Pauwau Showjumpers

She-DevilERJ-III

Lempinimi Sessa
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 08.07.2020
Säkä, väri 167cm, ruunikko
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0258
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 08.07.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

09/23 ERJ-III tilaisuus

Luonnekuvaus

She-Devil ei ole nimensä mukaan mikään paholainen, mutta rohkea ja temperamenttinen se kyllä on. Ruunikko tamma ei päästä missään helpolla, mutta kun luottamus on molemmin puolista, saa Sessasta ihan parhaan kaverin. Se on kovin itsenäinen eikä tykkää pomottelusta, mutta nauttii kuitenkin huomiosta. Sessasta tuntuu löytyvän monenlaista puolta, joten aina ei voi olla ihan varma mitä on tänään luvassa.

Hoitaessa Sessa osaa käyttäytyä siivosti, myös niissä tilanteissa mistä se ei ihan tykkää. Ihan kaikkien hoidettava se ei ole, sillä huonona päivänä se saattaa jostain hieman sanoakin. Tamma on tarkka rutiineista, joten niistä pyritään pitämään kiinni ja silloin ruunikko onkin aika tyytyväinen. Vaikka tamma ei sitä myönnä, se tykkää rapsutteluista ja herkuista. Jos joku näkee, se esittää heti hieman nyrpeää naamaa. Sessa on helppo reissukaveri, kunhan niistä rutiineista pidetään kiinni. Käytös tammalla on erinomaista kilpailuissa ja muuallakin, kunhan nyt ketään umpituntematonta ei pistetä narun päähän.

Ratsuna Sessa on se hevonen joka ei pelkää mitään, mutta tekee myös herkästi omia päätöksiä. On sitä muutaman kerran tullut hylkäys kisoista, kun tamma on kuvitellut tietävänsä seuraavan esteen paremmin kuin ratsastajansa. Sessalla on mukavat liikkeet, sen laukassa voisi vain matkustella loputtomiin. Tosin siihen ruunikolla on sanansa sanottavana, sillä se ei voi sietää löysäilevää ratsastajaa. Hypätessä Sessa pukittelee ja viskoo päätään herkästi, jos on eri mieltä asioista. Se voi johtua vähän mistä vain, milloin on väärä reitti tai liian hidas vauhti. Maastossa tämäkin tamma rauhoittuu ja rentoutuu, käyntimaastotkin onnistuvat tämän kanssa ihan yhtä lailla kuin vetää vaikka maastoesterata. Sessa on siinä mielessä omituinen estehevonen, että se tuntuu nauttivan myös sileän työskentelystä. Se vain ei ole kovin hyvä siinä, niin sen takia suuntaus esteisiin.

i. Sympathy For The Devil
hann, 169cm
ii. Samurai Armo iii. evm
iie. evm
ie. Devil Wears Prada iei. evm
iee. evm
e. Lady Bird
hann, 165cm
ei. Lucifer eii. evm
eie. evm
ee. Caramel Villain eei. evm
eee. evm

06.06.2023hann-t. Pauwau Stockholm Syndromei. Skinwalker VH23-011-0177
20.07.2022hann-o. Pauwau Idriantisi. Itward VH22-011-0207

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5814.96 Kuuliaisuus ja luonne 2006.18
Hyppykapasiteetti 1978.73 Rohkeus 1830.05

28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 120cm 5/88
30.04.2023 ERJ-Cup Savoir Showjumpers - 110cm 1/97
31.07.2023 ERJ-Cup Couture Sporthorses - 90cm 5/100


Päiväkirja ja valmennukset

08.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Sessa seisoi kiltisti käytävällä, kun mä reippain ottein harjasin ja varustin sen. Mulla oli taas vaihteeksi minuuttiaikataulu, joten oli oltava nopea, jos meinaisi keretä maastoon. Tammaa tämä ei tuntunut haittaavan, vaan oli tyytyväisen oloinen nopeaan toimintaan. Kun me oltiin molemmat saatu varusteet päälle, mä talutin tamman ulos ja nousin selkään jakkaralta. Sessa sai pitkin ohjin lähteä tallustelemaan kohti reittiä, mikä valikoitui sopivaksi. Se kestäisi sopivan kauan ja siinä pystyisi ravamaan tai laukkaamaan. Jos ei huvittaisi, sieltä pääisisi vähän oikaisemaan lyhyemmän reitin. Mä monesti lähdin maastoilemaan vähän fiiliksen mukaan, jos hevosella olisi menohaluja niin sitten mentäisiin kovempaa. Jos ei lähtenyt, niin sitten vain köpöteltäisiin.

Me saatiin mennä aika omassa rauhassa, kunnes bongasin naapurien lapset leikkimässä pusikossa. Siirsin Sessan ravista käyntiin, jotta ruunikko saisi myös aikaa huomata nämä. Lapset toimivat mallikkaasti, kun nousivat näkyville ja tulivatkin vielä kyselemään, saisivatko moikata Sessaa. Ruunikko näytti vähän epäluuloiselta, mutta tiesin sen oikeasti tykkäävän huomiosta, joten annoin lapsille luvan rapsutella. Nätisti tytöt hieman rapsuttelivat ja sen jälkeen kiittivät sekä lähtivät omille teilleen. Sessa vaikutti hieman hämmästyneeltä, mutta jatkoi reippaasti matkaa. Me otettiin vielä mukava laukkapätkä rauhallisesti ja sen jälkeen vähän ravia, mutta loppumatka käveltiin rennosti. Tallilla mä purin nopeasti Sessan ja vein sen takaisin tarhaan, pari porkkanaakin tietysti tamma sai.