Pauwau Showjumpers

Chili Feast WauERJ-I

Lempinimi Feast
Rotu, sukupuoli saksalainen ratsuponi (62,5%), ori
Syntymäaika 25.01.2022
Säkä, väri 146cm, ruunikonkirjava
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 120cm
Rekisterinumero VH22-029-0045
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 25.06.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

11/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Kirjava poniori Chili Feast Wau on melkoinen vekkuli. Poni on melkein aina keksimässä jotain hauskaa ihmisten päänmenoksi, joten sen kanssa harvemmin on tylsiä hetkiä. Kiltti se on pääasiassa, eikä harrasta suoranaisia tuhmuuksia. Se vain tykkää levitellä tavaroita, karkailla langoista ja jekuttaa nuoria taluttajia, että pääsee vetämään lähimmälle ruohotupsulle. Feastin kanssa tarvitsee olla siis tarkkana, koska muuten kirjava poni vie ihan 6-0. Hoitaminen on ihan viihdyttävää, kun yleensä ori osallistuisi hommiin kovin. Harjat saattavat lennellä tai pipo päätyä parempiin suihin. Ei ole kuitenkaan mitään, mitä Feast ei antaisi tehdä.

Ratsastaessa pätee samat säännöt, ole tarkkana tai Feast jekuttaa tavalla tai toisella. Poni ei anna mitään ilmaiseksi ja mielummin vain seilailee, kuin tekee oikeita töitä. Sileällä varsinkin vaatii melkoista päättäväisyyttä, että saa Feastin liikkumaan mitenkään päin. Jos ei ole topakkana, on äkkiä poni kentän reunalla etsimässä syötävää. Esteillä pääsee hieman helpommalla, mutta jos liikaa löysäilee, löytää itsensä väärältä esteeltä. Feastilla on vähän oma tahto ja se ei aina menisi sinne minne ratsastaja haluaa. Mutta kun tarpeeksi napakasti sanoo, tekee poni kyllä mitä pyydetään ja oikein hienosti tekeekin. Se ei vain tee mitään ilmaiseksi. Maastossa vauhtia löytyy ponin jaloista melkolailla, eli kovaa pääsee halutessaan. Kovaa kyllä voidaan mennä kentälläkin.

Feast on helppo lastata ja se matkustaa nätisti. Kilpailupaikoilla sen kanssa vain saa olla vielä tarkempana, ei ole ensimmäinen kerta kun poni viilettää vapaana pitkin aluetta. Sinänsä se on varma kilpaponi, sillä sitä ei oikein hetkauta mikään. Feast menee kaikesta kyllä yli, kunhan sen saa menemään oikeassa järjestyksessä.

i. Chili Cheese Tops
drp 62,5%, rt, 148cm
ERJ-I
ii. Cheap As Chips iii. Popcorn Addiction
iie. Limonade
ie. Sweet N Sour iei. Otter Space
iee. Sweet Treats
e. Dropped Highlights
drp 62,5%, rnkrj, 145cm
ERJ-III
ei. Baldemar eii. Valdemar
eie. Lolonna
ee. Ambrose eei. Jassafer
eee. Luderdotsch

12.06.2023rp-t. Double Chili Waue. Demogorgon Wau VH23-029-0156
10.07.2022rp-o. Passion Sundae Wau e. Blumenfelds Sasha VH22-029-0198

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 7 / 6
Ominaisuuspisteet (ERJ) 3051.2 Kuuliaisuus ja luonne 979.34
Hyppykapasiteetti 1033.82 Rohkeus 1038.04

Näyttelymenestys

22.05.2023 VSN Sycamore Ponies, Ridden Reserve Champion tuom. Launi


Päiväkirja ja valmennukset

07.08.2023 - Päiväkirjamerkintä (kirjoittajana omistaja)

Tallilla oli pidetty estekalustonhuoltotalkoot, hitsi mikä sana. Kaikki me oltiin osallistuttu ja oli pesty sekä maalattu puomeja. Vähän vanhemmista ja osumaa ottaneista tehtiin hupipuomeja, eli niihin maalattiin ties mitä ja ne olivat osa melko kirkkaita väreiltään. Melkein silmiin sattui, kun niitä katsoi. Näiden tilalle kyllä hommattiin uusia, mutta treeneissä vanhoja pystyi hyvin käyttämään. Mä nappasin Feastin testiponiksi, että mitä meidän hevoset olisivat mieltä "uusista" puomeista. Kirjava ori pääsisi mun kanssa tekemään pienen puomijumpan. Mä ripeästi hoidin ja varustin ponin, jotta se ei pääsisi keksimään mitään tyhmyyksiä. Sen kanssa kun oli tarpeeksi nopea, ei sille jäänyt aikaa ruveta pelleilemään. Ja mua ei pelleilyt hirveästi innostaneet tänään.

Kentällä mä kantelin puomeja reunoilta sopiviin kohtiin. Feast tuntui katselevan vähän epäluuloisesti puomeja, koska niissä oli outoja muotoja ja värejä. Mä itse meinasin saada päänsäryn väreistä, mutta olipahan työntekijöillä ollut hauskaa niitä tehdessä. Puomien ollessa paikoillaan, mä nousin ratsuni selkään ja verryttelin sitä hetken. Sitten päästiinkiin kokeilemaan puomeja. Vaikka Feast oli niitä vähän tuijotellut kantaessa, nyt sitä ei kiinnostanut niiden ulkonäkö yhtään. Mä en antanut ponille tilaisuutta kokeilla mitään temppuja, joten se kipitteli puomien yli melko taitavasti. Se suoritti kaikki tehtävät mitä mä siltä pyysin. Tämä oli samalla myös pieni kurinpalautus, kun viime aikoina on Feast vähän possuillut nuorten kanssa. Nyt semmoisesta ei ollut tietoakaan.