Pauwau Showjumpers

Melon Madness v. HelmwaldERJ-I

Lempinimi Meloni
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 04.06.2019
Säkä, väri 170cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Gestüt Helmwald
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH19-011-0139
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 04.06.2020

Kuvat © tallin omaisuutta

042/21 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Meloni on pääosin lempeä tamma, mutta silti siitä löytyy potkua ja herkkyyttä. Kimo tamma on helppo hoitaa, sillä ei ole mitään kummallisempia oikkuja tai pahoja tapoja siinä. Se antaa harjata mistä vaan, millä vaan ja miten vaan. Tai ei ihan, mutta normaali harjaus ei aiheuta kummempaa reaktiota. Rapsutuksia tosin Meloni saattaa kerjätä, mutta niitäkin hyvin nätisti. Herkuista se ei koskaa kieltäydy ja Melonin lempiherkkua on porkkanat. Lempinimellä ei ole siis mitään tekemistä syömisten suhteen. Meloni jaksaa hyvin seistä hoidettavana, mutta se useimmiten intoa puhkuen lähdössä hommiin.

Ratsuna Meloni taas on astetta haastavampi ja ei sovi kenelle vain. Sileällä se yleisesti ottaen osaa käyttäytyä ja tekee hyvällä motivaatiolla töitä. Mutta jos se tylsistyy tai vain päättää, ettei nyt huvita, saa selässä taituroida. Kimolla on paha tapa heivata ratsastaja mäkeen, mutta ei se kauaa jaksa yrittää, jos ratsastaja kykenee apinoimaan selässä tarpeeksi. Esteillä tamma kuumuu todella herkästi ja häipyisi alta, mutta päämäärätietoisella työskentelyllä malttaa Melonikin mennä siististi esteistä yli. Puomeja tammalla ei ole treeneissä tapana ottaa. Maastossa Meloni toimii parhaiten rauhallisen kaverin kanssa, koska muuten vauhtia tulee vähän liikaa. Muuten tamma on varma ratsu maastossa, eikä säiky mitään.

Meloni lastautuu helposti ja matkustaa tyytyväisenä, kunhan heinät on edessä. Parilla porkkanalla se on myös lahjottavissa, jos ei muuten meinaa toimia. Kisoissa ja hälinän keskellä Meloni on kuin kotonaan, se seurailee mielellään tapahtumia ja olisi välillä kovasti osallistumassa itsekin. Verryttelyssä se saattaa vähän kyttäillä vieraita hevosia, mutta kun sen saa keskittymään, se unohtaa kaiken ympärillä tapahtuvan siksi aikaa. Radalla Meloni antaa kaikkensa, hyvässä ja pahassa. Hyvänä päivänä se tekee nopean, puhtaan radan. Huonona päivänä taas tulee melkein kaikki puomit alas ja tammaan ei ole mitään hallintaa.

i. Monday Madness
hann, rn, 171cm
ERJ-II
ii. Merely Madness iii. Madman
iie. Olympia
ie. Initial April iei. Independent
iee. Dandelion
e. Heimlich Nera
hann, km, 170cm
ERJ-I, YLA2
ei. Abweichend eii. Löwenjäger
eie. Missy Miss
ee. Lustige K eei. Jollenbeck
eee. Katharine K

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

Näyttelymenestys

26.03.2023 VSN Gestüt Helmwald, Ridden Champion tuom. Spookiness


Päiväkirja ja valmennukset

07.02.2021 (kirjoittajana omistaja)

Me oltiin saavuttu laumamme kanssa kisapaikalle. Mulla oli useampi startti eri hevosten kanssa, joten mulla oli apukäsiä onneksi useammat mukana. Ensimmäisenä starttivuorossa olisi Meloni, joten sen mä hoitaisin itse kuntoon, muut tulisivat sitten oikeassa järjestyksessä ja alkukävelyt tehneinä. Meloni oli tänään selkeästi hyvällä päällä ja mulla oli hyvä fiilis, että tänään tulisi menemään ainakin tämän tamman kanssa hyvin. Toki kun matkassa oli useita hevosia, mahtuisi päivään hyvin erilaisia startteja. Kaikkia voittojen ja viimeisenä olemisen välille. Sellaista se vain tuppasi olemaan. Onneksi ihan kaikkien hevosten kanssa mun ei tarvinnut tänään startata, sillä mulla oli lainaratsastaja muutamalle hevoselle.

