Pauwau Showjumpers

Pauwau BalvenieERJ-I, EV-I

Lempinimi Bailey
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 25.12.2021
Säkä, väri 167cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0014
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 25.08.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

02/22 EV-I tilaisuus
03/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Balvenie on oman arvonsa tunteva tamma. Se on hieman nenäkäs ja nyrpistelee muille hevosille turpaansa, jos sen mielestä ne käyttäytyvät huonosti. Bailey on ihan kiltti, mutta vaatii arvolleen sopivaa kohtelua kaikilta käsittelijöiltä. Se vetääkin herneen sieraimeensa, jos kaikki ei mene ruunikon toiveiden mukaan. Se kyllä antaa tehdä kaikki hoitotoimenpiteet mukisematta, kunhan sen kanssa ei käytä liian kovia otteita. Voisi sanoa, että Baileyta pidetään kuin kukkaa kämmenellä ja silkkihansikkaat käytössä.

Ratsuna Bailey on erittäin sähäkkä ja ei kovin monen käsiteltävissä. Se on kuin räjähtävä ruutitynnyri, joka räjähtää liian kovista avuista. Se on aina menossa innoissaan, mutta ei siedä yhtään liian kovia apuja. Ja suusta pienikin veto on ehdoton ei tämän hevosen kohdalla. Oikean ratsastajan kanssa Bailey meneekin oikein hienosti ja vain taivas on rajana. Ruunikko ei oikein jaksaisi keskittyä koulutuuppailuihin, mutta esteillä sen keskittymistä ei horjuta mikään. Kun yhteistyö sujuu, se on aivan lyömätön. Bailey on nopea, mutta varovainen hyppääjä. Sillä ei vauhti kasva ikinä sellaiseksi, että tulisi huolimattomuus puomeja. Sen laukkaa saa myös koottua hyvin, joten tiukatkaan käännökset ei ole mikään ongelma.

Bailey on hyvin tarkka keiden kanssa ja vieressä se suostuu matkustamaan, joten sen kanssa kisareissut joudutaan suunnittelemaan vähän eri tavalla. Kun seurassa ei ole valittamista, se matkustaa ja lastautuu oikein hyvin. Reissussa tamma käyttäytyy ihan samalla tavalla kuin kotona, joten välillä se aiheuttaa hieman harmaita hiuksia. Kun kaikki on hänelle sopivalla tavalla, sujuu asiatkin ihan hyvin. Kisoissa on hyvin tarkkaa, kuka siellä selässä keikkuu. Muutaman ratsastajan kanssa voitto on melkein varma, kuin toisten kanssa ei päästä edes ensimmäisestä esteestä yli. Joten tarkkana tosiaan saa olla Baileyn kanssa jatkuvasti.

i. Bourbon Couture
hann, km, 170cm
EV-I
ii. Batman 71
ERJ-I
iii. Bastian v. Reinhold
iie. Leonie GER
ie. Caruana
ERJ-I
iei. Coronis
iee. Diamonde
e. Pauwau Killer Queen
hann, trn, 166cm
ERJ-I
ei. Kansas
KTK-II
eii. Kaiden
eie. Cora
ee. Queensryche
ERJ-II
eei. Quarterflash
eee. Namika

15.06.2023hann-o. Pauwau Gini. Pauwau Grenade VH23-011-0236
17.05.2022hann-t. Pauwau Symphonyi. Silbers Sirius VH22-011-0261

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6608.3 Kuuliaisuus ja luonne 2216.11
Hyppykapasiteetti 2228.23 Rohkeus 2163.96

Päiväkirja ja valmennukset

24.09.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Bailey ei ollut kovinkaan monen suosikki ratsastaa, mutta mun oli. Joten ei tarvinnut koskaan kyllä tapella siitä, jos halusinkin mennä tammalla ja joku muu pääsi luistamaan siitä. Tänään mulla oli semmoinen päivä, että halusin mennä ruunikolla. Ohjelmassa oli sileän treeniä, eli ei ihan tamman lempparia, mutta ehkä me selvittäisiin. Mä kävin nappaamassa Baileyn tarhasta matkaani ja varustin sen melko reippaalla tahdilla, mutta tamman ehdoilla. Meillä oli jo aika hyvät rutiinit näihin hommiin. Kun me oltiin valmiita, lähdettiin me kentälle koska ulkona oli upea ilma. Mulla oli aika innokas hevonen, sillä se meinasi lähteä parin vapaan jälkeen lentoon. Pettymys ehkä tulisi, kun ei päässytkään hyppäämään tai edes puomeja menemään.

Ohjelmassa oli lähinnä kevyttä jumppailua, että vapaapäivien jälkeen saataisiin kroppaa verryteltyä. Mä aloitin ympyröillä, volteilla ja väistöillä käynnissä. Koska tiesin Baileyn tylsistyvän tähän nopeasti, mä yritin vaihdella tehtäviä jatkuvasti. Mutta itseasiassa hannover oli oikein hyvällä motivaatiolla tänään töissä, joten meidän ei tarvinnut juuri asioista keskustella. Tamma teki kauniita väistöjä ja toimi kuin ajatus, mikä harvemmin onnistui tämän kanssa sileällä. Me jatkettiin vähän samalla teemalla ravissa ja laukassakin, eikä mitään ongelmaa tänään. Kun askellajit oli käyty läpi, mä päätin lähteä loppukäynneille maastoon. Meillä oli oikein kiva lyhyt lenkki, joka oli juuri sopiva loppukäynneiksi. Bailey lähti sinnekin korvat tötteröllä innoissaan, tiedä sitten mikä tänään oli tammaan iskenyt.

17.05.2022 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Musta tuntui, että meillä oli aina joku tammoista varsomassa. Ei nyt onneksi ihan joka päivä, mutta aika usein. Sen siitä saa, kun on iso talli täynnä kilpa- ja jalostushevosia. Nyt oli vuorossa Bailey, ensimmäistä ketaa. Mä en ollut vieläkään oppinut nukkumaan öisin, kun oli mahdollisuus siihen, että joku tammoista varsoisi. Vaikka mulla oli järjestelmä, joka herättäisi mut. Mä olin muutama tunti sitten käynyt vielä tarkistamassa ruuunikon ja lähellä oltiin. Mä harjoitin mun perinteistä varsavalvojaisohjelmaa, eli tein tylsempiä paperihommia ja vilkuilin karsinan kameraa vähän väliä. Jossain vaiheessa tamma alkoi vähän antaa viitteitä siitä, että kohta voisi tapahtua. Bailey oli levoton, mutta sen verran mä osasin olla, että en heti lähtenyt ryntäämään talliin.

Eipä siinä sitten kauaa mennyt, kun varsominen alkoi. Mulla oli yksi juttu pahasti kesken, joten mun oli pakko lopettaa se, ennenkuin lähdin talliin. Mä halusin olla varsomisissa mukana, ihan jo siltäkin varalta, että jotain kävisi. Bailey oli kuitenkin eri mieltä, koska kun mä pääsin tallille asti, oli maailmaan putkahtanut jo aivan todella suloinen tammavarsa. Pieni ruunikko oli kömpimässä juuri jaloilleen, kun mä pääsin paikalle. Mä ihailin hetken aikaa pientä varsaa ja hyvin hommansa hoitanutta Baileyta, ennenkuin totesin, että pääsisin tällä kertaa ihan fiksuun aikaan nukkumaan. Mä en olisi millään malttanut jättää kaksikkoa, mutta pääsisin sitten taas aamulla ihastelemaan ruunikoita.