Pauwau Showjumpers

Mr. Misty EyesKTK-II, ERJ-III

Lempinimi Merlin
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 25.11.2020
Säkä, väri 169cm, musta
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH21-011-0115
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 25.11.2021

Kuvat © Benny De Ruiter

08/23 KTK-II tilaisuus
09/23 ERJ-III tilaisuus

Luonnekuvaus

Musta ori etenee esteeltä toiselle hyvin rauhallisen, vakaan oloisena, ilman kiireen tai edes vauhdin tuntua. Tulostaulun kello kuitenkin näyttää hevosen etenevän aivan yhtä reippaasti kuin kilpakumppaninsakin. Monen sijoitushaaveet murskanneen kolmoissarjan puoliverinen hyppää samalla varmuudella kuin millä lapsuusmuistojen ratsastuskoulun luottohevonen kantoi jokaisen yli ensimmäisten, silloin niin suurilta tuntuneiden pikkuristikoiden. Maaliviivan ylitykseen, merkinantosummeriin sekä taputtavaan yleisöön musta suhtautuu rennon uteliaasti, kuin olisi vasta nyt tajunnut saamansa huomion. Ratsastajan taputuksiin ori reagoi hörisemällä.

Merlin on varmasti maailman rennoin kilparatsu, tai ainakin sieltä kärkipäästä. Se ei ole moksiskaan ihmis- tai hevospaljoudesta, mistään hälinästä, pitkistäkään kuljetuksista maasta tai mantereelta toiselle.. Ruokahalu ei katoa, stressitasot eivät nouse, ori on ja pysyy tyynenä, melkein uneliaana, sellaisena verkkaisena omiin ajatuksiinsa vaipuneena hupsuna, joka välillä herää tarkkailemaan ympäröivää maailmaa. Ympäristönsä unohtava uuno tämä ei missään nimessä ole, hoitajan ei tarvitse pelätä Merlinin suuntaavan talutettaessa eri teille, laskevan jalkansa kesken kavioiden puhdistuksen tai mitään sellaista. Ihan hereillä ori on, sen olemuksessa vain on jotain hidasta ja unettavaa, vaikkei tämä ole hidas tai unelias. Helppo ja tasainen kyllä, niin käsiteltäessä kuin ratsastettaessa. Pikaisen kengityskorjaukset kisapaikoilla eivät ole sen kummoisempi juttu kuin pitkät harjaushetket kotipihalla.

160cm radoilla kisaavassa hevosessa olettaisi olevan vähän haastetta, tai ainakin sellaista herkkyyttä ja nopeutta, joka vaatii osaavamman ratsastajan. Merlin muistuttaa erehdyttävästi sitä ratsastuskoulun luottohevosta, joka aloittelijan tukea ja turvaa, tämä hevonen kun toimii ihan kenen tahansa kanssa vähän sinne päin menevillä avuilla. Se ei välitä, vaikka ratsastaja jäisi suuhun kiinni, myöhästyisi hypyistä, tasapaino olisi vähän mitä sattuu, istunta vinksin vonksin ja sitä rataa. Parhaan kykynsä mukaan ratsastajansa apuja tulkitseva puoliverinen prinssimme suhteuttaa vauhtinsa, oikeastaan kaiken muunkin, ratsastajansa mukaan, eikä kaiken halvat lännenfilmit mieleen tuovan patistelunkaan jälkeen laukkaa aloittelijan kanssa samalla vauhdilla tai askelpituudella kuin osaavamman ratsastajan. Tämä on hyvin, hyvin viisas hevonen. Hieman hitaalta vaikuttava musta ori etenee kyllä täsmälleen samaa vauhtia kuin muutkin tasonsa kilparatsut kyeten ihanneaikojen alittamiseen ilman sen suurempaa ponnistelua. Hyvä estesilmä, hyvä tekniikka (saisi tosin avata enemmän takaa, mutta muutoin oikein hyvä tekniikka), miellyttävät, ratsastajalle todella helpot ja mukavat askeleet. Miellyttämisenhaluinen, sopeutuvainen hevonen, joka saattaa hyvinkin tehdä eläkkeellä lasten ratsun hommia kaiken kilpaglamourin jälkeen.
© Lissu T

i. Messager
hann
ii. My Time iii. evm
iie. evm
ie. Doubt For You iei. evm
iee. evm
e. Fun To Fantasize
hann
ei. Fair Game eii. evm
eie. evm
ee. Shy Away eei. evm
eee. evm

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 140cm 8/68

Näyttelyt

17.02.2023 NJ Tuoninen, MVA-SERT BIS2 tuom. Jannica


Päiväkirja ja valmennukset

15.07.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Musta ori tuli mua vastaan höristen tarhasta. Se oli aina niin kiltti, että mä aina ihmettelin oliko se salaa ruuna. Mutta on sillä muutama jälkeläinenkin, että se siitä teoriasta. Merlin lähti mielellään mun mukaan sisälle ja käveli kuin kiltti koiranpentu perässä. Mä en oikein vielä tiennyt mitä orin kanssa tekisin tänään, mutta eiköhän me jotain keksittäisi. Hannover nautti harjauksesta ja mä jäin toviksi rapsuttelemaan sitä kunnolla kumisualla. Siinä samalla mä päätin, että mä käytäisiin lyhyt lenkki maastossa ja sen jälkeen vähän kentälle pyörimään. Musta tuntui, että Merlin meinasi nukahtaa käytävälle sillä välin kun mä sitä varustin. Sillä ei koskaan ollut kyllä kiire minnekkään, mutta kyllä se osasi nopeakin olla.

Kun kamat oli niskassa, me suunnattiin pitkin ohjin kohti maastolenkkejä. Tasaisen varmasti ja rennosti Merlin lähti matkaan. Sen selässä oli aina niin turvallinen olo. Jos maailmanloppu koittaisi, mä haluaisin silloin olla juuri tämän orin selässä. Me oltiin molemmat vähän omissa maailmoissamme, kun kuljettiin lenkkiä. Lopulta päädyttiin vain kävelemään ja ihastelemaan kukkia. Merlinin selkään mä luottaisin kenet vain, sillä ei karvakaan värähtänyt vaikka pusikosta pyrähti lintu ja sen reitti meni suoraan turvan edestä. Meillä oli hirveän kivaa ja rentoa, joten samalla teemalla jatkettiin kentällä. Kummallakaan ei ollut fiilistä hifistellä, joten me mentiin vain askellajit rennosti läpi. Sen jälkeen ori pääsi tallin kautta takaisin tarhaansa.