Pauwau Showjumpers

Pauwau PsychosocialERJ-I

Lempinimi Psyko
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 13.03.2020
Säkä, väri 171cm, ruunikko
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH20-011-0067
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 13.03.2021

Kuvat © tallin omaisuutta

11/21 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Pauwau Psychosocial on tallin koheltaja. Aina kolisee ja sattuu kun Psyko pistää menemään, valitettavasti ori ei ole tullut emäänsä sen suhteen, ettei ikinä loukkaantuisi tai olisi kipeänä. Psyko onkin ehkä ollut senkin edestä, sillä pelkästään orin eläinlääkärisummat on tähtitieteelliset ja eläinlääkärit tuntevatkin orin todella hyvin. Psyko on kuitenkin ihan mukava kaveri, se vain ei oikein hallitse itseään. Se tykkää riehua tarhassa ja se ei useinkaan pääty kovin hyvin, joten ori pääsee aina keräilemään pöllöenergiaa saikuillaan. Se on kyllä todella helppo hoitaa, jos kestää orin hamuiluita ja pelleilyä.

Sileällä ratsastaessa Psyko on edelleen aika tohelo. Sen jalat eivät tunnu taipuvan väistöihin ilman vääntämistä, joten sileän ratsastukset ovat aina todella simppeleitä orin kanssa. Jotenkin kummallisesti koheltajasta esteillä kuitenkin kuoriutuu ihan näppärä hevonen, joka liitelee sulavasti esteiden yli. Eikä hyppytekniikassakaan ole mitään valittamista, myös puomit pysyvät hyvin kannattimillaan. Tiedä sitten, millä suuren orin saisi keksimään, että ne jalat voivat toimia muulloinkin kuin esteillä. Tosin esteiden välillä se saattaa silti kompuroida, joten ratsastajan täytyy olla hereillä. Maastossa kannattaa myös olla varovainen, sillä Psykoa kiinnostaisi kaikki ja se vain koheltaisi ojan pohjalla, jos saisi itse päättää.

Lastatessa saa kanssa pitää silmät auki, että Psyko saadaan turvallisesti lastattua sekä purettua. Vieraissa paikoissa se keskittyy ehkä hiukkasen enemmän, joten koheltaminen vähenee hieman. Ei se kuitenkaan mihinkään katoa, vaan ori saakin aina naureskeluja, kun se kompuroi käsialueella. Sitten kaikki vasta ihmettelevätkin, kun se vetää kuitenkin esteet ihan ongelmitta. Kisoissa Psyko pitää vain saada keskittymään esteisiin, koska muuten voi käydä kalpaten. Ori hyppää vähän turhankin huonoista paikoista, joten se kannattaa viedä tarkasti esteeltä toiselle.

i. Pauwau Partymaster
hann, rt, 171cm
ERJ-I
ii. Pac-Man Fever
ERJ-I
iii. Point of No Return
iie. Bitten
ie. Ciara Carrera
ERJ-I
iei. Cornedo
iee. Kimberle
e. Pauwau Winola
hann, rnkm, 172cm
ERJ-I
ei. Wollweber
ERJ-I
eii. Wollschlägl
eie. Amira
ee. 17 Seconds
ERJ-I
eei. 6 Days
eee. Now or Never

15.03.2023hann-o. Rowandell Psychopowere. Rowandell Tigerella VH23-011-0116
25.07.2022hann-o. Pauwau Paddingtone. Silbers Tequila Sunrise VH22-011-0200
17.07.2021fwb-o. Nox Psychosugare. Sugarcuff Valkyrie VH21-031-0348
28.06.2021hann-t. Prada v. Helmwalde. Balenciaga Clover VH21-011-0218
26.01.2021hann-t. Pauwau Problematic Pomeloe. Pauwau Silverberry VH21-011-0034

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5616.07 Kuuliaisuus ja luonne 3005.62
Hyppykapasiteetti 1294.43 Rohkeus 1316.02

Päiväkirja ja valmennukset

02.03.2021 - Sairaslomalainen (kirjoittanut omistaja)

Psykolla oli aina ollut iso paikka mun sydämessä, mutta ison lommon se oli tehnyt puolestaan lompakkoon. Ori on kahden ensimmäisen Pauwau kasvatin jälkeläinen, joten se on mun kasvatuksen kannalta hyvin merkittävä hevonen. Vähän vähemmän tohelo siitä olisi toki voinut tulla. Tänään oli taas niitä päiviä, kun eläinlääkäri oli kutsuttu paikalle. Psyko oli vähän mennyt riehumaan tarhassa ja onnistunut venäyttämään jalkaansa. Mä melkein jo tiesin hoito-ohjeet, koska tämä ei ollut tämän hevosen kohdalla ensimmäinen ja tuskin viimeinenkään kerta. Mutta silti parempi kutsua eläinlääkäri tarkistamaan, että sieltä ei mennyt tällä kertaa mitään isompaa rikki.

Ruunikko ori tuuppaisi mua turvallaan, kun me seisoskeltiin käytävällä odottamassa jo turhan tutuksi tullutta eläinlääkäriä Gretaa. Nainen naurahti, kun näki tutun ruunikon käytävällä odottamassa. "Tämä taas", nainen hymähti. "Joo, tarhassa piti taas mennä riehumaan. Oikeeta takasta se varoo tällä kertaa", tokaisin. Nainen nyökkäsi ja rupesi hommiin. Psyko odotteli tottuneesti, kun Greta teki työtään. Määräyksenä oli pari viikkoa kävelyä, sitten jos ori ei ontuisi voisi palailla pikkuhiljaa selkään ja normihommiin. Tosin esteitä ei päästäisi hyppäämään hyvään toviin, vaikka se oli varmaan ainoa asia, missä Psyko ei riko itseään. "Mitä mä teen sun kanssas. Käärin kuplamuoviin? Vaikka tuskin sekään auttaisi", puhisin orille turhautuneena.

Koska mulla sattui olemaan sopiva hetki, lähdin Psykon kanssa heti kävelylle, kun Greta oli lähtenyt. Ruunikko hamuili mun olkapäätä, kuin pyytäen anteeksi. Vaikka eihän se toisen vika ole, jos tämä vain on syntynyt olemaan maailman kömpelöin hevonen. Välillä mä harkitsin myyväni orin, jos joku hyväuskoinen sen sattuisi ostamaan. Mutta olisin varmaan saanut palautetta myydessäni tohelon konin, joten Psyko saisi pysyä Pauwaussa. Ja enhän mä olisi siitä raaskinut luopua, vaikka halvemmaksi se olisi tullut. Kaikkien ihmetykseksi orin jälkeläisistä oli tullut kuitenkin ihan fiksuja tapauksia, vaikka pelkäsinkin muuta. Ja ihme kyllä, oli Psykoa joku muukin halunnut käyttää kuin minä itse. Tosin kotiin jäänyt varsa Pomppu saattoi olla eräänlainen testivarsa, vaikkakin hyvin tarkkaan harkittu sellainen.