Pauwau Showjumpers

Cream PuffERJ-III

Lempinimi Kerma
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (37,5%), tamma
Syntymäaika 05.06.2020
Säkä, väri 146cm, voikko
Maahantuoja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH21-029-0073
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 05.12.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

08/23 ERJ-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Cream Puff on kunnon kermakarkkiponi. Se on syötävän suloinen ja myös hellyyttävä luonteeltaan. Se on monen pienemmänkin vierailijan suosikki, mutta herättäähän se jo ulkonäöllään paljon huomiota. Kerma on kiltti poni, joka ei ole kertaakaan näyttänyt hampaita tai harkinnut edes jalan nostamista niin, että sillä saattaisi osua johonkin. Tuntuu, ettei se tekisi pahaa edes kärpäsellekkään. Sen hoitamisen voi antaa kenelle vain, se pysyy kiltisti paikoillaan ja vain nauttii huomiosta. Poni on todella siisti, sillä on selkeä vessanurkkaus karsinassaan. Siisteys näkyy myös siinä, ettei se voi missään tapauksessa astua lannan päälle. Se vain ei onnistu, joten sen kanssa joutuu vähän varoa, ettei poni lähde viemään, jos pitää lantakasa kiertää.

Ratsuna Kerma on helppo, jos siltä ei vaadita mitään. Se onkin sopiva ratsu siinä mielessä kokemattomillekin, sillä se kyllä suorittaa helpot tehtävät hyvin. Kun siltä ruvetaan vaatia jotain, se yrittää vähän temppuilla. Kerma on kuitenkin niin kiltti, että luovuttaa hyvin nopeasti, kunhan ratsastaja pitää puolensa. Sileän työskentely on tammasta tylsää, mutta esteitä hyppäämään päästessään siitä kuoriutuu pesunkestävä esteponi. Sitä ei hetkauta mikään este, se menee kaikesta yli. Hieman huonoistakin paikoista se saattaa auttaa ratsastajan yli. Kerma on tarvittaessa myös nopea, mutta jos nopeus kasvaa liikaa, se tietää yleensä puomeja.

Kerma on kamalan helppo matkustaja. Se myös tulee toimeen kaikkien kanssa, joten sen osalta ei tarvitse juuri miettiä, mihin tamman sijoittaa reissuilla. Se on hyvin perso porkkanalle, joten muutama porkkana niin se sietää ihan mitä tahansa. Kisapaikoilla se on lähinnä utelias kaikesta ympärillä olevasta hälinästä, mutta myös sitten keskittyy suoritukseensa, kun sen aika on. Verryttelyssä sitä ei haittaa muut hevoset, vaan se siirtyy jo kilpailumoodiin ja on todella keskittynyt. Sellaista keskittymistä ei yleensä nähdä edes kotona.

i. Son Of A Peach
drp 25%
ii. Peachfuzz dwb iii. bwürt
iie. dwb
ie. Switchblade Angel drp 50% iei. xx
iee. wB
e. Unicorn Wishes
drp 50%
ei. Mythical Dreams wC eii. evm
eie. evm
ee. Pegasus Flutter dwb eei. hann
eee. dwb

09.06.2023rp-o. Dacquoise Waui. Drive Through VH23-029-0160
10.05.2021rp-o. Creamy Rocky Road Waui. Silverdawn Flipper VH21-029-0174
01.04.2021rp-o. Chili Nuggets Waui. Chili Cheese Tops VH21-029-0136

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3120.7 Kuuliaisuus ja luonne 1098.08
Hyppykapasiteetti 1074.17 Rohkeus 948.45

Päiväkirja ja valmennukset

11.07.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Kerma on yksi mun lempituontiponeista, joita Pauwaussa on. Se on niin nätti ja kiva luonteeltaankin, joten miten siitä ei voisi tykätä. Yksi meidän lapsiratsastajista, Harry, oli jo pitkään toivonut pääsevänsä kokeilemaan maastoesteitä. Tänään oli se päivä, kun poika pääsisi niille. Mä valikoin Kerman, koska se oli kiltti ja meni kaikesta yli. Maastoesteitäkin se oli muistaakseni joskus mennyt. Ja Harrylle tamma on tuttu ratsu. Yhdessä me ihmeteltiin tammalle hokit kenkiin. Turvaliivejä mulla käytti kaikki nuoret ratsastajat aina, joten siitä ei tarvinnut Harryn kanssa edes keskustella. Kun poni ja ratsastajansa olivat valmiita, me lähdettiin ulos ja kohti maastoratoja. Mä lähdin kävellen mukaan, jotta pystyisin keskittymään täysin ratsukkoon. Meillä oli kunnon pitkän maastoradan lisäksi sellainen juuri lapsille sopiva, missä esteitä oli useita lähekkäin ja ne olivat hyvän kokoisia meidän poneille.

Kerma ihan puhkui intoa, kun se asteli reippaasti metsikössä. Mä sain ihan tosissaan pistää töppöstä toisen eteen, että pysyin mukana. Voikko taisi arvata mikä oli päivän ohjelma. Kun me päästiin niin sanotulle maastokentälle, sai ratsukko ensin ravailla ja laukata hetken. Kerma ei tosiaan meinannut pysyä pöksyissään, mutta innokkaalta näytti ratsastajansakin. Kun poniratsukko oli lämmitellyt, käytiin nopeasti vielä vähän ohjeita läpi. Sitten nämä pääsivät hyppäämään. Kerma oli ihan täydellinen poni tutustuttamaan maastoesteisiin, sillä se meni korvat tötteröllä kaikesta yli. Kaikki meni niin hyvin, että ratsukko sai testailla kaikki kentällä olevat maastoesteet. Kaksikko ei olisi millään malttanut lopettaa, vaikka molemmat olivat jo vähän puhki. Mä lupasin, että varmasti maastoesteitä voitaisiin tulla toistekin menemään. Harry loisti kuin Naantalin aurinko Kerman selässä ja se oli musta ihana näky. Ei ollut parempaa kuin nähdä uusia heppahulluja innostuvan eri lajeista.