Pauwau Showjumpers

Pauwau Grasshoppermeriitit

Lempinimi Rasse
Rotu, sukupuoli hannover, ori
Syntymäaika 07.01.2022
Säkä, väri 166cm, ruunikonkimo
Kasvattaja Pauwau Showjumpers
Omistaja Nerita VRL-12557, Pauwau Showjumpers
Painotus Esteratsastus
Koulutustaso 160cm
Rekisterinumero VH22-011-0056


Kuvat © tallin omaisuutta

Luonnekuvaus

"Rasse hyppää kuin olisi frisbee", tokaisi valmentajani kerran. Ensireaktionani purskahdin nauruun, seuraavaksi kysyin, mitä ihmettä hän oikein tarkoitti. Kuulemma ori on yhdessä hypyn vaiheessa aivan frisbeen näköinen ja oloinen liukuessaan pehmeästi läpi hypyn jalat tiukkaan nippuun ylös nostettuna. Avainsana on kuulemma pehmeys, ori "lipuu pehmeästi esteen ylitse laskeutuen pehmeästi, tarkasti maaliinsa kuin hyvin heitetty frisbee frisbeegolfradalla". Vertaus se on tuokin!

Olkoonkin vähän lentävä lautanen (ei se kyllä satulaan tunnu niin hurjalta kuin kaikki kuvailevat orin tekniikan näyttävän!), Rasse osaa hommansa. 160cm radoille pääsy, saati niillä pärjääminen, ei ole ollut tuurista vaan taidosta kiinni. Enkä nyt puhu ihmistaidosta, jota toki sitäkin on tietenkin tarvittu. Toki kimosta odotettiin paljon jo vanhempia valitessa; suku on täynnä loistavia hyppääjiä, kilpailuissa meritoituneita ratsuja, joiden tasolle Rassenkin odotettiin nousevan. Ja ori totta tosiaan nousi!
Puoliveriset ovat hevosurheilun urheiluautoja. Tämä kimo ei ole mikään klassikkomallin menopeli, vaan moderni ja virtaviivainen, markkinat valloittanut tulokas. Erinomaisesti kiihtyvä, nopea ja ketterä Rasse liikkuu ylämäkeen rakentunein, pitkin ja irtonaisin liikkein, joista löytyy valtavasti voimaa. Nuorena, innokkaana uransa eskarivaiheessa vauhdinsäätelyn kanssa oli hieman ongelmia, jotka katosivat rutiinin sekä iän tuoman viisauden myötä.
Hyppääminen tuntuu olevan parasta, mitä Rasse tietää. Imu esteille on aivan omaa luokkaansa, ja ori hyppii tarhassaankin kaiken maailman oksien ja varjojen yli hellyttävällä innolla. Sillä on esteälyä sekä tilannetajua; tuntuu, että kimo osaa itsekin (hieno)säädellä laukkaansa sekä tulokulmaa esteille. Omapäisen touhuamisen sijaan Rasse kuuntelee ratsastajaansa tehden yhteisiä suorituksia ottaen ohjat ainoastaan yllättävissä tilanteissa, joissa ratsastaja ei ehdi reagoida. Hyvin usein orin ratkaisut ovat oikeita ja toimia. Sen vaistoissa on samaa herkkyyttä mitä sen ratsastettavuudessa.

