Pauwau Showjumpers

ItwardKTK-II, ERJ-III

Lempinimi Itikka
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 28.10.2020
Säkä, väri 167cm, rautias
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0108
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 28.10.2021

Kuvat © Benny De Ruiter

04/23 KTK-II tilaisuus
08/23 ERJ-III tilaisuus

Luonnekuvaus

On ilmeisesti aivan liikaa pyydetty, että se huippuunsa viritetty esteratsu olisi jotenkin päin normaali hevonen. Tämä kaveri koettaa makuullaan nukkuessaan saada itsensä samanlaiselle kerälle kuin kissa (ja on silminnähden ensin hämmästynyt, sitten turhautunut, kun kroppa ei mene sellaiselle kanelipullakiepille kuin Itikka omassa päässään itsensä jo kiepautti). Valveilla ollessaan se musisoi vetämällä ylähuultaan, joskus hampaitaan, karsinansa kaltereita vasten. Jos vain saisi, Itikka söisi kengitysjätteet ja vähän kaikki muutkin jätteet; nyt ei puhuta enää biojäteastiasta, koko hevonen on yksi kävelevä jätelava. Tai olisi, jos sen annettaisiin syödä ja varastoida itseensä kaikki, mitä se kovasti yrittää suuhunsa saada.

Ei tämä kuitenkaan ihan ”kaksi aivosolua etsii toisiaan” -tyyppi ole. Itikka oppii asiat nopeasti, se oli hirmuisen helppo ja miellyttävä opettaa kaikkeen käsittelyyn sekä ratsuttaa. Esteradalla ori tekee nopeita ratkaisuja, mikäli ratsastajansa jostain syystä jäätyy tai on hevosta hitaampi. Yleensä nämä ratkaisut osoittautuvat oikeiksi. Itikalla on muutenkin kyky korjata omia sekä ratsastajansa virheitä sekä taikoa itsensä puhtaasti tai ainakin minimivirhein esteen kuin esteen yli, vaikka lähestymislinja olisikin mennyt pipariksi tai askeliin tullut vähän jiveä wienervalssin sekaan.
Valmentajat ovat joskus nauraneet Itikan askelpituuden olevan etenkin laukassa se täydellinen standardimitta, jolle joka ikinen sarja ja suhteutettu linja tehdään. Niillä ori onkin parhaimmillaan. Sopivasti herkkyyttä, reaktiivisuutta, ruutia ja malttia käärittynä rusetille nauhalla, jossa lukee ”yhteistyöhaluinen”. Sen verran tämän kanssa joutuu varomaan, että mikäli radalla on yhtään koristekukkia tai johde, josta hevonen saa hyvällä mielikuvituksellaan puruotteen, niin Itikka on ensimmäisenä maistelemassa, ellei sitä kiellä ja estä noin kymmeneen kertaan hammaskosketusalueella käveltäessä. Kun tehdään töitä, ori kyllä keskittyy, mutta se rento odottelukävely, jonka aikana ratsastaja ei välttämättä ratsasta ihan joka askelta kunnolla vaan sinne päin, on hevosen mielestä yhtä kuin lupa maistaa kaikkea, mikä suuhun sopii.

Maistelutaipumus onkin Itikan rasittavin piirre. Se ei pure, se ei ikinä ole edes näykkinyt, eikä se kokeile ihmisten vaatteista kuin huppuja tai lippalakkien lippoja (ei tarvitsisi kyllä kokeilla niitäkään). Sen sijaan kaikki muu irtotavara loimista satulan kaariin, harjanvarsista kottikärryjen kahvaan ja niin edelleen, ihan varmana päätyy orin makumatkan varrelle. Taluttaessa saakin olla tarkkana, ettei Itikka ota matkaevästä sen enempää puista kuin puutarhaletkusta.
Sentään tämä käyttäytyy noin muuten fiksusti, ei kauhistele rokotusneuloja tai etsi pelastuslauttaa pesupaikan edessä. Matolääkkeet tämä on aina syönyt ihailtavan hyvin, hampaita raspatessa ori haluaisi nielaista koko raspin näyttäen hyvin pettyneeltä, kun kapistus otetaankin pois suusta.

Kunhan Itikan ei anna maistella mitään, se ei yleensä nolaa ketään kisapaikoilla. Korkeintaan heiluttelee sitä ylähuultaan ilmassa kuin mitäkin kärsää haisteltuaan jotakin mielenkiintoista. Itikka ei lähde örisemään toisille oreille tai lirkuttelemaan tammoille, vaikka onkin selkeästi kiinnostunut erityisesti siitä kauniimmasta sukupuolesta. On tämä kuitenkin sellainen herrasmies, että matkustaa ihan ongelmitta, mitään melua pitämättä, niin herra- kuin neitiseurassa.
© Lissu T.

i. Irocco
hann
ii. Istanbul Lights iii. evm
iie. evm
ie. Fresita iei. evm
iee. evm
e. Lady Jane
hann
ei. Linguini eii. evm
eie. evm
ee. Cranberry Caramel eei. evm
eee. evm

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 110cm 2/95
31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 120cm 5/81
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 120cm 7/88

Näyttelyt

04.03.2022 NJ Gestüt Helmwald, MVA-SERT BIS6 tuom. Lissu T.


Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)