Pauwau Showjumpers

Pauwau GrenadeERJ-I

Lempinimi Nate
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 14.06.2021
Säkä, väri 165cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0201
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 14.01.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

07/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Grenade on monesti kovin levoton ja aina menossa. Se ei pysyisi millään paikoillaan koskaan ja tarvitseekin paljon tekemistä. Se rakastaa aivopähkinöitä, joita sille yritetään tarjota mahdollisimman paljon. Se on kuin energinen paimenkoira, se pitää väsyttää henkisesti sekä fyysisesti, jotta se on tyytyväinen. Nate on hyvin seurallinen, se ei viihdy kuin ihan muutamia minuutteja yksin. Sen kanssa on jouduttukin sumplimaan tarhausten kanssa, sekä sitä ei voi jättää hetkeksikään ainoana hevosena talliin. Myös ratsastaessa olisi suotavaa, että joku muukin hevonen on paikalla.

Nate on hieman haastava talutettava, koska sillä on aina kiire johonkin. On se sitten ulos, sisälle tai töihin. Sen kanssa pitää olla jämäkkä, jottei ori kisko taluttajaansa pitkin pihoja. Toisinaan liike suuntautuu enemmän ylöspäin kuin eteenpäin. Hoitaessa se on parasta sitoa kiinni, koska siinäkin se hyörii ja pyörii. Jalat kuopivat lattiaa, pää heiluu ja kaikkeen pitäisi osallistua. Se ei näyki, mutta tykkäisi välillä napata vaatteista kiinni ja iho jää herkästi väliin. Se on kuitenkin aivan kiltti, eikä ilkeyttään tee mitään. Hän ei vain tykkää odotella yhtään.

Naten kanssa ei voi jäädä vain humputtelemaan tai ajelehtimaan selässä, vaan jokainen askel pitää ratsastaa tarkkaan. Puoliverinen lähtee muuten keksimään omia tehtäviä, jos sille ei sanota tarkkaan. Kuten sanottu, se on kuin paimenkoira ja on kova poika tarjoamaan omia ideoitaan, jos se joutuu hetkenkin odotella ohjeita. Tehtävät pitää myös pitää monipuolisina, koska herra tylsistyy muuten saman tien. Esteillä mitä erikoisemmat esteet ja tiukemmat tiet, sitä innokkaampi Nate on. Se rakastaa haastavia tehtäviä ja onkin niissä hyvä, kun se saa aivoilleen tarpeeksi tekemistä. Kisoissakin huomaa, jos rata on liian helppo. Silloin se vain luikertelee radan läpi ja ottaa herkästi puomeja, kun kiinnostusta ei ole tarpeeksi nostella jalkoja.

i. Gravitino RWD
hann, rt, 164cm
KTK-III
ii. Gravity Victim
KTK-II
iii. Gravitat
iie. Visionnaire
ie. Rewenia
KTK-II
iei. Reddington
iee. Euphina
e. Pauwau Ginerva
hann, trn, 166cm
ERJ-II
ei. Galiletto
ERJ-I
eii. Gorgon
eie. Lenda
ee. Weakerton's Kiesza
ERJ-I
eei. Kero
eee. Weakerton’s Xscape

12.08.2023hann-o. Evenstar Grenoblee. Valmaryan Dawnguard VH23-011-0230
15.06.2023hann-o. Pauwau Gine. Pauwau Balvenie VH23-011-0236
13.05.2022hann-t. Greyness Couturee. Pauwau California Crush VH22-011-0238
07.01.2022hann-o. Pauwau Grasshoppere. Pauwau Fairytale VH22-011-0056

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5922.56 Kuuliaisuus ja luonne 2058.71
Hyppykapasiteetti 2016.77 Rohkeus 1847.08

31.07.2022 ERJ-Cup Couture - 130cm 4/102
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 110cm 10/109


Päiväkirja ja valmennukset

14.06.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Jonkin hevostarvikeliikkeen valokuvaustiimi olivat tulossa Pauwauhun, kun he halusivat meidän hevosia käyttää mainoskuvauksiin. Mä olin todennut, että tervetuloa. Ongelmia aiheutti lähinnä se, että ne halusivat varmasti yhden hankalimmista hevosista kuvauksiin. Markkinointi oli ilmeisesti ihastunut Nateen, joka tietysti oli ihan kivan näköinen. Mutta ori joka ei pysynyt paikoillaan ja ei kestänyt olla ilman muita hevosia, ei kuulostanut ainakaan mun korvaan kaikista helpoimmalta mallilta. Mä yritin tätä selittää heille, mutta kukaan ei tuntunut ottavan kuuleviin korviinsa. Joten Naten kanssa mentäisiin ottamaan jostain uusista suitsista ja satulasta kuvia. Tämä oli musta hirveän hauskaa, mutta hevosvalinnan takia en ollut ihan niin innoissani, mitä olisin halunnut olla.

