Pauwau Showjumpers

Weakerton's Kiesza

meriitit
Lempinimi Kisu
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 03.03.2020
Säkä, väri 165cm, rautias
Maahantuoja VRL-09979
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0025


Kuvat © Franz Venhaus CC BY-ND 2.0

Luonnekuvaus

Weakerton's Kiesza on sellainen perinteinen "punainen tamma". Luonnetta ei ainakaan Kisulta puutu, sillä sitä on toisinaan luonnehdittu sanalla hullu. Tosin niin myös ratsastajaakin. Kisu on ehkä tallin hankalin talutettava. Se nimittäin hyppii, pomppii, kiskoo ja menee melkein minne haluaa. Se kunnioittaa vain yhtä vakiohoitaajansa tarpeeksi, ettei kuskaile tätä pitkin pihoja. Jostain syystä innokkaita ulos viejiä ei ole jonoksi asti. Hoitaessa turvallisinta on laittaa tamma molemmin puolin kiinni, koska muuten voi löytää hampaan jäljet käsivarresta. Kisu on tutkittu korvista kavioihin terveeksi, joten kiukuttelut ei johdu kipuiluista.

Ratsuna Kisu ei ole sen helpompi. Tamma on aivan loistava esteratsu, kunhan sen saa hommiin. Ratsastaessa on vähä sama kuin taluttaessa, että tamma meinaa mennä mihin huvittaa. Ratsastajan pitäisi samaan aikaan olla todella jämäkkä, mutta myös varoa, ettei herkkä tamma vedä hernettä nenään. On siis melkoista tasapainoilua monessa merkityksessä, sillä takapää myös lentelee herkästi. Raippa saa olla mukana, mutta sitä ei saisi missään nimessä käyttää. Jos erehtyykin hipaisemaan tammaa raipalla, pääsee maistelemaan hiekkaa. Kaikista hämmentävintä Kisussa on, että maastossa se on itse lempeys. Siellä sen mieli lepää ja sen kanssa voi mennä melko rauhaksiin, vaikka edelleen Kisu olisi sitä mieltä, että tietää parhaiten mihin mennä.

Lastaaminen onnistuu vähän vaihtelevalla menestyksellä. Siihen kannattaa varata vähän reilummin aikaa. Toisinaan Kisu vain kävelee kyytiin, toisinaan asiasta keskustellaan puoli tuntia, että mennäänkö vai ei. Kisapaikoilla Kisu malttaa odotella yllättävän kärsivällisesti ja jopa kiltisti toisinaan. Hoitaessa silti saa olla hyvin tarkkana, varsinkin jos ei ole mahdollisuutta laittaa kunnolla kiinni. Kisaradalla tamma antaa paljon enemmän anteeksi ratsastajalle, kuin treenatessa. Ei se silti mikään helpoin kisaratsu ole, vaikka onkin hyvällä tuulella palkintosijoilla.

i. Kero
hann
ii. Kroeger
hann
iii. evm
iie. evm
ie. One Sonic
hann
iei. evm
iee. evm
e. Weakerton’s Xscape
hann
ei. Xavier
hann
eii. evm
eie. evm
ee. Cinnamon City
hann
eei. evm
eee. evm

15.04.2021 t. Pauwau Ginerva (i. Galiletto)
15.11.2021 o. Pauwau Frog'n'Roll (i. Frontierland)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5641.65 Kuuliaisuus ja luonne 2117.33
Hyppykapasiteetti 1763.12 Rohkeus 1761.2

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.