Pauwau Showjumpers

Pauwau GraphiteERJ-I

Lempinimi Pihla
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 15.01.2022
Säkä, väri 165cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0055
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.08.2022

Kuvat © Fee-Fotografie

09/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pihla on aina menossa. Se on kuin koira, joka haluaa olla kaikkialla mukana ja osallistua aivan kaikkeen. Mihin tahansa oltaisiin lähdössä, tamma ilmoittautuisi mukaan. Se lähtee innolla kaikkeen touhuun mitä keksitään, tosin välillä se on turhankin innokas. Pihla on kuitenkin todella kiltti, vaikka usein sählääkin mennessään. Mitään pahaa se ei kuitenkaan tarkoita, vaikka välillä tallookin varpaille tai vauhti meinaa karata käsistä. Välillä sen menoa joutuu rauhoittamaan ihan kunnolla, ennen kuin hommia päästään jatkamaan.

Hoitaessa Pihla tykkäisi osallistua. Jos harjat jättää liian lähelle, ne saavat aika nopeasti kyytiä. Kavioita putsatessa se hamuaa takapuolta, se yrittää takakavioidenkin kohdalla samaa. Jokaikinen kerta se yrittää sitä, vaikka kertaakaan se ei ole ylettänyt. Joten on ihan perinteinen näky, että Pihla on ihan mutkalla kavioita putsatessa. Muutenkin se hamuaisi kaiken. Suojien laitto on myös lempparipuuhaa, sillä siinä pääsee myös auttamaan. Joten vaikka Pihla antaakin hoitaa ihan nätisti, se on vähän turhan avulias ja vaatii hoitajalta pitkää pinnaa.

Töihin Pihlaa ei tarvitse suostutella, vaan se on aina halkeamassa innostuksesta. Sitä ei kiinnosta mitä tehdään, kunhan jotain tehdään. Se on kamalan yritteliäs ja jos ratsastaja on liian hidas, se ehtii tarjota melkein piffit ja paffit siinä välissä. Joten Pihlan kanssa saa olla itse myös nopea, jos ei halua esitellä koululiikkeitä esteradalla. Se hyppää oikein mielellään ja hyvin, tosin vauhti meinaa kiihtyä turhan herkästi. Sen kanssa saakin olla tarkkana, että ei päästä sitä juoksemaan ihan miten sattuu. Kun Pihlan saa keskittymään ja hieman rauhoittamaan menoa, se on oikein kiva ratsastaa niin sileällä kuin esteilläkin.

i. Gangsters Don't Cry
hann, rn, 165cm
ERJ-III
ii. Goner iii. Guns For Hands
iie. Guns For Hands
ie. Obsession iei. Over You
iee. Way You Know Me
e. Laffy Taffy
hann, rnkm, 164cm
ERJ-III
ei. Lemonhead eii. Liquorice Soldier
eie. Froot Loops
ee. Jelly Belly eei. Jungle Bells
eee. Hubba Bubba

11.07.2022hann-o. Pauwau Lamborghinii. Pauwau Lanyard VH22-011-0192

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6704.13 Kuuliaisuus ja luonne 2339.26
Hyppykapasiteetti 2245.66 Rohkeus 2119.21

Päiväkirja ja valmennukset

20.06.2023 - Estevalmennus (kirjoittajana omistaja)

Pihla kuopi kärsimättömänä käytävän lattiaa, sen mielestä se oli seisonut käytävällä liian kauan. Mä olin juuri hakemassa sen satulaa, joten hirveän kauaa ei enää tarvitsisi neidin odotella. Tamma tuntuikin hieman rauhoittuvan, kun heivasin satulan sen selkään. Mulla oli valmennus ruunikon kanssa ja ainakin meistä toinen oli ihan innoissaan menossa. Minäkin olisin, mutta tiedossa oli kavalettijumppaa ja se oli vähän haastavaa innokkaan menijän kanssa. Mutta ei auta, näitäkin piti treenata kaikkien kanssa. Joten me mentiin kentälle, missä kantelin valmentajan apuna puomeja paikoilleen alkukäynnit samalla hoitaen. Pihla olisi kovasti auttanut puomien kantamisessa.

Verryttelyn jälkeen päästiin hommiin ja Pihlalla oli taas jalka kaasulla. Vauhtia oli enemmän kuin järkeä, eikä se oikein sopinut näihin tehtäviin. Joten me helpotettiin hieman tehtäviä ja yritettiin saada vähän malttia tammalle. Pihla oli vähän pettynyt, kun ei päässyt menemään täysiä, mutta pian pystyttiin tekemään sitä mitä pitikin. Oli erilaisia kavalettisarjoja ja yksittäisiä sellaisia. Välissä siirtymisiä ja ties mitä valmentaja keksi meidän pään menoksi. Hiki meillä tuli kummallakin, Pihlalla ehkä enemmän aivohiki kun joutui kaahottamisen sijaan keskittyä.