Tallikäytöksestäkään ei voi valittaa. Rasse-raasu tosin arastelee klippauskonetta sekä korvakarvojensa saksimista yhä edelleen, lähinnä äänten vuoksi. Kimon saa kyllä klipata sekä korvakarvat siistiä ilman sen kummoisempia varotoimenpiteitä (rapsuttelu, jutustelu sekä satunnainen porkkana tai vastaava herkkupala tietysti auttaa hevosta rentoutumaan), vaikka orin ilmeestä sekä kehonkielestä huomaakin jännityksen ja epämukavuuden. Muut talliarjen äänet eivät sentään pelota, pelkästään klippauskone sekä sakset, ja nekin vain lähellä korvia. Hännän tai vuohiskarvojen saksiminen ei aiheuta yhtä vahvaa reaktiota, korkeintaan jokusen huolestuneen vilkaisun.
Fiksu, siivokäytöksinen ori, helppo joka tilanteessa, joten mitäpä siitä puolesta sen enempää kertomaan? Kaikki karjas oriöyhötys (onneksi!) puuttuu, Rassen olemuksesta kyllä huomaa sen sukupuolen ilman naapuripitäjään kuuluvaa karjuntaakin. Ihan kenen tahansa käsiin sopiva hevonen, todella, todella nöyrä ja kaikin puolin kiva hevonen.

Yksin matkustaessaan Rasse tuntuu olevan hieman huolestunut, kaverin kanssa tai isommassa porukassa hevosrekassa sen olemus on rennompi. Uudet maisemat vieraine hevosineen kiinnostavat kimoa siinä määrin, että se tuntuu kasvavan viidestä kymmeneen senttiä korkeutta vain nähdäkseen kaiken paremmin. Askelista löytyy hieman lisää jousia, ei kuitenkaan levottomuutta tai taluttajan ohitse pyrkimistä.
Verryttelyissä kimo kuitenkin karistaa turistin elkeensä harteiltaan, pistää ammattilaisvaihteen päälle ja vaikkei ratsastaja olisikaan varma voitosta, Rasse kyllä on. Jo siellä verryttelyjen alkuvaiheessa, ennen ensimmäistäkään hyppyä. Tämä itsevarmuus välittyy myös yleisölle orin jokaisesta askeleesta. Jos jokin, niin juurikin liika itsevarmuus voi sabotoida suorituksia; vaikka hyppytekniikka, voima ja kaikki muukin on kohdillaan, eivät ne puomit silkalla uskolla omaan tekemiseen kannattimillaan pysy.
© Lissu T.

i. Pauwau Grenade
hann, rn, 165cm
ii. Gravitino RWD KTK-III iii. Gravity Victim KTK-II
iie. Rewenia KTK-II
ie. Pauwau Ginerva iei. Galiletto
iee. Weakerton's Kiesza
e. Pauwau Fairytale
hann, rnkm, 168cm
ei. Pauwau Farao eii. Frontierland
eie. Castlewoods Nefertiti
ee. Hey Sailor Scar ERJ-I eei. Han Solo
eee. Cutie Mark Crusader

00.00.0000 t. Pauwau (e. emä)

Kilpailutulokset

Esteratsastus vt. 10 / 10
Ominaisuuspisteet (ERJ) 6706.7 Kuuliaisuus ja luonne 2436.23
Hyppykapasiteetti 2214.21 Rohkeus 2056.26

Päiväkirja ja valmennukset

00.00.0000 - Merkinnän otsikko (omistaja)

Lorem ipsum dolor sit amet, conubia aliquam, venenatis ullamcorper nec nec sit pede, fusce ullamco qui natoque. Vestibulum feugiat ultricies pellentesque pharetra augue turpis, ultrices eget wisi lobortis lectus ea, orci amet non eros lacus eget velit, ac libero aliquam non quae, eros cursus. Neque nunc ad integer tortor suspendisse, potenti et est semper mauris. Duis enim urna, eu libero volutpat eros pulvinar, morbi nec rutrum gravida tellus tempor, imperdiet nec tortor porttitor feugiat, id ornare pede phasellus ut donec hendrerit. Imperdiet netus ante, est eu, ac metus, mollis urna eget tristique interdum felis amet, ut non ultricies mi. Odio hac, erat sem sem sit non id, mollis cursus id nibh etiam, tempor id purus est duis, non lacus consequat rutrum eiusmod. Ac nonummy sit, eu nec mattis justo quis nascetur, in consequat, tempor enim ipsum cras, auctor proin dignissim sodales.