Pauwau Showjumpers

Delphine ScarERJ-I, EV-II

Lempinimi Della
Rotu, sukupuoli hannover, tamma
Syntymäaika 07.04.2021
Säkä, väri 165cm, ruunikko
Kasvattaja Gestüt Asgardhof
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 150cm
Rekisterinumero VH21-011-0129
hevonen on täyttänyt 8 vuotta 07.04.2022

Kuvat © tallin omaisuutta

05/21 EV-II tilaisuus
11/23 ERJ-I tilaisuus


Luonnekuvaus

Kaunis ruunikko kääntää katseita, mutta pinnan alla elää pieni paholainen. Nimikin johtaa harhaan ulkonäön lisäksi, sillä kukaan ei uskoisi Delphine Scar eli Della nimisen tamman voivan olla sellainen ilkimys. Della on on haastava tapaus kaikin tavoin ja sen kanssa ajasta suurin osa menee vääntämiseen. Pätkittäin se hetken vaikuttaa olevan kiltisti, mutta kun kerkeää henkäistä, on se jo palannut ilkimysrooliin. Hoitaminen on yksi suoritus, koska Della ei sietäisi mitään tai ketään. Joten jos selviytyy tamman karsinasta mustelmitta, on se aplodien arvoinen suoritus.

Ratsastaessa tamma on ehkä hitusen helpompi, kuin maastakäsin. Se ei kyllä siltikään anna mitään ilmaiseksi ja saattaa ilmaista mielipiteensä hyvin vahvasti. Della ei ole mikään aloittelijan tai aran ihmisen ratsu, vaan sille pitää selästä asettaa hyvin selkeät rajat. Ne onkin hieman helpompi sieltä asettaa. Kouluratsastus on pakollinen paha, mutta kun Dellan sattuu saamaan hyvälle fiilikselle, se tekee koululiikkeetkin oikein nätisti. Esteillä löytyy vauhtia ja taitoa, sillä se on ainoa asia, josta tamma tuntuu tykkäävän oikeasti. Kaikelle muulle se nyrpistelee nenäänsä. Mitä isommat esteet, sen parempi. Maahankaivetut esteet eivät ole tamman mieleen. Maastoilu sujuu vähän vaihtelevalla menestyksellä. Toisinaan se kulkee kiltisti, eikä jaksa kiukutella. Seuraavalla kerralla se ei välttämättä suostu poistumaan tallipihasta. Joten sen kanssa mennään aika fiiliksellä.

Matkustaminen on Dellan mielestä kamalan tylsää, mutta se ymmärtää toisaalta sen, ettei kisoihin pääse muuten. Kisapaikoilla se on astetta helpompi kuin kotona, sillä se tietää pääsevänsä radalle näyttämään taitonsa. Della ei oikein arvosta muita hevosia, joten niiden kannattaa pysytellä kauempana. Niin tutut kuin tuntemattomatkin voivat saada tammalta niin sanotusti turpiin, jos sitä ei väistä. Yleensä kyllä hevoset väistävät vaistomaisesti nyrpeänaamaista tammaa.

i. Pauwau Dragonslayer
hann, rn, 165cm
ERJ-I
ii. Valiant Dragonlord
ERJ-I
iii. Dragonborn YLA2, ERJ-II
iie. June Alive
ie. Pauwau Dragonblood
ERJ-I
iei. Dragonspirit ERJ-II, HANN-II
iee. Rubidia ERJ-I, HANN-II
e. Tigerpeal At
hann, rnkm, 166cm
ERJ-I
ei. Tigerskin At ERJ-I eii. Triggerfinger ERJ-I, YLA2
eie. KV Nuancenreich ERJ-II, YLA2
ee. Cherrycola At eei. Coshlod ERJ-I, KERJ-I
eee. Born To Hula

01.07.2023hann-t. Pauwau Ganymedei. Pauwau Grasshopper VH23-011-0161

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 9
Ominaisuuspisteet (ERJ) 5603.2 Kuuliaisuus ja luonne 2229.61
Hyppykapasiteetti 1769.26 Rohkeus 1604.33

Päiväkirja ja valmennukset

08.07.2023 - Kisareissu (kirjoittajana omistaja)

Meillä oli edessä kisareissu ja yksi mukaan lähtevistä hevosista oli Della. Kukaan ei vain ollut innoissaan, tamma itsensä mukaanlukien. Ruunikko näytti karsinassa niin nyrpeää naamaa kun sitä valmisteltiin kuljetusta varten, että mä meinasin jättää sen kotiin. Della ei ollut kenenkään lemppari matkakumppani, vaikka silloin se melkein käyttäytyi parhaiten. Tamma saatiin kuitenkin valmisteltua ja matkaan, joten eiköhän se siitä. Sen kanssa sai taas olla tarkkana, että kukaan muu hevonen ei ollut kisapaikalla liian lähellä. Muuten Della ilmoitteli melko kärkkäästi, että ei tarvitse lähennellä. Lopulta mun piti taas todeta, että onneksi otettiin tamma kuitenkin mukaan. Se kävi nappailemassa luokistaan ruusukkeet matkaan ja oli melkeinpä meidän tallin menestynein hevonen tältä reissulta. Della tuntui hetken olevan tyytyväinen itseensä ja rupesi sen jälkeen taas näyttämään hapanta naamaa.

12.04.2021 - Demonivarsa (kirjoittajana omistaja)

Mulla oli yksi kasvatti Juulialta Asgardhofista, mutta toinen houkutteli kovasti. Sopiva tamma löytyikin, vaikka hieman luonne epäilytti. Oria pohdittiin tovi, mutta sitten päädyttiin käyttämään Juulian Tigerpearl At tammalle multa Pauwausta Pauwau Dragonslayeria. Tämä yhdistelmä alkoikin kuulostaa aivan loistavalta ja me jäätiin Juulian kanssa odottelemaan innolla, millainen varsa sieltä saataisiin.

Odotus tuntui ikuisuudelta, mutta vihdoin alkoi lähestyä Pearlin varsominen. Hieman tamma yritti meitä odotuttaa, mutta sitten sain Juulialta viestin. Pearl oli saanut ruunikon tammavarsan ja se nimettiinkin pian Delphine Scariksi. Pian saatiin huomata, että kyseessä on yhtä tulisieluinen ja hankala tapaus kuin emänsä. Juulia kuulemma alkoikin odottaa seuraavaksi innolla sitä, että varsa vierotettaisiin ja se pääsisi uuteen kotiinsa.