Pauwau Showjumpers

Maccabee's KilluminatiERJ-III

Lempinimi Kille
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), ori
Syntymäaika 03.07.2021
Säkä, väri 143cm, ruunikonkimo
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH22-029-0048
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 03.07.2022

Kuvat © Fee-Fotografie

10/23 ERJ-III tilaisuus


Luonnekuvaus

Kille oli oikea löytö, täsmälleen sitä mitä ratsuponilta toivon; kapasiteetikas esteponi erinomaisella ratsastettavuudella ja luonteella, korrektilla rakenteella ja hyvillä liikkeillä. Niin Killen omat näytöt ja ominaisuudet kuin sen sukukin puoltavat jalostuskäyttöä, ja sitä silmällä pitäen kimo talliin hankittiinkin. Ori ylitti silti kaikki odotukseni!

Herrasmiesmäinen kimo nostaa jalkansa pienestä merkistä, avaa suunsa valmiiksi kuolaimia, hammasraspia tai ihan van stewardin kuolaintarkastusta varten, ei kiukuttele tai ryhdy ärhentelemään muille oreille, vaikka joku koettaisikin haastaa Killeä (huuto)tappeluun. Ori on niin tyyni ja itsevarma, ettei se jaksa reagoi tuollaiseen ollenkaan, vaikka varmasti pitäisikin puolensa, mikäli joku kukkoilija pääsisi iholle asti.
Kimon hyvä käytös jatkuu läpi kaikkien hoitotoimenpiteiden rokotuksista kengitykseen, lämmön mittaamisesta pesemiseen, loimituksesta varustamiseen. Kaikin puolin ongelmaton, kiltti poni, fiksu (ja filmaattinen!) tapaus, jonka uskaltaa jättää vähän kokemattomammankin hevosihmisen käsiin.
Hieman huvittaen Killen fiksuus ja luottamus eivät ulotu kuljetuskalustoon. Ori on kyllä hyvä lastata, mutta se selkeästi suhtautuu suurella epäluuloisuudella trailereihin. Sen näkee ponin kehonkielestä sekä ilmeestä, hidastuvasta kävelyvauhdista. Rekan kyytiin Kille sen sijaan kävelee yhtään empimättä, täsmälleen samalla kävelyvauhdilla mitä se muutenkin kävelee. Ponin saa kyllä traileriinkin, se vain matkustaa paljon rennompana ja tyytyväisempänä rekan kyydissä.

Jo kimon hyppytyyli on erinomainen kaulan ja selän käytöstä jalkatekniikkaan. Killellä on mielettömästi ponnistusvoimaa sekä imua esteelle, se selkeästi nauttii hyppäämisestä ja ihmekös tuo, kimo on hommassa haka! Eteenpäinpyrkivä, sopivalla tavalla herkkä ja terävä poni tekee töitä suurella intohimolla ja keskittymiskyvyllä, viittaa kintaalla maitohapoille eikä pelkää haastaa itseään. Korkea työmoraali sekä huippukilpaurheilijalle sopiva asenne yhdessä kaiken muun kanssa tekevät Killestä sen tähden joka se on (ja nyt kehun omaani yhtään häpeilemättä).
Kille kuuntelee erityisen paljon ratsastajansa istuntaa ja inhoaa sahaavaa kättä. Ratsastajan heikko tasapaino sekä hypyissä myöhästyminen ärsyttävät kimoa siinä määrin, että se ryhtyy kiemurtelemaan lähestymisissä ja pahimmillaan juoksee ohi tai pysähtyy esteen eteen suostumatta hyppäämään. Ori ei tee sileätöitäkään kokemattomien ratsastajien kanssa, vaan on melkoisen tarkka ratsastajansa avuista ja tyylistä. Hyvin ratsastettuna kimo menee vaikka puuhun, tai ainakin kovasti yrittää. Vaikka Kille hoksaakin ponnistuspaikat itsekseen sekä kykenee korjaamaan omia ja ratsastajansa virheitä siinä määrin kuin se on mahdollista, ori malttaa odottaa ihmistä ja kuunnella. Kille kyllä tekee omia ratkaisuja tilanteen niin vaatiessa. Lähtökohtaisesti poni on kuitenkin tiimipelaaja, ei väkisin oman päänsä mukaan tekevä yksilöurheilija.

