysin mahdottomia ei lähde tämäkään tamma hyppäämään, mutta vaikka se vähän olisi eri mieltä, se suorittaa mahdollisuuksien mukaan tehtävät.

i. Huckleberry v. Helwamld
hann, rn, 168cm
ERJ-I
ii. Heinrich von Elke
ERJ-I, HANN-I, YLA2, KTK-III, VPVL-II
iii. Arnold von Elke
iie. Brunhilde
ie. Naomi von Diefenbach
ERJ-II
iei. Nichtricht
iee. Cher von Diefenbach
e. Pauwau Columbine
hann, rnkm, 172cm
ERJ-I
ei. Conquistador
ERJ-I, KTK-I, VIP MVA Fn
eii. Kind Of Magic
eie. Discovery
ee. Touché Amoré
ERJ-II
eei. Toulouse
eee. Pink Martini

10.01.2023hann-t. Pauwau Lunariai. Pauwau Lamborghini VH23-011-0007

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6650.33 Kuuliaisuus ja luonne 2253.97
Hyppykapasiteetti 2159.48 Rohkeus 2236.88

31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 130cm 3/79
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 140cm 7/94


Päiväkirja ja valmennukset

20.05.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Meillä tarkistetaan hevoset säännöllisesti eläinlääkärien toimesta, mutta noin kerran vuodessa jokainen hevonen kuvataan ja tarkistetaan niin perusteellisesti, kuin vain on järkevää. Nyt yksi vuorossa olevista hevosista oli Sia, joka kuskattiin muutaman muun hevosen kanssa klinikalle. Vaikka kenelläkään ei ollut mitään oireita, tehtiin tutkimukset silti. Näin pysyttiin perillä kovassa ja kuluttavassa käytössä olevien hevosten terveydestä. Siasta mä en ollut käyttäytymisen puolesta huolissaan, siihen mä luotin täysin. Kaikki hevoset eivät aina arvostaneet näitä klinikkareissuja, missä tökitään ja kuvataan.

Klinikalla mä päätin jättää helpoimman viimeiseksi, joten muut tutkittiin ensin. Sian mä nappasin viimeisenä rekasta ulos ja vein tutkimustiloihin. Tamma tervehti lempeästi eläinlääkärit ja hoitajat. Nämäkin olivat innoissaan tästä kiltistä ja rauhallisesta tutkittavasta. Kuten mä olin ajatellutkin, ei Sian kanssa ollut mitään ongelmia. Kimo antoi tehdä kaiken kiltisti ja oli kunnon mallipotilas. Lopulliset tulokset me saataisiin vasta vähän myöhemmin, mutta mitään hälyttävää ei ainakaan löytynyt miltään hevoselta, mitä nyt pystyi tässä vaiheessa sanomaan. Eläinlääkärien mukaan hienosti hoidettuja ja hyvässä kunnossa olevia hevosia. Mun oli kerrankin pakko olla samaa mieltä, sillä nyt hevoset olivat oikeasti aika hienossa kunnossa.