Pauwau Showjumpers

Banana Spice Waumeriitit

Lempinimi Bansku
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), tamma
Syntymäaika 15.05.2021
Säkä, väri 144cm, rautias
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH21-029-0173
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 15.05.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

Banana Spice Wau on hauska rautias ponitamma. Se on oikein viihdyttävä tapaus ja sen kanssa ei ole tylsiä hetkiä. Tamma on kiltti, mutta sopivasti löytyy pilkettä silmäkulmasta. Nimensä mukaisesti Bansku rakastaa banaania ja poni melkein sekoaa, kun se näkee banaanin. Joten jos joku erehtyy ottamaan evääksi banaanin, pitää siitä jakaa Banskulle osansa. Tamma on helppo hoitaa, vaikka vähä saa katsoa mihin tavaroita jättää. Jos raudikko yltää niihin, ne äkkiä löytyvät ihan toisesta paikasta. Tamma myös inhoaa ötököitä, joten sitä saa kesäisin vuorata ötökkämyrkkyyn. Se ei yksinkertaisesti pysty toimimaan, jos ötökät kiusaa sitä. Ötökkämyrkyn suihkutus onkin osittain Banskun lempihommia, koska se on oppinut yhdistämään sen siihen, että ötökät katoaa.

Bansku on ratsuna melko vauhdikas, mutta ei lähde käsistä. Sillä on vahva oma moottori ja se on aina valmiina hommiin. Sileäntyöskentelykin tehdään täydellä teholla, välillä tosin siinä vauhti korjaa virheet. Ei tarvitse tehdä niin tarkkaan väistöjä, jos ne menee vauhdilla. Banskun kanssa on siis tärkeä saada pidätteet läpi, muuten menee meno vähän turhan holtittomaksi. Hyppääminen on ehdottomasti tamman lempipuuhaa, se varmaan hyppäisi aina ja kokoajan jos annettaisiin. Sillä on vauhdikas, mutta laadukas hyppy. Bansku ei ole ehkä se helpoin hypättävä, mutta ehdottomasti se antaa aina kaikkensa. Maastoilu on tammasta ihan kivaa, mutta raudikko tykkää mennä sielläkin aika vauhdilla.

Matkustus on helppoa tämän kanssa, kunhan sille järjestää jotain tekemistä. Jos Bansku pääsee tylsistymään, se keksii itse jotain tekemistä. Joten kaikki menee paremmin, kun sillä on puuhaa. Banskulle onkin välillä viritetty lainakarsinoihin leluja, joita se tuhoaa melkoiseen vauhtiin. Muuten tamma on rento reissukaveri ja se antaa siellä ihan yhtä kaikkensa kuin kotona treenatessakin.

i. Hallway's Benedictine
drp 75%, rt, 146cm
ERJ-I
ii. Hallway's Persimmons drp 50% iii. Captiously xx
iie. Dollarfish nf
ie. Llewellyn wB iei. Morvran
iee. Gwenifer
e. Thai Spiced Latte
rp 50%, rt, 144cm
ERJ-I
ei. Spicy Salsa wD eii. Macchiato
eie. Cinnamon Dolce
ee. Take Away Latte ox eei. Cosmic Fate
eee. Cookie Crumble

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

31.07.2022 ERJ-Cup Couture - 100cm 11/120
31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 50cm 4/61


Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä, kirjoittajana omistaja

Bansku ravaili kentällä nuoren ratsastajansa kanssa, mutta tamma oli harvinaisen säpsy. Se säpsähteli jatkuvasti jotain ja ratsasta saikin olla aika hereillä, kun raudikko otti muutamia sivuliikkeitä. Ratsukon oli tarkoitus hypätä, mutta koska Bansku oli selkeästi vähän oudolla tuulella, päätettiin hypyt jättää välistä. Mä ohjasin ratsastajana toimivan Emilin tekemään paljon ympyröitä ja yritettiin saada tammaa rentotumaan. Hetken päästä otettiin vähän laukkaakin, jos se saisi Banskun rennommaksi. Mikään ei oikein tuntunut auttavan, vaan pienikin asia sai tamman melkein ottamaan lähdöt. Onneksi Emilia tämä ei tuntunut haittaavan, vaan poika istui varmasti selässä.

Koska Emil hanskasi tilanteen niin hyvin, mä päädyin laittamaan kuitenkin puomeja ratsukolle. Nämä saivat tulla ravipuomeja molemmista suunnista ja pikkuhiljaa alkoi meno näyttämään paremmalta. Mulla ei ollut hajuakaan miksi tamma oli tänään näin outo, mutta pitäisi siis seurailla sitä. Ehkä tänään oli vain harvinaisen huono päivä tammalla. Ratsukko sai vielä mennä puomit korotettuina, jonka jälkeen nämä verkkailivat pois. Loppuraveissakin Bansku meinasi säpsyillä, mutta edelleen Emil hoiti tilanteen hyvin.