Yleisön edessä hyppääminen saa Killen silmät säihkymään tavallistakin enemmän. Ori nauttii hyppäämisestä muutenkin, yleisö sekä kisatunnelma antavat vielä omat lisämausteensa. Killen kaltaisista poneista näkee esiintymisrakkautta, karismaa löytyy kuin Hollywood-näyttelijältä eikä itsevarmuudesta ole puutetta.
© Lissu T.

i. Maccabee's Sad Eyes
drp 75%
ii. Snapshock wpb 50% iii. xx
iie. wC
ie. Maccabee's Burning Sage conn iei. evm
iee. evm
e. Around The Underworld
drp 50%
ei. Down Under xx eii. evm
eie. evm
ee. Rare Occasion conn eei. evm
eee. evm

03.06.2023rp-t. Marshmallow Waue. Dropped Highlights VH23-029-0154
02.01.2023rp-t. Mayday Mayday Waue. XLover VH23-029-0016
02.10.2022rp-o. Hartwig's Kinglere. Novelle VH22-029-0333

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3040.42 Kuuliaisuus ja luonne 1060.1
Hyppykapasiteetti 994.18 Rohkeus 986.14

31.07.2022 ERJ-Cup Couture - 120cm 8/84
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 70cm 2/67
30.06.2023 ERJ-Cup Harmony Sporthorses - 70cm 3/90


Päiväkirja ja valmennukset

05.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Pieni kimo poni laukkasi rytmikkäästi vielä pienemmän ratsastajansa kanssa kentällä, mun seuratessa tarkasti ratsukon työskentelyä. Meidän nuorin ratsastaja Elsa meni topakasti herrasmiesponi Killen kanssa puomitehtäviä. Tytön jalat eivät tulleet oikein edes satulahuovan yli, mutta se ei ratsukon menoa haitannut. Poni meni täydellisesti keskeltä ja juuri oikealla askelmäärällä puomien yli ja Elsa hihkui selässä. Näiden menoa oli hauska katsoa, sillä Elsa oli ainoa kokemattomampi ratsastaja jota Kille sietää. Muiden kanssa se rupee jotain säätämään, mutta ei tämän tytön. Mä nostin muutaman maapuomin kavaleteiksi ja sain pienen blondin silmät kiilumaan. Tunsin äidin katseen selässäni, mutta siitä välittämättä ohjeistin ratsukon tulemaan pari kertaa kavaletit.

Pienen puomitunnin jälkeen autoin Elsaa hoitamaan Killen pois. Vaikka ori käyttäytyykin mallikelpoisesti, mä en anna lapsien yksin hoitaa poneja. Ja kuitenkin Kille on ori, vaikka hyvin käyttäytyvä sellainen. Tyttö sujuvasti hoiti kaiken, satulan nostamisessa telineeseen vähän tarvittiin apua, mutta muuten. Tarhaan me vietiin Kille yhdessä. Mä kävelin ponin oikealla puolella valmiina nappaamaan kiinni, jos kimo keksisi yhtään mitään ylimääräistä, mutta vasemmalla Elsa talutti ponin normaalisti. Taas mun huoleni oli turha, sillä Kille köpötteli tytön vauhtia kiltisti naru löysällä. Tarhassa se odotti paikoillaan ja vähän laskikin päätään että Elsa sai riimun napattua pois. Se jä vielä odottelemaan, että sai perinteiset porkkanapalansa ja lähti vasta sen jälkeen heinäkasalleen.