Pauwau Showjumpers

Pauwau ColumbineERJ-I, HANN-II

Lempinimi Lina
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 23.02.2021
Säkä, väri 172cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0081
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 23.09.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

07/22 ERJ-I - tilaisuus
10/23 HANN-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Linasta kasvoi suuri tamma, mikä ei sinänsä ollut yllätys, sillä isällään kokoa riittää. Tamma on sinällään kiltti, mutta siltä löytyy myös tulinen kilpahevosvaihde. Kun se vaihde lyödään päälle, saa suuren kimon kanssa olla tarkkana. Normaalisti hoitaessa tamma vain seisoo paikoillaan ja nauttii rapsutuksista, jos joku niitä jaksaa antaa. Yleensä kyllä ihmisiltä irtoaa rapsutuksia Linalle. Varustaminen on helppoa, vaikkakin satula on vaikea heittää koon puolesta tamman selkään. Taluttaessa pitää vähän olla hereillä, sillä Linalla olisi aina kiire johonkin, yleensä se ravaakin taluttajansa vierellä tämän tahtia.

Lina on alkuun hidas ratsastaa, mutta se tekee kuitenkin rehellisesti töitä. Pienen herättelyn jälkeen ja kun se alkaa vertyä, on tamma yllättävän sulavaliikkeinen. Tosin laukassa se tarvitsee aika paljon tilaa, koska neidillä on melkoisen iso laukka. Esteillä Lina aina viimeistään herää ja heikompaa saattaisi hirvittää. Jos tammalla on iso laukka, niin on hyppykin. Se hyppää hyvällä ilmavaralla pienetkin esteet, koska miksi hypätä sopivan kokoisia hyppyjä. Vauhtia löytyy toisinaan enemmän kuin järkeä, mutta Lina ei silti tee mitään typeryyksiä. Mikään ketterin kääntyjä se ei ole, joten pidemmät tiet on sen kanssa järkevämpi vaihtoehto. Isolla laukalla se silti saattaa olla nopeampi, kuin lyhyemmän tien tekevät.

Kimo rakastaa kisoja ja niiden hälinää. Siellä on kaikkea mielenkiintoista mitä katsella. Lina odottelee nätisti, mutta kun aletaan valmistautua starttia varten, alkaa se muuttua levottomaksi. Varustamiseen tulee vähän lisähaastetta, kun suuri tamma steppailee ympäriinsä innoissaan. Käveleminenkin meinaa olla liikaa vaadittu, kun Lina haluaisi mennä jo. Verryttelyssä kun se pääsee menemään, se hieman rauhoittuu. Välillä verkassa meinaa tulla ahdasta, mutta onneksi Lina ei välitä muista hevosista. Radalla tamma tekee aina tasaisen varmoja suorituksia, jos jostain jää kiinni niin ratsastajasta.

i. Conquistador
hann, rn, 177cm
ERJ-I, KTK-I, VIP MVA Fn
ii. Kind Of Magic iii. Warrior Soul
iie. Little Lies
ie. Discovery
iei. Nightfall
iee. Minerva
e. Touché Amoré
hann, rnkm, 163cm
ERJ-I, HANN-II
ei. Toulouse eii. Townsend Tenpenny
eie. Krishane
ee. Pink Martini eei. Paraller Universe
eee. Jewel

15.10.2021hann-t. Pauwau California Crushi. Pauwau Chester VH21-011-0433
18.04.2021hann-t. Pauwau Hortensiai. Huckleberry v. Helmwald VH21-011-0128

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6091.63 Kuuliaisuus ja luonne 2228.31
Hyppykapasiteetti 1901.61 Rohkeus 1961.71

Päiväkirja ja valmennukset

20.04.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Lina tepasteli narun päässä hyvin levottomana, sillä se tiesi kohta pääsevänsä hommiin ja radalle. Nämä oli vain pienet harjoituskisat, mutta tamma oli ollut pienellä sairaslomalla, joten näillä oli hyvä aloittaa. Kimo tosin ei ollut pysyä nahoissaan, mutta sillä nyt oli aina taluttaessa kiire johonkin. Lina rauhoittui silmissä, kun sille saatiin yksi tallin ratsastajista selkään ja nämä pääsivät verryttelemään. Mulla ei itsellä ollut ratsuja tänään, joten nautin kun pääsin katselemaan ratsukoita ja toimimaan enemmän valmentajan sekä hoitajan roolissa. Mä siirryin perässä verryttelyalueelle, valmiina katsomaan esteitä sopiviksi ja muuta, mitä ratsukko nyt tarvitsisikaan. Äsken lentoon lähdössä ollut tamma oli taas muuttunut hieman hitaaksi, mutta kyllä se siitä taas vertyisi.

Kun ratsukko oli lämmitellyt askellajit läpi, nämä ottivat pari pienempää verryttelyhyppyä. Sitten niitä nostettiin jo lähemmäs kisakorkeutta, joka tänään oli lämmittelynä 110 sentin luokka. Se olisi helppo luokka Linalle, joka muutenkin veti ilmaa hyppyihin reilusti. Tamma alkoi hieman lämmetä ja hieman sillä pienempi kenttä alkoi käydä ahtaaksi, koska laukka sillä on aivan valtava. Mua vähän kauhistutti katsoa menoa, kun Linalla vain vauhti kiihtyy ja tilaa ei ole. Sitten alkoikin vähän tapahtumaan. Toinen ratsukko kiilasi Linan eteen, joten tamma veti liinat kiinni. Ratsastaja tuli komeassa kaaressa yli, koska ei ollut varautunut ihan noin äkkinäiseen pysähdykseen.

Lina lähti ohjat jaloissa pyörien ravaamaan verryttelykentällä, kun muut yrittivät saada ratsunsa hallintaan. Meidän ratsastaja oli jo jaloillaan ja omien sanojensa mukaan ihan kunnossa, joten me ruvettiin nappaamaan Linaa kiinni. Tamma oli kyllä sinänsä rauhallinen, joten tuskin suurta showta saataisiin enää aikaiseksi. Kimo pian hidastikin tahtia ja löysi tiensä kentän reunalle nyhtämään jotain pientä onnetonta ruohotupsua. Lina saatiin kiinni ja ohjatkaan eivät sotkeutuneet mihinkään tai niiden päälle ei astuttu. Joten eikuin ratsastaja takaisin selkään ja hommiin. Lina ei ollut moksiskaan tästä hommasta, vaan homma jatkui oikeastaan siitä mihin jäätiin. Tosin kaikki antoivat tämän jälkeen tammalle hieman enemmän tilaa, eikä kiilailtu eteen.