Pauwau Showjumpers

XLovermeriitit

Lempinimi Lullu
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (75%), tamma
Syntymäaika 25.04.2021
Säkä, väri 143cm, tummanruunikko
Kasvattaja evm
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH22-029-0192
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 25.04.2022

Kuvat © Fee-Fotografie

Luonnekuvaus

Lullu on herkkä, monen rakastama poni. Vaikka tamma onkin välillä vähän erikoinen tai hankala, silti moni tykkää siitä. Hoitaessa Lullu on levotonta sorttia, vaikka antaakin tehdä kaiken. Se steppailee paikoillaan, mutta tähän auttaa, jos tamman pistää molemmilta puolilta kiinni ja riimu kaulalle. Riimu kaulalla tuntuu helpottavan Lullun oloa, joten se malttaa paremmin olla hoidettavana. Kaikkien yllätykseksi, tamma on yksi kengittäjän lemppareista, tamma nimittäin on kuulemma yksi helpoimmista kengitettävistä. Se ei sinänsä käy järkeen levottoman Lullun kohdalla, mutta ehkä se rauhoittuu, kun yksi jalka on ylhäällä. Varusteet tammalle saa helposti, sillä Lullu tykkää lähteä töihin. Ruunikko on helppo taluttaa niin kauan, kun muita hevosia on näköpiirissä. Jos se tuntee olevansa yksin, se jää helposti jumittelemaan.

Ratsastaessa tamma on yritteliäs, mutta herkkä. Äkillinen painonsiirto, oli se sitten vahingossa tai tarkoituksella, saa Lullun singahtamaan minne paino nyt ohjaa. Tamma on aika läheisriippuvainen muista hevosista, joten tyhjässä maneesissa ei ole ihan järkevin ratsastaa. Kyllä se menee, mutta keskittyminen on enemmän hirnumisessa ja stoppejakin saattaa tulla. On siis helpompi ajoittaa treenit siihen, kun maneesissa on muitakin, mielellään jopa parikin ratsukkoa. Lullulla on ihan hyvät liikkeet koulupuolellekin, eikä ole mahdottomuus, että siitä olisi tullut kouluponi. Esteillä se on todella tarkka jaloistaan ja menee aika sitä vauhtia, mitä siltä pyydetään. Lullu sopii esteillä ratsuksi kenelle vaan, joka hallitsee kroppansa. Vaikka se on kiltti ja tykkää hypätä, se ei voi sietää selässä miten sattuu heiluvaa ratsastajaa. Maastoon on turha lähteä yksin, mutta isommassa porukassa tamma menee kivasti. On sillä kokeiltu maastoesteitäkin ja ne menisivät muuten hyvin, mutta usein kaverit jäävät liian kauas.

Matkustaessakin pätee se, että kunhan Lullu ei ole yksin, niin se menee hienosti. Ei ole väliä kuka se kaveri on, vaikka shetlanninponikin kelpaa. Kunhan trailerissa tai rekassa on jo joku muu, niin Lullu lastautuu kiltisti. Joten vaikka tamman kanssa pitäisi johonkin lähteä ja muita ei tarvitsisi mukaan, on joku pakko ottaa turvaksi mukaan. Kilpailupaikoilla on sen verran yleistä hälinää, että Lullu ei ole ihan niin herkkä, vaikka juuri näköpiirissä ei olisi ketään. Esteillä onneksi on yleensä joku muu radalla odottelemassa, joten Lullu ei jää yksin. Tamman kanssa on helppo menestyä ja muutaman nuoren ratsastajan kanssa se onkin melkoinen ruusukehai.

i. Xtreme Xzbit
drp (50%)
ii. Xtraordinary xx iii. evm
iie. evm
ie. Picturesque nf iei. evm
iee. evm
e. Orange Lemon Lover
conn
ei. Icy Icon eii. evm
eie. evm
ee. Orange Is The New Pink eei. evm
eee. evm

10.06.2023rp-t. Icy Love Waui. Hallway's Benedictine VH23-029-0155
05.05.2023rp-t. Xtra Cheese Waui. Chili Cheese Tops VH23-029-0196
02.01.2023rp-t. Mayday Mayday Waui. Maccabee's Killuminati VH23-029-0016

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 6 / 5
Ominaisuuspisteet (ERJ) 2698.35 Kuuliaisuus ja luonne 937.04
Hyppykapasiteetti 917.99 Rohkeus 843.32

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 70cm 2/76
31.01.2023 ERJ-Cup Couture - 70cm 4/60
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 50cm 2/38
30.09.2023 ERJ-Cup KK Bailador - 80cm 2/81


Päiväkirja ja valmennukset

20.07.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Lullu oli käynyt ulkopuolisen valmentajan estevalmennuksessa yhden tallin nuoren ratsastajan kanssa, mutta ratsastajansa oli jatkanut toisen ponin kanssa ja tallitytöt oli kiinni muissa hommissa, joten mä lupasin hoitaa ponin pois. Ilmeisesti oli työskennelty oikein kunnolla, koska ruunikko oli aivan hiessä. Mä suihkuttelin sen läpi ja se tuntui helpottavan tamman oloa. Koska oli melko lämpimät kelit, mä lisäjuotin herkkuvedellä Lullun. Poni imaisi innolla vetensä ja tämän jälkeen vein sen karsinaan hetkeksi lepäämään. Se saisi hetken syödä pienen määrän heiniä viileässä tallissa ja palaisi sitten ulos syömään loput heinänsä tarhaan. Tamma ansaitsi vielä muutaman porkkanan, sillä ratsastaja oli kehunut Lullun maasta taivaisiin. Ja pikaisesti valmentajakin oli kehaissut ponin olleen aika hienona.