Ensimmäinen haaste oli jo hevosen peseminen ja siistiminen. Nate oli todella levottomalla päällä, eikä olisi millään pysynyt paikoillaan. Onneksi hevonen olisi kuvattavana enkä minä, sillä mä olin jo tässä vaiheessa yhtä märkä kuin hevonen. Pientä taistelua ja pitkää pinnaa se vaati jälleen kerran, mutta mä sain lopulta ruunikon pestyä. Harjan tasaaminen saksilla vaatikin sitten nopeita liikkeitä ja hahmottamiskykyä, että vaikka ori liikkui kokoajan, sai harjan silti tasaisesti leikattua. Mä olin aika tyytyväinen lopputulokseen olosuhteet huomioon ottaen. Sitten vähän showsheenilla kiiltoa karvaan ja Nate alkoi olla valmis. Varusteet kun tulisi kuvaajien mukana. Sopivasti kuuluikin epänormaalia meteliä pihalta, joten oletin heidän saapuneen.

Nate herätti edelleen ihastusta koko tiimissä, eikä ketään tuntunut haittavaan, että ori heilui kirjaimellisesti kokoajan. Me hetken keskusteltiin missä otettaisiin kuvat ja millaisia he halusivat, että mä osaisin vähän ohjata oriani. Kun kävi ilmi, että he halusivat lähteä johonkin pöpelikköön, mä jouduin tekemään omia järjestelyjäni. Sillä välin kun kuvattavat varusteet laitoin Natelle, mä pistin yhden tallitytöistä hakemaan turvaponin orille ja he lähtisivät mukaan. Ruunikko ei kestänyt olla yhtään ilman toista nelijalkaista, joten olisi paras ottaa joku mukaan. Hetken miettimisen jälkeen mä päädyin Chiliin. Sillä oli vapaapäivä, joten pieni kävely ja hengailu toimisi hyvin aktiviteettina sekä sen luonne sopi hyvin tähän tehtävään. Kun me oltiin kaikki valmiita, me lähdettiin tutkimaan sopivaa paikkaa.

Ruunikko oli hieman ihmeissään, että miksi lähdettiin maastoon varusteet päällä, mutta selässä ei ollut ketään. Ja miksi mukana oli niin hirveästi porukkaa. Ori oli mulla liinassa, koska siinä oli helpompi hallita eläväistä oria. Se olikin kuin lentoon lähdössä, mutta vieläkään en huomannut muiden olevan huolissaan asiasta. Kun kuvaajat löysivät mieleisen paikan, ruvettiin virittelemään tavaroita. Silloin Nate pysyi hetken paikoillaan, koska sen mielestä oli niin hauska ihmetellä tavaroita. Noh, mielummin tietysti näin päin. Kun kuvaajat olivat valmiita, ohjasivat he mua, miten halusivat hevosen kuviin. Mä huokaisin syvään ja ruvettiin sitten hommiin, vaikka mä olin edelleen aika epäileväinen asian suhteen. Mun luotto Nateen mallina oli aika nollissa.

Mä olin varmasti suurin yllättyjä, kun ruunikko olikin luonnonlahjakkuus tässä hommassa. Se kaarsi kaulaa ja käänsi päätään juuri niin kuin haluttiin. Koko ori jotenkin ryhdistäytyi kuvia varten, vaikka sitä ei näin oltu kuvattu ikinä. Sitä ei tuntunut haittavaan myöskään välkkyvät salamavalot tai heijastavan kankaan kanssa pyörivä assistentti. Se oli kuin kotonaan tässä hommassa ja ekaa kertaa mä näin sen pysyvän niin paikoillaan. Ja se oli kuitenkin mun oma kasvatti ja olin nähnyt sen elämän syntymästä saakka. Korvat hörössä hannover poseerasi valokuvaajille ja tiimi oli ihan onnessaan, kuinka hienon mallin he olivat saaneet. Nate ehkä pääsisikin joskus toistekin näihin hommiin, kun selvästi tuntui olevan sen juttu.