Mä olin varustamassa Melonia, se oli oikeastaan jo valmis. Kiristin vielä satulavyön ja tsekkasin suojien olevan kunnolla, koska ne lähtivät tammalta helposti irti. Koska me oltiin sitä myöten valmiita ja oli aika lähteä verrytelemään, mä rupesin väkertämään suitsien päällä olevaa riimua pois. Hetken päästä mä katsoin järkyttyneenä suitsia, jotka olivat hajonneet ja tulleet pois päästä riimun mukana. Onneksi Meloni ei edes tajunnut asiaa, kun jo kerkesin sujauttamaan riimun takaisin päähän. Ihme kyllä, meillä ei ollut mitään ylimääräisiä suitsia mukana. Kaikilla hevosilla oli vain omansa. Mikä tietysti nyt ajateltuna oli aivan typerää. "Suitset hajosi", huikkasin apukäsille. Siitä seurasi pieni hälinä, kun mietittiin mitä tehtäisiin.

Mä pyörittelin päässäni missä vaiheessa kukakin starttaisi ja kenen suitset olisi lähimpänä Melonin, ettei niitä hirveästi tarvitsisi säädellä. Toisilla oli ihan eri kokoinen pää tai sitten oli kyseessä herkkis, joka voisi vetää herneen nokkaan, jos suitset olisi ollut jollain toisella päässä. Näitäkin meiltä siis oikeasti löytyi, valitettavasti. "Laitetaan Melonille Rubin suitset", päätin lopulta. Rubi ei starttaisi vielä aikoihin, se pysyisi rekassa kiltisti pelkkä riimu päässä ja se ei vetäisi hernettä nokkaan. Vaihto tehtiin ja Rubi sai päähänsä Melonin rikkinäiset suitset, sillä ne pysyivät kyllä päässä jos hevonen ei liikkunut. Meloni sai sitten ehjät suitset ja ne istuivatkin melkein suoraan päähän. Onneksi on useampi hevonen, joten suitset sai omalta lainaan. Ei tarvinnut kehittää tämän suurempaa paniikkia tästä asiasta, vaan me päästiin Melonin kanssa valmistautumaan starttiin.

Kesä 2020 (kirjoittajana omistaja)

Melonille oli ajalteltu antaa vähän kesälomaa ja taukoa kisoista, jotta se pääsisi laitumelle. Se ei ollut edellisenä kesänä päässyt, koska silloin oli kisakunto kunnolla päällä ja paljon Melonille sopvia kisoja. Alkuun suunnitelma vaikutti ihan hyvältä, Meloni söi nätisti ruohoa kun sitä totutettiin siihen ja sitä ei tarvinnut edes kiskoa nurmikolta pois. Vielä silloinkin, kun tamma pääsi itse laitumelle, kaikki näytti ihan hyvältä. Se tuli toimeen muiden laidunlomalaisten kanssa ja näytti silminnäden viihtyvän. Mutta sitten ilmeisesti vihreä alkoi maistumaan liian hyvin.

Pari viikkoa laitumella oltuaan Meloni kiskoi ruohoa kuin imuri, liikkui vain sen verran, että sai vaihdettua paikkaa kun alkoi käymään laidun siitä kohti liian lyhyeksi. Se ei intoutunut muiden kanssa juoksuun ja kun tätä ei tietysti ihan heti huomattu, kerkesi Meloni saamaan itselleen ähkyn ja aiheutti kaikille harmaita hiuksia sairastelullaan. Hetken kuviteltiin jo, että Melonin tarun loppu oli siinä, niin pahalta oireet näyttivät jo välillä. Mutta tamma olikin onneksi taistelijasielu ja selvisi, vaikkakin lomailu vaihtuikin sairaslomaan. Pieni etuliite siihen sitten, ilmeisesti Meloni ei halunnutkaan palata heti kilpakentille.

Herkuille person Melonin syömisiä jouduttiin vahtimaan, ettei se uudestaan vetäisi ähkyä. Koska ilmeisesti tamma olikin melkoinen porsas, vaikka näyttikin usein syövän ihan siivosti. Mutta se olikin sitten Melonin ensimmäinen sekä viimeinen laidunloma, toista ei nähtäisi. Harmillista se olisi sitten, kun ei pääsisi varsan kanssa muiden sekaan laitumelle, vaan joutuisi tyytymään hiekkatarhaan.