Pauwau Showjumpers

Pauwau GinervaERJ-I

Lempinimi Ginny
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 15.04.2021
Säkä, väri 166cm, tummanruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0127
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.04.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

01/23 ERJ-II tilaisuus
05/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Kaikki odottivat jännityksellä, ehkä hieman kauhullakin, Ginnyn syntymää ja kasvamista. Kukaan ei halunnut siitä emänsä kaltaista kiukkupussia ja isäkään ei siltä kannalta ollut se paras valinta. Kaikkien helpotukseksi Ginny on helpompi kuin emänsä, vaikka haastava tämäkin on. Ruunikko on käsiteltävissä ja tykkää enemmän tutuista tyypeistä, kuin ihan uusista naamoista. Tutut hoitajat saavatkin tehdä rauhassa kaiken, uusia pitää vähän testailla. Jos ne vaikka säikähtäisivät pois kun vähän näyttää hampaita ja kaviota. Nopea saa joka tapauksessa olla, koska Ginny on hieman kärsimätön tapaus.

Energiaa tältäkään ei kyllä puutu, sillä Ginnyn mielestä ei ole kuin yksi vaihde ja se on täysiä. Se on silti täysin ratsastettavissa ja kuuntelee jollain tasolla pidätteitä, se vain turhautuu herkästi, jos sen pitäisi pidempiä pätkiä mennä rauhassa. Turhautumista voi myös aiheutta liian kovat avut, väärät avut tai melkein mikä tahansa. Toisen treenaavan ratsukon turpa ärsyttää ja Ginny ei suostu hommiin. Kun sen kanssa saa yhteistyön sujumaan, on Ginny aivan loistava esteillä. Se on tarkka, menee juuri siitä mistä haluaa ja kokoaakin sitä laukkaa, jotta mahtuu menemään. Jos yhteistyö ei suju, puomit lentelee ja tamma kieltelee.

Ginny matkustaa helposti ja sitä ei haittaa matkan pituus mihinkään suuntaan. Sen lempiasia ehdottomasti on kisaaminen ja se on oppinut yhdistämään matkustamisen kisaamiseen. Odottelu on sille vaikeampaa ennen starttia, koska tamma haluaisi vain päästä menemään. Sillä helpottaa heti, kun tammaa ruvetaan varustamaan. Siltikin siitä huomaa selkeän malttamattomuuden, kun pitäisi päästä jo. Kisapaikoilla Ginnyä ei kiinnosta juuri muu, se keskittyy hyvin hommiinsa. Se on myös helpompi saada menemään, tosin jos ratsastajan kanssa ei mene jutut yksiin, ei ne mene kisoissakaan, vaikka siellä tamma antaa paljon enemmän anteeksi.

i. Galiletto
hann, rn, 170cm
ERJ-I
ii. Gorgon iii. Galileo
iie. Heraldina
ie. Lenda iei. Lobus
iee. Etna Atomica
e. Weakerton's Kiesza
hann, rt, 165cm
ERJ-I
ei. Kero eii. Kroeger
eie. One Sonic
ee. Weakerton’s Xscape eei. Xavier
eee. Cinnamon City

02.06.2023hann-t. Pauwau Lovekivai. Pauwau Lanyard VH24-011-0035
14.06.2021hann-o. Pauwau Grenadei. Gravitino RWD VH21-011-0201

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5807.07 Kuuliaisuus ja luonne 1973.81
Hyppykapasiteetti 1903.69 Rohkeus 1929.57

Päiväkirja ja valmennukset

05.05.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Pauwaun maneesiin oli rakennettu irtohypytyskuja, jossa käytettiin nyt tallin useita hevosia. Yksi ensimmäisistä testaajista oli Ginny, vaikka sen vieminen vapaana hyppäämään vähän jännitti. Tammalta ei vauhtia puutu, joten toivottavasti sillä itsellä pysyisi järki päässä tuossa hommassa. Hannover oli hieman ihmeissään, kun se vietiin pelkät suitset päässä maneesiin. Ginnyn ilme kuitenkin kirkastui, kun se näki esteet. Oli sitä nuorena irtohypytetty, mutta siitä oli vierähtänyt jo tovi. Ruunikko pääsi yllättämään, koska se hyppäsi järkevällä vauhdilla ja erittäin kauniita hyppyjä. Se keskittyi täysillä ja laukkasi tasaisesti kujan läpi, eli osasi se olla kaahailemattakin. Ehkä Ginny tämän hyppäilyn jälkeen menisi taas asteen paremmin ratsastajien kanssa. Tai sitten sitä vain turhautti heiluva ihminen selässä, joka ohjaili tammaa. Kun se pääsi yksinään tekemään, oli meno melkoisen nättiä.

04.01.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Ginny oli yksi meidän hevosista, jota valmisteltiin tuleviin laatuarvosteluihin. Kun ruvettiin keskustelemaan, kuka puunaisi nyt kenetkin, oli Ginnyn kohdalla hiljaista. Siinä vaiheessa kun ruvettiin puhumaan pitkän tikun vetämisestä, mä lupasin hoitaa tamman itse. Mun pitäisi tehdä sillä viimeistelyhypyt myös tänään, joten samalla voisin menettää hermoni sen kanssa karsinassa. Mä hoidin ja varustin tamman nyt nopeasti, säästämällä Ginnyn lyhyttä pinnaa sinne puunaukseen. Mulla oli maneesissa pieni esterata, jolla olin tehnyt treeniä paljon muidenkin kanssa. Helppo kun monen hevosen kanssa pystyi tekemään samaa treeniä. Ensin me mentiin askellajit läpi, varsinkin tämän ruunikon kanssa se on tärkeää, koska muuten meillä ei olisi edes pientä ajatusta jarruista. Ginny oli yllättävän hyvällä päällä, joten sille sai ihan pidätteitä läpi ja ainakin tässä vaiheessa oli enemmän kuin yksi vaihde.

Hypätessä hieman pääsi jarrut katoamaan, mutta tamma hyppäsi siististi. Mitä mä olin nähnyt, niin aina Ginny näytti paremmalta kuin tuntui. Me tehtiin ensin muutama yksittäinen hyppy, jonka jälkeen kaikki ratana. Vaikka vauhtia alkoi löytymään enemmän, ruunikko pysyi hyvin käsissä. Me jätettiin sitten homma siihen ja verryttelin hevosen pois. Sitten olisikin vuorossa vaikein osuus, nimittäin se puunaus. Ginny ei juuri jaksanut seisoskella hoidettavana, mutta laatuarvostelua varten mä pesisin sen. Kisoja varten ei aina viitsinyt kiusata tammaa, mutta nyt se hoidettaisiin niin kiiltäväksi kun saataisiin ja muutenkin hienoksi. Toki tässä oli vielä aikaa, mutta Ginnyn kanssa tämä tehtäisiin pienemmissä osissa, jotta kaikkien elämä ei olisi ihan kamalaa. Tänään pesisin tamman kunnolla, jolloin juuri ennen laatuarvostelua riittäisi kevyempi puunaus. Tamma ei onneksi ollut sotkuisimmasta päästä ja kelitkin suosivat sen osalta, joten oli toivoa pitää se melko puhtaana.