Pauwau Showjumpers

Pauwau Killer Queen

meriitit
Lempinimi Kiti
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 06.06.2021
Säkä, väri 166cm, tummanruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0203


Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Arvon Kiti tuntuu pitävän kaikkia alamaisinaan, eikä se voi käsittää, miksi kaikki eivät taivu tahtoonsa. Vanhemmat tammat eivät yleensä korvaansa lotkauta mokomalle nenäkkäälle, röyhkeälle pyrkyrille, kunhan pitävät yleisen järjestyksen yllä välillä palauttaen Kitinkin maan pinnalle (mistä tamma tietenkin vetää kokonaisen herneviljelmän sieraimiinsa). Ihmisiäkin tamma koettaa pompotella, joten arat, epävarmat käsittelijät ja ratsastajat eivät tämän kanssa pärjää.

Tamma vaatii hyvin määrätietoisen käsittelijän, joka ei hätkähdä, jos ja kun Kiti uhittelee, pullistelee, koettaa komentaa tai heittäytyy muuten hankalaksi. Tämän hevosen valtava ego on kuitenkin melkoisen hauras, se särkyy melkoisen helposti kun tamman tahtoon ei taivuta vaan sille tehdään (reilusti ja hevosystävällisesti, tietenkin) selväksi, ettei sen sovi käyttäytyä miten tahtoo. Tätä seuraa aina melkoisen dramaattinen vinkuna, kiemurtelu, sitten mökötys ja apatia. Ihme draamalaama koko hevonen.
Välillä ihan perusasiatkin, kuten jalan nostaminen kavioiden puhdistusta varten tai paikoillaan seisominen lämmön mittaamisen ajan, vaativat kärsivällisyyttä sekä aikaa Kitin kiukkudiivaillessa. Kaikesta kuitenkin selvitään, joskin se vaatii ihmiseltä taitoa laskea hyvin pitkälle tai muistella, miten se pii taas menikään. Kiti ei kuitenkaan arastele klipperia, pelkää kengittäjää tai mitään sellaista, sen puoleen kaikki sujuu. Hevosen asenne luo ongelmia.

Dramatiikkaa löytyy myös työnteosta. Kiti on, tietenkin, hyvin herkkä, kuumuva, miltei räjähtävä hevonen. Se on nopea, ketterä, voimakas hevonen, jolla on hieno laukka sekä tasapaino ja upeat hypyt. Kaiken mennessä putkeen. Yleisempää on alakaula pullottaen pää taivaissa ja selkä alhaalla juoksenteleva, kuolaimia pureva sinne tänne singahteleva hevonen, joka protestoi jokaista apua samaan aikaan eikä enää itsekään tiedä, kiukkuaako aiheesta vai aiheetta. Ei siis mitenkään päin helppo ratsu.
Avain on ratsastajan tasaisuus. Erityisesti tyyni mieli on työkalu, jota ei kannata unohtaa talliin. Kiti on itse niin herkkä (hyvässä ja pahassa), kuumuva sekä vähän ylireagoiva, että ratsastajan tulee olla enemmän eleettömän hillitty zen-mestari. Joko varasit jooga- ja meditaatiotunnit? Vitsit sikseen. Vaikka Kiti vaatii ratsuna paljon, se on kaiken sujuessa erinomainen esteratsu. Rohkea, osaava, älykäs. Ei se perinteisin tiimipelaaja, tamma kun on turhan minä itse -persoona sellaiseen, mutta kyllä tämän kanssa saa yhteisen suorituksen aikaiseksi.

Kotona, mutta erityisesti vieraissa paikoissa ja aivan erityisesti kisapaikoilla (kuinkas muuten?) Kiti on ärsyttävä taluttaa ja lastata. Se tanssahtelee pyrkien jatkuvasti käynnistä raviin, ennemmin pyörisi ihmisen ympärillä kuin kulkisi suoraa linjaa eikä yleensä ole tyytyväinen taluttajansa kävelyvauhtiin. Lastaussiltakin on siitä vinkeä, että sen voi juosta tai loikkia ylös tai alas, mikäli tamma ylipäätään suostuu kavionsa moiselle asettamaan. Joskus Kiti on hyvin, hyvin raskas. Sen esiintymisrakkaus, säkenöivä karisma sekä esteosaaminen sentään paikkaavat jotain. Vaikka arkinen käytöstavoista muistuttaminen saattaakin saada tamman suunniltaan ja vanhemman tamman kurinpalautus hermostumaan, kilparadoilla Kitin hermot eivät petä.
© Lissu T

i. Kansas
hann, trn, 168cm
KTK-II
ii. Kaiden iii. Kingston
iie. Eleanor
ie. Cora iei. Colton
iee. Wren
e. Queensryche
hann, trn, 165cm
ei. Quarterflash eii. Quentin
eie. Temperance
ee. Namika eei. Night Flight
eee. Double Drive

00.00.0000 t. Pauwau (i. isä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6686.51 Kuuliaisuus ja luonne 2280.34
Hyppykapasiteetti 2152.56 Rohkeus 2253.61

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.