Pauwau Showjumpers

Blumenfelds Sasha ERJ-II

Lempinimi Sasha
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (75%), tamma
Syntymäaika 01.04.2021
Säkä, väri 146cm, ruunivoikko
Kasvattaja Blumenfeld Ponies
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 110cm
Rekisterinumero VH21-029-0143
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 01.04.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

04/24 ERJ-II tilaisuus


Luonnekuvaus

Blumenfelds Sasha on suloinen ja sopivan kipakka ponitamma. Ruunivoikko herättää värinsä puolesta ihastusta ja onhan se muutenkin ihana. Sasha on maastakäsin maailman kiltein. Se ei tee mitään tuhmuuksia ja ottaa hyvin huomioon käsittelijän iän. Tamma nököttää kauniisti paikoillaan hoitaessa, mitä nyt vähän yrittää kysellä jos saisi herkkuja. Se väistää kun pyydetään ja varusteetkin menee ilman ongelmia päälle. Pienille se laskee tarvittaessa päätään alas suitsia varten. Kengitykset ja eläinlääkärin käynnit hoituvat myös vaivatta, poni tekee juuri sen mitä pyydetään. Taluttaessa se sovittaa tahtinsa taluttajan tahtiin ja pienikin lapsi voi taluttaa Sashaa.

Ratsuna on Sasha vähän eri maata, sillä siitä löytyy vauhtia ja kipakkuutta. Se on kyllä käsissä pysyvä, mutta ei mikään alkeisratsu. Sileällä se tuntuu ajattelevan, että vauhti korjaa virheet. Ei tarvitse keskittyä niin paljoa tehtäviin, kun vain viilettää eteenpäin. Kun Sashan saa rauhoittumaan, siltä löytyy ihan kivat liikkeet ja onnistuu väistöt ja avotaivutukset. Esteillä se ei siedä selässäkään ihan mitä toimintaa tahansa ja on vähän tarkempi, vaikka edelleen aika vauhdikas. Sasha myös helposti kieltää, jos se tuodaan huonosti esteelle tai joku muu asia on pielessä. Maastossa vauhti jatkuu, joten kivoista rennoista maastoista on turha haaveilla tämän kanssa.

Sasha on helppo matkustaja ja reissukaveri. Se toimii samalla tavalla kodin ulkopuolellakin, eli maastakäsin enkeli ja selästä sitten vauhdikas. Se lastautuu ja matkustaa nätisti ilman ongelmia, eikä pitkätkään matkat haittaa sitä. Toki välikävelyt ja heinäkasa auttaa tässäkin asiassa paljon. Kilpailuissa Sasha jotenkin vielä piristyy ja on vielä enemmän menossa kuin kotona, mutta pysyy hallinnassa. Se vain rakastaa hypätä ja kisat innostavat sitä vielä enemmän, onhan hän mielestään aito kisaponi.

i. Windberry's Indy Star
lew, trnkrj, 143cm
ii. Wildberry's Indiana Jones iii. Downland Peter Pan
iie. Indiana
ie. Wildberry's Sunshine Star iei. Jack Daniels
iee. Starlight
e. Rosewood Chia Love
drp 50%, rnvkk, 147cm
ei. Chianti Stone xx eii. Charly Chaplin xx
eie. Million Voices xx
ee. Rosewood Corinne conn eei. Danny Boy
eee. Cinderella

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. /
Ominaisuuspisteet (ERJ) Kuuliaisuus ja luonne
Hyppykapasiteetti Rohkeus

31.08.2022 ERJ-Cup Hiivurin - 40cm 1/36
28.02.2023 ERJ-Cup Pauwau - 60cm 4/57
30.04.2023 ERJ-Cup Savoir Showjumpers - 60cm 7/74
30.06.2023 ERJ-Cup Harmony Sporthorses - 60cm 8/78


Päiväkirja ja valmennukset

Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Sasha oli viime aikoina ollut hieman haluton liikkumaan ja jäykempi kuin normaalisti, joten mä päätin aloittaa varaamalla sille hierojan. Sashan kohdalla liikkumishaluttomuus oli vain hieman hitaampi vauhti, mutta ero oli silti olemassa. Hieroja olikin meille sopivasti tulossa ja mä ujutin Sashan siihen porukkaan mukaan. Ei tamman hieronnasta ollut mitenkään paljoa aikaa, mutta jumiinhan nämä onnistuivat menemään milloin mistäkin. Meidän vakihieroja saapuikin paikalle ja sai ottaa ponitamman ensimmäisenä käsittelyyn. Ja sieltä löytyikin kunnon jumit vähän pitkin kroppaa. Minua rupesi jo epäilyttämään, onko Sasha riehunut tarhassa sopivasti ja mennyt nurin. Se on kuitenkin muuten liikkunut monipuolisesti ja mitään kummallista ei ole nähty tapahtuvan, mutta tietysti tarhoissa näitä ei voitu ihan kokoaikaa valvoa. Tamman jumeja saatiin auki hyvin ja päädyttiin siihen, että uusittaisiin hieronta normaalia nopeammin. Ja jos liikkuminen ei ala maistua normaalisti, niin konsultoidaan eläinlääkäriä.